АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Нормативні акти та література. 1. Господарський процесуальний кодекс України

Читайте также:
  1. II. Спеціальна література
  2. Англійська література ІІ половини ХХ століття
  3. Давньоримська література
  4. ДЕРЖАВНІ НОРМАТИВНІ АКТИ ПРО ОХОРОНУ ПРАЩ
  5. Джерела та література
  6. Додаткова література
  7. Додаткова література
  8. Додаткова література
  9. Додаткова література
  10. Додаткова література
  11. Додаткова література
  12. Додаткова література

1. Господарський процесуальний кодекс України.

2. Закон України "Про державну виконавчу службу" від 24 березня 1998 р.

3. Закон України "Про виконавче провадження" від 21 квітня 1999 р.

4. Кройтор В.А. Фролов М.М. Ясинок М.М. Виконавче провадження: Навчальний посібник. Вид. 2-е, дороб. і доп. / за ред. канд. юрид. наук, доцента Кройтора В.А. – Харків: Еспада, 2005. – 232 с.

5. Беликов О. Общие вопросы обращения взыскания // Юридическая практика. - № 43. – 24.10.2006.

6. Беляневич В. Новеллы хозяйственного процесса // Юридическая практика. - № 31. – 01.08.2006.

7. Таращук Е. Как надо исполнять судебные решения // Юридическая практика. - № 10. – 07.03.2006.

8. Последствия отказа от получения постановления об открытии исполнительного производства // Юридическая практика. - № 10. – 07.03.2006.

9. Фурса С.Я., Щербак С.В. Законодавство України про виконавче провадження: Науково-практичний коментар. – К.: Видавничий Дім “Ін Юре”, 2004. – 976 с.

 

 

Тема 16. Проблеми вирішення господарських спорів третейськими судами (практичне заняття)

 

Розглядаючи питання цієї теми, перш за все необхідно з'ясувати законодавче врегулювання розгляду справ третейськими судами, вивчити порядок подання заяви до третейського суду, вимоги до її форми та змісту, склад третейського суду та процедуру призначення суддів третейського суду.

Крім того, необхідно засвоїти порядок розгляду господарських спорів третейськими судами та винесення ними рішень, вимоги до форми рішення третейського суду. Вивчаючи порядок розгляду справ, треба також звернути увагу на можливість оскарження рішення третейського суду та порядок його виконання.

Контрольні питання теми.

1. Третейський розгляд господарських спорів.

2. Закон України "Про міжнародний комерційний арбітраж". Положення про міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України. Положення про Морську арбітражну комісію при Торгово-промисловій палаті України.

 

Завдання № 1

 

Рішенням третейського суду було вирішено спір між заводом та торговельною компанією про виконання договору поставки. Третейський суд зобов'язав компанію відшкодувати заводу понесені збитки. Однак компанія відмовилася виконати рішення, посилаючись на те, що її не було сповіщено про місце розгляду справи. Завод звернувся до господарського суду з заявою про видачу наказу на примусове виконання рішення, зазначивши, що в процесі розгляду справи компанія змінила свою адресу, тому ухвали суду направлялися за попередньою адресою.

Чи може господарський суд видати наказ?

Який існує порядок виконання рішень третейських судів?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)