АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Кафедра економічних та фінансово-правових дисциплін

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  5. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):
  6. Вопрос № 4 Основні положення теорії розподілу влад(Монтескье)
  7. Глвав 2. ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ
  8. Допомоги та загальні принципи її надання
  9. З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАГАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» РОЗДІЛ «ТЕХНОЛОГІЯ М’ЯСА І М’ЯСОПРОДУКТІВ
  10. Загальнi положення
  11. ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ
  12. Загальна характеристика і основні положення законопроекту

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ ПРАВА ТА ПСИХОЛОГІЇ

 

ФАКУЛЬТЕТ ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ПСИХОЛОГІЇ

 

Кафедра економічних та фінансово-правових дисциплін

 

 

Навчально-методичний комплекс з дисципліни

ОСНОВИ ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ

Для студентів І - курсу юридичного факультету

спеціальність 7.060101 – Правознавство

Денна форма навчання

 

Київ – 2012


Кафедра економічних та фінансово-правових дисциплін

Факультету правового забезпечення підприємницької діяльності та психології

Навчально-наукового інституту права і психології НАВС

 

 

Навчально-методичний комплекс

з дисципліни “Основи економічної теорії”

Для студентів 1 курсу юридичного факультету НАВС.

 

Укладачі:

Кандидат економічних наук, доцент,

доцент кафедри економічних та фінансово-правових дисциплін Грущенко О.А.

 

 

Рецензенти:

 

 

Виконавчий директор ПП «Інтелектуальні студії людської діяльності», вчений секретар громадської організації «Спілка економістів України», к.е.н. Гуменюк В.В.

 

Начальник кафедри економіко-правових дисциплін НАВС, полковник міліції, к.е.н., доц. Тараненко Ю.А.

 

Навчально-методичний комплекс з дисципліни “Основи економічної теорії” затверджений на засіданні кафедри фінансового та господарського права від

“29” серпня 2011 року, протокол № 1.

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Економічна теорія є однією з базових наукових дисциплін, що формують світогляд та громадянську позицію сучасної людини. Не випадково вивчення економічної теорії вважається необхідним у всіх вищих учбових закладах України незалежно від профілю спеціалізації їх випускників. Неможливо уявити собі людину з вищою освітою без знань основ філософії, історії, соціології тощо.

Особливого значення вивчення економічної теорії набуває в умовах сьогоднішнього реформування соціально-економічної системи нашого суспільства, яке здійснюється шляхом переходу від адміністративно-командної економічної системи до демократичного суспільства, що базується на використанні стимулюючих механізмів ринкової економіки.

Курс «Основи економічної теорії» призначений для надання студентам первісних, найбільш загальних уявлень про економічну систему сучасного суспільства, закони її розвитку та механізми функціонування. Даний курс викладається під час другого семестру першого року навчання і виступає базовим по відношенню до цілого ряду спецкурсів, що читаються на старших курсах з метою поглиблення економічних знань студентів у галузі специфічних ринкових відносин, кращого розуміння ними підприємницького та фінансового права, організації кредитно-банківської системи та способів виявлення у ній злочинних проявів. Певною мірою даний курс є базою для курсів «Судова бухгалтерія», «Фінансове право», «Банківьке право», «Біржове право», «Податкове право», що викладаються старшокурсникам. Теоретичною основною курсу виступають наукові розробки як вітчизняних, так і іноземних фахівців у галузі економіки.

Загальний обсяг навчального часу для вивчення дисципліни «Основи економічної теорії» у навчальних планах підготовки бакалаврів становить 108 академічних годин.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.013 сек.)