АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Письмова контрольна робота

Читайте также:
  1. Административная контрольная работа по дисциплине
  2. Архітектура та робота ОС Windows Linux
  3. АУДИТОРНА РОБОТА
  4. АУДИТОРНА РОБОТА
  5. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  6. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  7. Геодезичний контроль за будівельними роботами
  8. Домашняя контрольная работа
  9. Енергія та робота річок
  10. Итоговая контрольная работа «Решение генетических задач» по пройденным темам
  11. І. Робота над поняттями (дефініціями).
  12. ІІ. Робота з класом.

I рівень

Диктант

1. Дайте визначення держави.

2. Назвіть види влади.

3. Як називають здатність особи власними діями створювати, змі­нювати, припиняти права та обов'язки?

4. Назвіть види підзаконних нормативно-правових актів.

5. Назвіть обставини, що виключають юридичну відповідаль­ність.

6. Назвіть види юридичної відповідальності.

7. Які держави існували на території сучасної України в різні пе­ріоди історії?

8. Дайте визначення об'єктивного права.

9. Назвіть відомі вам галузі права.

10. Назвіть роки, коли було прийнято конституції Радянської України.

II рівень

1 -й варіант завдань достатнього рівня

Дати розгорнуті відповіді на запитання.

1.Людське суспільство додержавного періоду. Походження дер­жави.

2. Поняття та функції держави.

3.Поняття та джерела права.

4. Система права та систематизація законодавства.

5. Правопорушення та їх причини.

6. Конституційні принципи юридичної відповідальності.

7. Види нормативно-правових актів.

8. Обставини, що виключають юридичну відповідальність.

2-й варіант завдань достатнього рівня

Тести з короткими відповідями та на визначення послідовності.

1. Визначте, які із зазначених дій є правопорушенням, до якого

виду відповідальності може бути притягнутий порушник:

а) незважаючи на вимогу матері, хлопець пішов гуляти, не виконавши попередньо домашнє завдання (не є правопору­шенням);

б)дівчина-дев'ятикласниця відмовилася брати участь у збо­рах дитячої громадської організації, створеної в школі, де вона навчається (не є правопорушенням);

в)група юнаків вночі проникла до сільського магазину та ви­крала звідти продукти на суму 500 грн (кримінальне пра­вопорушення (злочин));

г) жінка їхала в електричці, не придбавши квиток (адміні­стративне правопорушення);

д) чоловік застосував належну йому зареєстровану мислив­ську рушницю Проти громадянина, який зламав двері його квартири та вдерся до неї, та поранив його (не є правопору­шенням, чоловік діяв у стані необхідної оборони).

2.Запропоновані нормативні акти розташуйте у порядку зрос­тання їх юридичної сили, починаючи з найвищої:

а) Закон України «Про оборону»;

б) Указ Президента «Про систему центральних органів вико­навчої влади»;

в) Конституція України;

г) Закон України «Про зміни до ст. 97 Конституції України»;

д) Постанова Донецької обласної ради «Про бюджет області на 2003 р.»;.

є) наказ районного відділу освіти «Про проведення олімпіад з базових предметів».

III рівень

Розв'язання юридичних задач

1 Країна складається з 16 земель, кожна з яких має власні кон­ституцію, парламент, уряд. Вищу юридичну силу має консти­туція, яку приймає парламент держави, що складається з двох палат: нижньої, яка формується шляхом загальнонародних виборів раз на чотири роки, та верхньої, депутатів якої обира­ють парламенти земель. Глава держави — Президент, який обирається нижньою палатою парламенту строком на 5 років. Уряд очолює канцлер, уряд відповідальний перед парламентом та формується партією, яка має в парламенті більшість, або відповідною коаліцією партій. (Федерація, парламентська рес­публіка, демократія)

2. Країна складається з трьох історичних частин, у кожній з яких діють виборні органи, що займаються справами місцевого зна­чення. Глава держави — королева, яка призначає прем'єр-міністра та міністрів. Укази королеви підписують та відповіда­ють за них члени уряду. Законодавча влада належить двопалатному парламенту, нижня палата якого обирається не рідше ніж раз на п'ять років загальним голосуванням. Міні­стри обов'язково мають бути депутатами парламенту, прем'є­ром призначають лідера партії, яка перемогла на парламент­ських виборах. Суперечки вирішуються судами, суддів призначає королева за поданням кваліфікаційної комісії суд­дів. (Унітарна країна, обмежена монархія, демократія)

3. Країна розділена на 14 адміністративних одиниць, на чолі яких — призначені королем глава території та рада, яка обира­ється населенням. Глава держави — король, він призначає та-звільняє міністрів, в окремих випадках може розпустити пар­ламент. Король владу передає у спадок. Парламент обирається строком на чотири роки, він приймає закони, визначає політи­ку, може висловити недовіру уряду. (Унітарна держава, обме­жена монархія, демократія)

4. Країну розділено на 95 департаментів, в кожному з яких існу­ють органи самоврядування, обрані населенням та префекти, призначені цими органами за погодженням з центральним уря­дом. Президент обирається загальнонародним голосуванням строком на сім років. Він має право розпустити парламент, само­стійно призначає та може звільнити з посади прем'єр-міністра. Парламент приймає закони і може висловити недовіру уряду, що, однак, не тягне за собою його обов'язкової відставки. (Уні­тарна держава, президентська республіка, демократія)

5. Країну розділено на райони, глави яких призначаються прези­дентом країни. Існує також автономна республіка, статус якої визначено конституцією країни. Глава держави — президент, він призначає прем'єр-міністра (за згодою парламенту) та членів уряду (на власний розсуд), може скасувати рішення уряду чи парламенту автономної республіки, але не має права розпустити парламент країни. Однопалатний парламент обирається стро­ком на 5 років, його головне завдання — законодавча діяльність. Парламент має право імпічменту, але його процедура дуже складна. Серед вищого керівництва країни — два сини прези­дента, два його брати, жінка та ще кілька родичів. Проведено референдум щодо безстрокового подовження повноважень пре­зидента, йому присвоєно звання «Батько нації». (Унітарна кра­їна, мішана республіка, наявні елементи авторитаризму)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)