АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання 1

Читайте также:
  1. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  2. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  3. ВИКОНАННЯ ЗАВДАНня
  4. Вирішення завдання
  5. Вихідні дані завдання й проміжні розрахунки
  6. Виховні завдання
  7. Гносеологія, предмет, структура, завдання. Онтологія.
  8. До теми: ПОНЯТТЯ, ПРЕДМЕТ, ЗАВДАННЯ І СИСТЕМА КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА. ПРИНЦИПИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА
  9. Домашнього завдання
  10. Завдання
  11. Завдання
  12. ЗАВДАННЯ

Порівняйте договір довічного утримання і договір ренти за:

а) за суб’єктним складом;

б) за об’єктами;

в) за змістом;

г) за підставами та наслідками зміни та припинення договору.

Завдання 2.

Підготуйте проект договору довічного утримання за умовою будь-якої наступної задачі.

Задача 1.

Громадянка H. уклала договір довічного утримання з громадянином Ю. Згідно умов договору Н. передавала Ю. двокімнатну квартиру з усіма комунальними вигодами загальною площею 50 кв.м. взамін чого Ю. зобов’язувався надавати Н. довічне матеріальне забезпечення у вигляді щомісячного набору продуктів у погоджених нормах та грошове утримання в сумі 1000 грн. щомісячно.

На підставі нотаріально посвідченого договору Ю. оформив право власності на квартиру. Через місяць Н. заявила про своє небажання передати квартиру і відмовилася від утримання.

Проаналізуйте ситуацію. Який характер договору довічного утримання? З якого моменту у набувача виникає право власності на об’єкт договору? Які можливі варіанти вирішення спору?

Задача 2.

Громадянка Т. звернулася до суду з позовною заявою про розірвання договору довічного утримання. У судовому засіданні з’ясувалося, що набувач за договором громадянин К. щомісячно надавав Т. утримання у вигляді їжі, сплачував комунальні послуги та витрати на ліки. Т. не заперечувала цього факту, але просила договір розірвати, оскільки у неї з відповідачем склалися особисті неприязні стосунки і вона не бажає надалі одержувати будь-які кошти від неприємної їй людини.

Вирішіть спір.

Задача 3.

У жовтні 2007 року громадянка Л. склала і нотаріально посвідчила заповіт, згідно з яким все належне їй майно, в тому числі житловий будинок, заповіла похреснику Ш. однак, у грудні цього ж року гр. Л. уклала договір довічного утримання з Р. Згідно з умовами договору житловий будинок перейшов до нього.

30 грудня 2007 року Л. померла. 15 лютого 2007 року Ш. звернувся в нотаріальну контору за оформленням спадкових прав. При цьому з’ясувалося, що право власності на житловий будинок оформлене на Р. і йому видано свідоцтво про право власності.

Гр. Ш. звернувся до суду про визнання договору довічного утримання недійсним і визнання за ним права власності на спірний будинок.

Вирішіть спір.

 

ДОГОВОРИ ПРО ПЕРЕДАЧУ МАЙНА У КОРИСТУВАННЯ

Тема 11. Договір найму (оренди)

План

1. Поняття та загальна характеристика договору найму (оренди). Сфера застосування та законодавче регулювання.

2. Суб’єкти договору найму (оренди).

3. Істотні умови та форма договору найму (оренди).

4. Права та обов’язки сторін.

5. Зміна, розірвання та припинення договору найму (оренди). Правові наслідки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)