АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Всесвітнє павутиння WWW

Читайте также:
  1. Всесвітнє визнання української пісні

WWW (World Wіde Web) - це об'єднання різноманітних інформаційних об'єктів у єдиному інформаційному просторі за структурою гіпертексту.

Для роботи з ними розроблені програми, які називаються Web-броузерами (browsers). Вони дозволяють за відомою точною адресою викликати потрібні документи, накопичувати їх, сортуровати, об'єднувати, редагувати, друкувати.

Найбільш популярними програмами перегляду є Netscape, Mosaіc, Mіcrosoft Іnternet Explorer.

4. Інтранет та Екстранет.

Інтранет – це Інтернет-подібна локальна мережа окремої організації, яка використовує технології Інтернету (типу веб-броузерів і серверів, ТСР/ІР мережні протоколи, HTML публікація документа гіперсередовища і бази даних і т.д.), щоб забезпечити Інтернет-подібне середовище в середині підприємства для сумісного використання інформації, зв'язку, співпраці і підтримки ділових процесів.

Web-броузер і програмне забезпечення сервера, механізми пошуку, інструментальні засоби програмного забезпечення мережі та програмне забезпечення управління мережею зв'язку - ключові компоненти відкритого інтранету. Ці програмні компоненти забезпечують інтранет-користувачам такі ж умови, як і Інтернет.

Інтранет може покращити комунікаціїї і співпрацю на підприємства. Тому чим швидше інтранет стане основним компонентом загальної технологічної інфраструктури, тим швидше компанія отримає вигоду.

Багато компаній замінюють паперові документи їх електронними версіями, створеними на Web-серверах інтранету. Відсутність друку, відправки поштою і дистриб'юторських витрат, економія трудових і накладних витрат організації – основне джерело заощадження коштів.

Переваги інтранету:

· дешевий доступ;

· простий графічний інтерфейс користувача, який здатний оцінювати через броузери;

· дешеве або безплатне програмне забезпечення та обладнання;

· багатоплатформність;

· стандартизовані створення і передача файлів;

· стандартизований мережний протокол, ТСР/ІР;

· мінімізація витрат на друк і папір;

· мінімізація витрат на маркетинг і продаж;

· висока продуктивність через швидкий інформаційний доступ.

Екстранет – це мережні зв'язки, які використовують технології Інтернету, щоб зв'язати інтранет-бізнес з інтранет-замовниками, постачальниками або іншими діловими партнерами. Підприємства можуть розширювати межі власної інтранет-мережі шляхом під’днання до неї зовнішніх партнерів через мережу Інтернет. При цьому використовуються відповідні засоби Інтернету забезпечення адекватного захисту інтранет-ресурсів від несанкціонованого доступу. Таким чином, екстранет дає можливість замовникам, постачальникам, консультантам, субпідрядникам, діловим людям звертатися в обрані веб-сайти інтранету та інші бази даних підприємства.

Екстранет дає можливість підприємству запропонувати нові види інтерактивних допустимих мережею послуг їх діловим партнерам. Таким чином, екстранет – це шлях, яким можуть формуватись і посилюватись стратегічні зв'язки із замовниками та постачальниками.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)