АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні методичні вказівки. Харківський національний університет внутрішніх справ

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. Вказівки до рішення
  5. Глвав 2. ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ
  6. Додаток. Програма дисципліни і методичні
  7. Допомоги та загальні принципи її надання
  8. З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАГАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» РОЗДІЛ «ТЕХНОЛОГІЯ М’ЯСА І М’ЯСОПРОДУКТІВ
  9. Завдання № 1 та методичні рекомендації до його виконання
  10. Загальні вимоги
  11. Загальні вимоги
  12. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПРИ ВИКОНАННІ ВАНТАЖНО-РОЗВАНТАЖУВАЛЬНИХ РОБІТ

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

Харківський національний університет внутрішніх справ

Навчально-науковий інститут права та масових комунікацій

Кафедра адміністративного, фінансового та інформаційного права

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ

ДО СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

З дисципліни «Нотаріат України»

Галузь знань 0301 ПРАВО

Напрям підготовки (спеціальність) 6.030401 ПРАВОЗНАВСТВО)

Освітньо-кваліфікаційний рівень БАКАЛАВР

Форма навчання: денна та заочна

М. Харків 2012 рік

ПЕРЕДМОВА

_________________________________________________________

(рекомендації Методичної ради ХНУВС)

Методичною радою

Харківського національного

Університету внутрішніх справ

_______________________ Протокол № _______

(дата, місяць, рік)

_________________________________________________________

(рекомендації Вченої ради ННІ)

Вченою радою навчально-наукового

Інституту ______________________

(назва ННІ)

________________________ Протокол № _______

(дата, місяць, рік)

Рецензенти:

___________ _______________________________________________________

(П.І.Б.) (посада, науковий ступінь, вчене звання)

___________ _______________________________________________________

(П.І.Б.) (посада, науковий ступінь, вчене звання)

Нотаріат України: навчально-методичні матеріали до семінарських занять/

Розробники: к.ю.н. Книш В.І., к.ю.н., доц. Андрєєва О.Б., к.ю.н., к.ю.н., проф. Безсмертний О.К., к.ю.н., доц.. Гуменюк В.А., к.ю.н. Кікінчук В.Ю., к.ю.н., доц. Панов І.О. к.ю.н., Семіног О.О., Шишленко В.Г. – Харківський національний університет внутрішніх справ, 2012 рік

© к.ю.н. Книш В.І., к.ю.н., доц. Андрєєва О.Б., к.ю.н., к.ю.н., проф. Безсмертний О.К., к.ю.н., доц.. Гуменюк В.А.,, доц. Панов І.О., к.ю.н. Кікінчук В.Ю.,Семіног О.О., Шишленко В.Г. /2012 рік

© Харківський національний університет внутрішніх справ.

Вирішення завдань, що стоять сьогодні перед країною в політичній, соціальній і економічній сферах, багато в чому залежить від здійснення нотаріальної діяльності, що забезпечує захист гарантованих Конституцією України та законами прав і свобод людини і громадянина, прав і законних інтересів громадян, інтересів суспільства і держави.

Нотаріат, є інститутом, що забезпечує охорону й захист прав і законних інтересів громадян та юридичних осіб шляхом вчинення нотаріальних дій від імені держави. Він є інститутом позасудового превентивного захисту, своєю діяльністю має сприяти досягненню завдань правосуддя, запобігаючи виникненню судових спорів шляхом попередження порушення цивільних прав та інтересів, забезпечення їх належної реалізації.

Професійна діяльність нотаріуса забезпечує превентивний правовий захист та унеможливлює порушення в майбутньому різноманітних прав та інтересів суб’єктів права та виникнення спорів в судах.

Тому надзвичайно важливим сьогодні є завдання підготовки висококваліфікованих спеціалістів з високими моральними якостями, відчуттям особистої відповідальності за свою діяльність, що сприятиме підвищенню престижності і значущості усієї професії юриста.

Мета видання – надати допомогу студентам у самостійній роботі над вивченням тем курсу шляхом відзначення найбільш істотних для розуміння тем положень Нотаріату України, а також отримання практичних навичок у розв’язанні завдань, що виносяться на практичні заняття.

Підготовку до занять слід розпочинати відповідно до рекомендацій, що надані до кожної теми курсу й орієнтуються на засвоєння мінімально достатнього для розуміння теми обсягу інформації. Після опрацювання положень відповідного розділу навчального посібника та лекційного матеріалу, слід ознайомитися з нормативними актами й рекомендованою літературою.

Під час вирішення завдань необхідно ретельно вивчити їх зміст і чітко визначити: які спірні правовідносини в нотаріальної діяльності потребують з’ясування, якою правовою нормою вони регулюються, який порядок застосування відповідної норми. Всі завдання мають бути вирішені обов’язково письмово. Процесуальні документи укладаються згідно з вимогами процесуального законодавства.

 

Загальні методичні вказівки

Оволодіння знаннями даного предмета забезпечується поєднанням таких різних форм і методів навчання, як лекції й семінарські та індивідуальні заняття. Ґрунтовнішому вивченню окремих тем сприяють написання рефератів, участь у роботі наукових гуртків, науково-практичних конференцій, семінарів, олімпіад.

Семінарське заняття - це одна з форм аудиторних занять, що містить у собі різноманітні варіанти прояву студентами рівня засвоєння лекційного матеріалу, інформації, яка була здобута при опрацюванні наукової літератури, нормативних матеріалів та інших джерел.

Метою цих занять є, з одного боку, перевірка рівня засвоєння програмного матеріалу студентами – мета викладача, а з іншого – це форма активної участі студентів у процесі отримання знань та навичок у сфері професійної підготовки.

Формою проведення цих занять можуть бути письмові та усні опитування, тестування, ділових (рольових) ігор, диспутів за темою семінарського заняття, виконання підсумкових контрольних письмових робіт, що виконуються протягом заняття. Водночас ця форма аудиторного заняття використовується викладачем для більш детального розгляду окремих тем та категорій курсу. Це дає можливість, також, перевірити повноту засвоєння матеріалу, виявити прогалини у знаннях студентів, усувати їх та сприяти формуванню знань на проблемному рівні.

Перед тим як організовувати та проводити семінарські заняття з навчального курсу „Нотаріат України” викладач повинен усвідомити повний спектр можливостей кожної форми роботи в процесі прищеплення навчальній аудиторії знань, навичок та умінь, а також всі позитивні сторони цих методів і форм. При цьому не слід забувати про те, що неправильне їх застосування може призвести до негативного результату, тобто недостатнього рівня засвоєння навчального матеріалу.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)