АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПІДГОТОВКА ДО СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

Читайте также:
  1. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  2. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  3. Вимоги підготовки до практичних (лабораторних) занять
  4. ДО ВИКОНАННЯ ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З ДИСЦИПЛІНИ
  5. етап: Підготовка наради
  6. ЗАВДАННЯ ДО СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  7. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ, САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  8. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ, САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  9. Занять правильное положение в торговом зале
  10. Зміст практичних занять
  11. Інструктивно – методичні матеріали до практичних занять.
  12. Інструктивно-методичні матеріали до семінарських занять

Підготовка до семінарського заняття відображається студентом у „робочому зошиті”. У цитатній, тезовій, схематичній та інших формах фіксується результат роботи з рекомендованою літературою по темі заняття. Такі матеріали використовуються для відповіді на аудиторних заняттях, а також для усної доповіді по окремій тематиці і обов'язково при відпрацюванні пропущених занять.

У обов'язковому порядку студенти опираються у підготовці на рекомендовану методичними посібниками і настановами викладачів літературу: підручники, навчальні посібники, монографії, наукові статті у періодичних виданнях. Особливо важливі нормативно-правові акти, що стосуються питань теми семінарського заняття.

У випадку пропуску студентами семінарських занять, необхідно відпрацювати їх у двотижневий термін під час індивідуальних консультацій.

Оцінка знань здійснюється за бальною системою, а також за рейтинговою системою (підсумовуються всі оцінки, окрім „незадовільно”, що виставлялися протягом вивчення даного курсу, або його розділів за усну відповідь, письмові роботи (контрольні роботи, реферати, схеми та ін.), виступи-доповіді, систематичність та повноту ведення робочих зошитів, індивідуальне відпрацювання тем курсу). Рейтингова форма дає можливість визначити рівень та якість систематичності засвоєння матеріалу курсу.

Опанування курсу дасть можливість студентам якомога глибше дізнатися про специфіку правовідносин у сфері діяльності Нотаріату України.

Мета курсу полягає:

- у вивченні студентами передових форм і методів нотаріальної діяльності.

- оволодінні навичками роботи з нормативними матеріалами та умінні використовувати їх на практиці;

- умінні складати необхідні матеріали та документи;

- у підготовці висококваліфікованих фахівців-юристів, які вміють спілкуватися з громадянами, захищати їх права та свободи, здатні орієнтуватися у складних обставинах і здібних виконувати поставлені перед ними завдання.

Курс „Нотаріат України” складається з положень, правових інститутів, що регулюють конкретні складові діяльності нотаріату..

Курс „Нотаріат України” пов’язаний з рядом інших дисциплін, які вивчають студенти протягом всього періоду навчання в ХНУВС. Це такі юридичні дисципліни як: конституційне,адміністративне, трудове, фінансове, цивільне, кримінальне право, адміністративний, цивільний, кримінальний та господарський процес, інформаційне право та Адвокатура України.

Зміст дисципліни розкривають 2 блоки: теоретичний, який реалізується у формі лекцій, і практичний, який здійснюється у формі семінарських занять. Лекції охоплюють основний теоретичний матеріал навчальної дисципліни. Метою семінарського заняття є розкриття основних положень теми, досягнення науки з питань, що розглядаються, з’ясування невирішених і дискусійних проблем, узагальнення досвіду роботи, подання рекомендацій щодо використання основних висновків.

Після вивчення дисципліни слухачі повинні

вміти:

застосувати прийоми стратегії та тактики у різних видах нотаріальної діяльності, використовувати правові норми, що регулюють його діяльність в конкретних ситуаціях, надати правову допомогу при зверненні громадян до нотаріуса.

знати:

предмет, мету, завдання й значення курсу; особливості регулювання Нотаріату Україні; принципи його діяльності; функції та завдання Нотаріату України; форми та методи організації роботи нотаріуса.

 

2.1. Структура залікового кредиту та тематика лекційних, семінарських, практичних і лабораторних занять по денній формі навчання

 

Структура вивчення навчальної дисципліни Кількість годин Вид контролю
Модуль № 1   МК
Теми №1. Лекція №1 Виникнення і розвиток нотаріату як правового інституту    
    Самостійна робота    
Тема №2. Лекція №2. Організаційні основи діяльності Нотаріату України.    
  Семінарське заняття № 1   опитування
    Самостійна робота    
Тема № 3 Лекція №3. Тема № 3. Державна та приватна нотаріальна діяльність.    
  Семінарське заняття № 2   опитування
    Самостійна робота    
Тема №4 Лекція №4.Компетенція нотаріальних органів та посадових осіб щодо вчинення нотаріальних дій.    
  Самостійна робота    
Тема№5.Лекція №5.Загальні правила вчинення нотаріальних дій.    
  Семінарське заняття № 3   опитування
    Самостійна робота    
Тема №6. Лекція №6.Нотаріальний процес.    
  Семінарське заняття № 4   опитування
    Самостійна робота    
Тема№ 7 Лекція№7 Нотаріальне провадження.    
  Семінарське заняття № 5   опитування
    Самостійна робота    
Всього за заліковим кредитом:   МК

2.2. Структурно-логічна схема вивчення навчальної дисципліни

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)