АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання № 10

Читайте также:
  1. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  2. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  3. ВИКОНАННЯ ЗАВДАНня
  4. Вирішення завдання
  5. Вихідні дані завдання й проміжні розрахунки
  6. Виховні завдання
  7. Гносеологія, предмет, структура, завдання. Онтологія.
  8. До теми: ПОНЯТТЯ, ПРЕДМЕТ, ЗАВДАННЯ І СИСТЕМА КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА. ПРИНЦИПИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА
  9. Домашнього завдання
  10. Завдання
  11. Завдання
  12. ЗАВДАННЯ

I.Знайдіть в Кримінальному кодексі України 2001 р.:

Ø по три статті з Загальної та Особливої частини КК, які мають декілька частин.

Ø три статті Особливої частини КК, які мають примітки.

Ø три статті Загальної частини та статтю Особливої частини КК, які мають пункти.

II. Дайте відповідь на питання, що таке диспозиція статті та знайдіть в Кримінальному кодексі України 2001 р. не менш трьох статей Особливої частини КК:

Ø з простою диспозицією;

Ø з описовою диспозицією;

Ø з бланкетною диспозицією;

Ø з відсилочною диспозицією;

Ø зі змішаною (комбінованою) диспозицією;

III. Дайте відповідь на питання, що таке санкція статті та знайдіть в Кримінальному кодексі України 2001 р. не менш трьох статей Особливої частини КК:

Ø з відносно-визначеною санкцією, в якій вказані верхня і нижня межа покарання;

Ø з відносно-визначеною санкцією, в якій вказана лише верхня межа покарання;

Ø з відносно-визначеною санкцією, в яких є додаткові покарання;

Ø з альтернативною санкцією;

Ø з безальтернативною санкцією.

Аргументуйте свої відповіді по кожному з наведених прикладів.

Завдання № 10. Суддя місцевого суду Б., постановляючи вирок в кримінальній справі по обвинуваченню К. в незаконній лікувальній діяльності (ст.. 138 КК), в частині визначення тяжких наслідків, що були спричинені потерпілому, посилався на рекомендації, дані в науково-практичному коментарі до КК.

Чи законне рішення суду? Який вид тлумачення закону про кримінальну відповідальність здійснює суддя при розгляді конкретної справи? Які види тлумачення закону про кримінальну відповідальність ви знаєте? Які з них є обов’язковими до виконання? Яке значення для правозастосувачів мають роз’яснення Пленуму Верховного Суду України?

Завдання № 11. В серпні 2001 відносно П. було порушено кримінальну справу за ст. 211 КК 1960 р. за виготовлення предметів порнографічного характеру. В ході слідства було встановлено, що П. виготовляв ці предмети з метою колекціонування.

Порівняйте диспозиції ст. 211 КК 1960 р. і ст. 301 КК 2001 р. і дайте відповідь, який закон повинен бути застосований в даному випадку? Що таке закон, що скасовує злочинність діяння? Назвіть випадки в яких закон визнається таким, що скасовує злочинність діяння? Можливо було б притягнути П. до кримінальної відповідальності за КК 2001 р., якби він примушував неповнолітніх до участі в створенні предметів порнографічного характеру? Обґрунтуйте свою відповідь.

Завдання № 12. Громадянин України Д. на території Росії незаконно виготовляв прекурсори метою їх використання для виробництва наркотичних засобів. Після повернення в Україну проти його була порушена кримінальна справа по обвинуваченню його у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 311 КК України. Адвокат О. подав клопотання про припинення кримінальної справи на тій підставі, що КК РФ 1996 року не визнає злочином виготовлення прекурсорів, а злочинність і караність діяння повинна визначатися кримінальним законом місця його вчинення.

Чи підлягає клопотання адвоката задоволенню? Як вирішується питання, якщо громадянин України на території іншої держави вчинив діяння, що не визнається злочином?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)