АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інф забезп-ня ан-зу діяльн-ті б-ку

Читайте также:
  1. Види ан-зу, їх класиф-ція
  2. Метод та прийоми ан-зу

Джерела інф-ції:

1) З-ни та норм-ні акти(ЗУ, Пост КМУ, Укази през., відомчі інстр-ції).

2) Планово-нормативні док-ти (фін план, показники дох-ті та приб-ті на плановий рік, ін заплановані показн)

3) Бух та стат звітність (типові період-ні форми стат та бух звітності, середньо галузеві показн., акти ревізій та перевірок фін органів, аудит. висновки внутрішньовідомчих ревізій).

+ дані періодичної преси

Вимоги до інф-ції:

· доступність(інф, що входить у фін. звіти має бути зрозум. для кор-ча з певним рівнем знання бізнесу, ек-ки та бух. обліку).

· значущість(інф. має бути корисною для прийн. рішень ек-го хар-ру)

· надійність(відсутність помилок)

· порівнянність(забезп. у тих випадках, коли потрібно порівн.. фін звітність 1-го б-ку із звітність ін. б-ку, а також можна порівн.. фін звітність б-ку протягом певного періоду часу для виявл. тенденцій у фін. стані і рез-тах дія-ті б-ку).

Орг-ція аналіт. роботи в б-ку

Метод. упр-ня орг-цією аналіт. роботи в б-ку здійсн. робітники відділу ек-го ан-зу або відділу ан-зу банк. ризиків.

Етапи ан-зу банк діяльн.:

1) Попередній. Види робіт:

- попер. огляд і оцін-ня статей балансу б-ку (читання балансу – попереднє заг. ознайомлення з підс-ками роб. б-ку та його фін. станом. Його починають з визнач. змін у валюті балансу за звітн. період, підсумок бал-су на кін. року порівн.. з підсумком на поч.. зв. року. Це дає змогу визначити заг. рух зміни бал-су за рік. Збільш. валюти бал-су є позит. явищем в діяльн. банк. установи, т.я. свідчить про розширення його діяльн.

У процесі читання бал-су перевір-ся: дотримання нормативних вимог НБУ, правильність заповнення бал-су, взаємоувязка показників різних форм звітності.

- попер. груп-ня статей А і П за строками, видами витрат, джерелами, контрагентами;

- розрахунок оціночних нормативних абс. і відн. показн.,

- визнач. видів таблиць і їх к-ті,

- вибір графіків

- визнач показників дин-ки і стр-ри

- визнач. форм наочного зобр.

2) Аналітичний (аналіз одержаних розрахованих показників та показників дин-ки та стр-ри, а також робляться висновки за підсумками аналіт. роботи. При написанні підсумків спочатку аналізують заг. показники, потім їх складові. Якщо відбулися зміни показника порівняно з минулим роком або порівняно з запланованими показниками, то необх. вказати причини цих змін і зробити факторний ан-з, тобто розрахувати вплив окремих факторів на зміну показника, що аналізувався)

3) Проводиться експертна оцінка підсумків ан-зу, виявляються резерви підвищення ефективності діяльн-ті банк. установи, розробляються конкретні заходи щодо їх використання).

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)