АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Складання резюме

Читайте также:
  1. Логіка складання соціального прогнозу
  2. Основные правила составления резюме.
  3. Особливості складання окремих документів
  4. Особливості складання організаційних документів. Інструкція.
  5. Особливості складання розпорядчих та організаційних документів.
  6. Порядок складання зведених кошторисних розрахунків на окремі види витрат та об’єкт будівництва в цілому
  7. Порядок складання проектів місцевих бюджетів
  8. Розпорядчі документи: особливості складання та оформлення
  9. Складання і оформлення організаційно-розпорядчих документів
  10. Складання меню і сервірування столу
  11. Складання номенклатури справ та їх формування
  12. Складання особистих офіційних документів.

Бізнес-план починається з резюме.

Резюме – стислій опис інвестиційної пропозиції – є найбільш важливою частиною бізнес-плану. Воно повинно захопити увагу потенційного інвестора так, щоб він був зацікавлений продовжити більш детальне знайомство з вашою компанією. Необхідно враховувати, що потенційні інвестори, як правило, обмежені в часі для вивчення нових інвестиційних можливостей, а отже, найбільше мабуть, що вони прочитають, – тільки резюме.

Резюме повинно в стислій формі описувати всі ключові елементи інвестиційної пропозиції і повинно бути побудовано таким чином, щоб потенційний інвестор міг знайти для себе відповіді на такі ключові питання:

Які можливості одержання прибутку на інвестований капітал?

Чи існує потенціал росту і потреби на ринку?

Яку частку на ринку може зайняти ваша компанія, які конкурентні переваги і як вони можуть бути реалізовані для досягнення поставлених цілей?

Яка кваліфікація вашої керуючої команди і який досвід роботи в даній галузі ви маєте?

Які потреби у фінансуванні, умови залучення капіталу і стратегія виходу з проекту.

На декількох сторінках ви повинні коротко і переконливо довести потенційному інвестору, що ваша компанія конкурентоспроможна і має значний потенціал розвитку, а ваша стратегія і конкурентні переваги спроможні забезпечити сильні позиції на ринку в майбутньому, а необхідний капітал буде використаний по призначенню і принесе прибуток інвесторам.

Таким чином, документ повинний містити таку основну інформацію:

- опис концепції бізнесу, його можливостей, які забезпечуватимуть переваги на ринку та стратегії їх реалізації;

- відомості про цільовий ринок бізнесу (основні споживачі, особливості їх обслуговування, передбачувані обсяги продажу, частка ринку);

- унікальні характеристики бізнесу, найсуттєвіші конкурентні переваги фірми, які мають місце або будуть створені внаслідок реалізації розробленої стратегії;

- відомості про компетенцію та професіоналізм керівника фірми та членів команди менеджерів;

- основні передбачувані показники фінансової діяльності фірми (прибутковість, період досягнення беззбитковості, термін повернення інвестицій тощо);

- характеристика загальних потреб у коштах, бажаної форми їх отримання, порядку та напрямків їх використання, форм повернення інвестору.

Резюме завершується особистою оцінкою підприємцем шансів на успіх його проекту.

Основна вимога до резюме – доступність викладення, мінімум спеціальних термінів. Бажано, щоб обсяг не перевищував 1-2 друкованих сторінок.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)