АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Кемпінг - це організований табір на природі з облаштованими місцями для стоянки автобудинків і караванів і різноманітним сервісом для повноцінного відпочинку

Читайте также:
  1. АВТОСТОЯНКИ
  2. Глава 2. Расчет стоимости и целесообразности стоянки легковых автомобилей
  3. Заселення території України первісними людьми. Їх перші стоянки. Культура населення України в епоху палеоліту.
  4. ІХ. Хвилинка відпочинку.
  5. Робочий час і час відпочинку.

Кожен кемпінг представляє собою окреме містечко, у якому його мешканці отримують макисмум комфорту - починаючи від місця для автобудинку з під’єднанням до електропостачання і газу, і закінчуючи магазинами, ресторанами, спортивними майданчиками і розважальними програмами.

В одній лише Німеччині, на батьківщині караванінгу, нараховується більше трьох тисяч кемпінг-стоянок, а якщо порівнювати середню кількість кемпінгів за період 1998-2002 років, спостерігається її ріст в 2004 році на 5% по всій Європі.

Усього сектор караванінгу і кемпінгу створює 11 мільйонів місць для нічлігу туристів у Європі, і навіть випереджає традиційний готельний бізнес за кількістю вільних місць і за якістю послуг і доступним цінам.

Кемпінги, як і готелі, мають власну систему оцінок, яка залежить від якості послуг, які у них надаються.

Існує п’ять основних параметрів, за наявності яких кожному кемпінгу присуджують від однієї до п’яти зірок, як і готелям: санітарне оснащення, планування кемпінгу, постачання, наявність місць і обладнання для різноманітного проведення вільного часу і розважальні програми. Будь-який кемпінг повинен мати охорону, тут мають бути передбачені спеціальні сейфи для зберігання цінних речей туристів.

Перший і головний критерій при виборі кемпінгу - його санітарне оснащення - надання для користування таких важливих елементів, як туалет, душові кабінки, постачання питтєвою водою. Дуже важливо витримати правильний баланс між наявністю туалетів, раковин, душових і кількістю туристів.

Туристи і експерти звертають увагу на такі не менш важливі деталі як: наявність теплої води в умивальниках; наявність окремих душових і туалетних кабінок з суцільними перегородками; розділення санітарних приміщень на чоловічі і жіночі; відділення туалетів від решти санітарних приміщень; продумані санітарні умови для інвалідів; оснащення душових кабінок тримачами для одягу.

Інша важлива деталь - чистота санітарного обладнання, його придатність для використання. Особлива увага приділяється освітленню приміщень і вентиляції, а також тому, з яких будматеріалів вони зроблені (цегла, дерево чи метал) і вибору облицювального матеріалу (плитка чи штукатурка).

Не менш важливими є такі деталі, як кімната для пеленання дітей, пральні машинки, сушильні кімнати для білизни, можливість зливу баків зі стічною водою.

Зазвичай кожен кемпінг має чіткий поділ на окремі ділянки площею не менше 100 квадратних метрів. Окрім цього, кемпінг має бути обладнаний загальною кухнею, каналізацією, підключенням до електромережі і телевізійної антени, обладнане баками для питтєвої води і для зливу стічних вод і мийкою автомобілів.

 

Кемпінги ділять на п’ять категорій:

Категорія А - найбільш комфортні кемпінги з місцями, загальною площею приблизно 100 квадратних метрів з електрикою, каналізацією, видом на море, озеро чи на гори.

Категорія В - кемпінги, розташовані поблизу моря чи озера з площею приблизно 90 квадратних метрів.

Категорія С - стандартні місця площею 80-90 квадратних метрів.

Категорія D - вигідні місця з площею 80 квадратних метрів з електрикою.

Категорія Z - місце для встановлення палатки, відсутнє електропостачання.

Ще одним важливим критерієм при виборі кемпінга є його оснащеність магазинами з хорошим асортиментом товарів щоденного використання. На території крупних кемпінгів може розташовуватися навіть супермаркет. Не останню роль у виборі туристів відіграє наявність кафе, закусочної, ресторану чи їдальні.

Крім технічної оснащеності, у кожному кемпінгу продумують проведення вільного часу: дитячий ігровий майданчик, спортивний комплекс з тренажерами, солярієм, відкритим басейном для дітей і дорослих; можливість взяти на прокат велосипеди і човни, майданчик для гри у волейбол, гольф і теніс, купання у водоймах, а також вільний вихід в інтернет.

Туристи звертають увагу на все - на пляж - гальковий чи піщаний - з трапом чи без заходу у море. Ще один плюс для кемпінга - оздоровчі курси чи лікувальні процедури.

Зазвичай у кемпінгах передбачені розважальні програми для дітей і для дорослих, а також догляд за ними. Для дорослих - екскурсії, дискотеки і концерти на відкритому повітрі.

Ціни у європейських кемпінгах є досить різноманітними. У залежності від сезону, комбінації зірок, включених у вартість послуг, розташування, обладнання та інших факторів, ціни коливаються від 16 до 130 євро за ніч.

У вартість перебування у кемпінгу входить плата за користування газом, за басейн, за екскурсійну програму, курортний збір і страхування.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)