АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПИТАННЯ ДО МОДУЛЬНОЇ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ №1

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. VІІ. Оформлення роботи
  3. Алгоритм виконання роботи
  4. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  5. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  6. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  7. Варіанти контрольної роботи №1.
  8. Вивчення конструкції та ПРИНЦИПУ роботи автоматичної маски зварювальника типу «ХАМЕЛЕОН».
  9. Види (типи) виробництва і характеристика їх технологічних процесів. Організаційні форми роботи.
  10. Види та форми науково-дослідної роботи студентів
  11. Виконання практичної роботи
  12. Вимоги безпеки під час виконання роботи.

СОЦІОЛОГІЯ СУСПІЛЬНОЇ ДУМКИ

Курс за вибором студента

 

ПИТАННЯ ДО МОДУЛЬНОЇ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ №1

1.Яким був ідеал науки Нового часу? Як з цим ідеалом науковості пов'язане формування соціології? Хто і коли ввів термін «соціологія» в науку?

2.Назвіть функції соціології. Розкрийте зміст функцій соціології в сучасному суспільстві. Чому соціологія в сучасному світі перетворилася в важливий інститут демократії?

3.Розкрийте місце соціології серед інших наук про суспільство та людину. В чому специфіка її предмету в порівнянні з іншими науками?

4.Охарактеризуйте рівень загальної соціології у структурі соціологічною знання. Чим він відрізняється від рівня конкретного соціологічного дослідженняі До якого з рівнів відноситься теорія формаційного розвитку людства? До якого з рівнів відноситься дослідження політичної культури студентів м. Луганську?

5.Дайте визначення поняттю «соціальний статус». Чим відрізається «приписаний» та «досягнутий» види соціального статусу. Схарактеризуйте особливості соціального та особистішого статусу. До якого виду статусу відноситься статус «порядна людина»? Поясніть відповідь.

6.Дайте визначення поняттю „соціальна структура''. Що є елементами соціальної структури? Яке значення має соціальна структура у житті суспільства? Чи чинить вона вплив власне на Вас?

7.Які методи збору первинної соціологічної інформації Ви знаєте? Чому про методи соціологічних досліджень бажано мати уявлення кожному громадянину?

8.Для чого в суспільстві існує соціальний контроль? В чому він полягає? Що є його інструментами? Чи відчуваєте Ви на собі дію соціального контролю? В чому це виявляється?

9.Поняття соціального контролю в соціології. Форми та методи соціальною контролю в суспільстві. Громадська думка як форма соціального контролю.

11.Що відбиває в соціології поняття "гендер"? В чому проявляється соціальна та культурна обумовленість гендерної поведінки? Як суспільна думка підтримує уявлення про гендер?

12.Що розуміється під суспільством в соціології? Які ознаки притаманні суспільству? Чи є ваша навчальна група суспільством? Чи є всі студенти ЛНПУ ім. Тараса Шевченка суспільством? Чи є жителі Донбасу суспільством?

13.Дайте визначення поняттю «соціальний інститут». В чому виявляється історичний характер соціальних інститутів? Наведіть приклади соціальних інститутів. Чи є громадська думка соціальним інститутом?

14.Охарактеризуйте соціологію громадської думки як спеціальну соціологічну теорію.

15.Визначите роль і місце соціології суспільної думки в структурі сучасного соціологічного знання, її предмет, об'єкт, специфіку проблем.

16.Поясніть, чому громадська думка як соціальний інститут функціонує виключно в умовах демократичного суспільства?

17.Розкрийте зміст теорії громадської думки як соціального контролю (за роботами Е. Ноель-Нойман).

18.Розкрийте зміст демократичної теорії громадської думки (за роботами Е. Ноель-Нойман).

19.Розкрійте суть концепції Б. Грушина, згідно якої громадська думка - стан масової свідомості.

20.У чому специфіка громадської думки як соціального інституту? Як він взаємодіє з іншими соціальними інститутами сучасного суспільства? Функції громадської думки в демократичному суспільстві.

21.Хто є суб'єктом громадської думки. Які підходи до визначення суб'єкта громадської думки Ви знаєте?

22.В чому полягає критика П. Бурд'є традиційного підходу до визначення суб'єкту та об'єкту громадської думки при проведенні опитувань громадської думки.

23.Які ознаки мають бути притаманні об'єкту громадської думки? Що може стати об'єктом громадської думки?

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)