АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Анотування і реферування наукових текстів

Читайте также:
  1. Бібліотека - інтелектуальний центр наукових досліджень. Структура і організація економічної бібліографії
  2. Доведення в наукових дослідженнях.
  3. Загальні методи наукових досліджень
  4. Класифікація наукових досліджень
  5. Лекція № 5. Спеціальні розділи охорони праці в галузі професійної діяльності, актуальні проблеми в наукових дослідженнях
  6. Наукова проблема та обгрунтування теми дослідження. Гіпотези у наукових дослідженнях
  7. Організація науки і наукових досліджень в Україні
  8. Основні напрямки наукових економічних досліджень в сучасних умовах
  9. Особливості наукового тексту і професійного наукового викладу думки. Жанри наукових досліджень.
  10. Особливості перекладу газетно-інформаційних та документальних текстів.
  11. Особливості реферування наукового джерела

Анотування- процес аналітично- синтетичного опрацювання інформації, мета якого – отримання узагальної характеристики документа, що розкриває логічну структуру і зміст. Використ. Для стислої характеристики наукової статті. Функції: сигнальна, пошукова. Вона склад.. з 2 частин: бібліографічного опису і власне тексту. Анотація дозволяє користувачеві скласти достатнє й об»активне попереднє уявлення про незнайому для нього наукову публікацію. За функціональним призначенням: довідкові(уточнює заголовок і повідомляє відомості про автора, жанр тощо) та рекомендаційні(зацікавлює, переконує в доцільності прочитання документа, ширші за обсягом чим довідкові). За обсягом та глибиною: описові, реферативні. Описові(про що повідомляється в документі), реферативні(про що повідомляється в основному документі? Що саме з цього приводу повідомляється?) Реферування- процес аналітико- синтетичного опрацювання інформації, що полягає в аналізі первинного документа, знаходженні найвагоміших у змістовному відношенні даних. Мета: скоротити фізичний обсяг первинного документа за збереження його осн.. смислового змісту. Реферат- вторинний документ, результат аналітично – синтетичного опрацювання інформації, поданий у вигляді стислого викладу наукової праці. Вид письмового повідомлення, короткий виклад головних думок, поєднаних однією темою. Функції: інформаційна, пошукова. Об»єктами реферування можуть бути: наукові статті, розділи з монографій, патентні документи, депоновані рукописи. Обсяг реферату 10- 12 сторінок. Структура: титульна сторінка, 2 план, 3 Текст який склад. зі вступу, осн.. частини, висновків. 4 Список використаної літератури. Автореферат – коротний письмовий виклад наукового твору самим автором.

48. Рецензія. Відгук.

Рецензія – документ, який передбачає коментування основних положень рецензованої праці. Рецензія – критичний відгук наукового керівника, офіційних опонентів, провідної установи під час захисту кваліфікаційної роботи, кандидатської чи докторської дисертацій. Об»єктом оцінювання є повнота, глибина, всебічність розкриття теми; новизна та актуальність поставлених завдань і проблем. Особливість рецензії полягає у вмінні спілкуватися, вести діалог між рецензентом і автором твору, рецензентом і читачами. Відгук- документ, що містить висновки уповноваженої особи чи установи щодо ззапропонованих на розгляд вистави, рукописних робіт. Реквізити: 1. Назва виду документа, 2. заголовок, 3. текст, 4. підпис рецензента, 5.дата, 6. засвідчення підпису печаткою або спеціальним штампом. Обсяг відгуку невеликий – 1- 3 сторінки. На відміну від рецензії у відгуку подають аг. Характеристику праці без докладного аналізу, проте він містить практичні поради..


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)