АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Орієнтовна тематика Уроку ґендерної грамотності

Читайте также:
  1. II. Тематика курса
  2. II.Примерная тематика курсовых работ
  3. IV. Підсумки уроку
  4. В наш час дискретна математика є необхідною компонентою математичної освіти студента-фізика.
  5. До програми навчання Академії входили слов’янська, грецька, польська, латинська мови, граматики цих мов, риторика, діалектика, астрономія, математика, філософія, богослов’я.
  6. Дослідницько – демонстраційний елемент уроку.
  7. ІІІ. Підведення підсумків уроку.
  8. Конспект уроку
  9. Конспект уроку з української мови для 6-их класів
  10. Математика
  11. Математика
  12. Математика

· «Абетка рівності»

· «Ми – різні, ми – рівні»

· «Толерантність врятує світ»

· «Я – хлопчик, я – дівчинка»

· «Права та обов’язки кожного з нас»

· «Небезпечні ґендерні стереотипи»

· «Я захищаю себе від ґендерної дискримінації»

· «Ґендерна роль у засобах масової інформації»

· «Дерево рівності»

· «Права людини і дискримінація»

· «Я вибираю своє право на…»

· «Я відстоюю свою позицію»

· «Що нас об’єднує і в чому ми – індивідуальності»

· «У колі ґендерних ролей»

· «Жінка і чоловік – дві половинки людства»

· «Я + Ти + Ми»

· «Школа рівних можливостей»

· «Він і Вона»

· «Ґендер і влада»

 

Ігрова програма "Ми – різні, ми – рівні"

Для учнів старшої школи

Олена Титаренко, заступник директора з організаційно-масової роботи Вишгородського районного центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт»;

Катерина Караваєва, керівник театрального гуртка Вишгородського районного центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт».

Тема: Гендерні відносини як соціальне явище. Мотивація молоді на гендерно чуйну поведінку.

Проблема: низький рівень гендерної культури молоді, недостатній рівень поінформованості молоді з гендерних питань.

Мета: надати молоді інформацію з гендерних питань, сформувати в учасників програми елементарні навички гендерної культури.

Технічні засоби: комп’ютер, мультимедійний проектор, екран, мікрофони, програвач для міні дисків, фотоапарат.

Реквізит для проведення ігор: ключі від авто, повзунки, дзеркало, відро для сміття, гаманець, ватман із зображенням людини певної професії (3 шт.), предмети побуту (віник, праска, швабра, електричний чайник, пульт від телевізора, тощо).

Вступ

Ведучий: Ігрова програма „Ми – різні, ми – рівні” – це спроба торкнутися проблеми створення в нашій країні ґендерно чуйного суспільства.

Ґендерна проблема є дуже актуальною проблемою сьогодення. Світове співтовариство піднялось на такий рівень самоусвідомлення і розвитку, коли історично вже склалися передумови для рівного і рівноправного ствердження жінки поряд і нарівні з чоловіком в усіх сферах соціального життя. Як пріоритетну та одну з найважливіших проблем сучасності цю проблему розглядає Організація Об'єднаних Націй (Спеціальна Сесія Генеральної Асамблеї ООН у червні 2000 року, Асамблея Тисячоліття ООН і триденний Самміт тисячоліття у вересні 2000 року). Рішення ООН були схвалені й українською делегацією: Україна як член ООН взяла на себе зобов'язання виконувати всі міжнародні документи з питань рівних прав і можливостей. Ось чому в 2005 році урядом було прийнято Закон України “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”.

Брак ґендерної культури в нашому суспільстві свідчить про недостатню поінформованість, відсутність ґендерної освіти, і, як наслідок, порушення ґендерного балансу в сім'ї, у професійній сфері, вполітиці.

Ми переконані, що обрана нами тема є своєчасною, серйозною, необхідною, і наша програма зможе виконати свою просвітницьку місію. У віці 15-16 років молоді люди вчаться будувати дорослі взаємини між собою. Дуже важливо, щоб ні взаємини були ґендерно чуйними, гармонійними.

Ігрові та інтерактивні методики, які будуть використані в нашій програмі, дозволяють зробити цю тему легкою, цікавою для молоді, зроблять можливим яскраво продемонструвати деякі ґендерні стереотипи та переваги ґендерно збалансованої поведінки.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)