АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Законодавча та нормативна документація з охорони праці в закладах освіти

Читайте также:
  1. Аналіз умов праці
  2. Аналіз умов праці та виявлення потенційних небезпек на об’єкті проектування
  3. Атестація професійної діяльності вчителів в організації післядипломної педагогічної освіти в Греції
  4. Безпека праці, як галузь практичної діяльності
  5. Біоетика і становлення національної системи охорони здоров’я в Україні.
  6. Болонський процес і перспективи розвитку вищої освіти в Україні
  7. В наш час дискретна математика є необхідною компонентою математичної освіти студента-фізика.
  8. В Україні немає свого фільмофонду і державного кіномузею, низький рівень кіноосвіти. Зовсім зникла кінопреса (журнали “Новини кіноекрана”, “Вавилон”).
  9. В Україні природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.
  10. Важкість праці: динамічні, статистичні, навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна і інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  11. Важкість праці: Динамічні, статичні навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна та інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  12. Види і форми оплати праці.

 

Законодавча база охорони праці:

«Кодекс законів про працю України» «Закон про охорону праці», закон «Про загальнообов’язкове державне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності».

Основні нормативні акти про охорону праці в закладах освіти:

– Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти

– (наказ МО і Н №563 від 01.08.2001);

– Положення про порядок розслідування нещасних випадків, що сталися під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах

– (наказ №616 від 31.08.2001);

– Положення про навчальні майстерні навчально-виховного закладу (16.06.94 наказ №184);

– ДСанПіН 5.5.3.008-98 „Устаткування, утримання середніх загальноосвітніх навчально-виховних закладів та організація навчально-виховного процесу”;

– НПАОП 00.0-6.02.-04 „Порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків професійних захворювань і аварій на виробництві”.

 

Організація роботи служби охорони праці в закладах освіти: структура, функції.

 

Структура служби охорони праці в закладах освіти.

Створення ефективної СУОП; здійснення оперативно-методичного керівництва роботою з охорони праці; розробка розділу «Охорона праці» у колективному договорі; забезпечення нормативно-технічною документацією; паспортизація підрозділів підприємства, робочих місць, контроль за станом охорони праці; розслідування, ведення обліку нещасних випадків, складання статистичних звітів з охорони праці; розробка планів роботи підприємств щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці; планування та контроль витрат коштів на охорону праці; організація навчання, підвищення кваліфікації та перевірки знань з питань охорони праці; забезпечення працюючих засобами захисту, лікувально-профілактичним харчування, миючими засобами, санітарно-побутовими приміщеннями, надання передбачених законодавством пільг та компенсацій.

Документація навчального кабінету з охорони праці в закладах освіти.

Акт – дозвіл на проведення занять. Інструкції з охорони праці на робочих місцях. Журнал реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці з працівниками. Журнал реєстрації інструктажів з охорони праці з учнями та вихованцями в навчальних кабінетах.

Журнал адміністративно-громадського контролю за охороною праці І ступеню. Акти розслідування нещасних випадків. План евакуації на випадок пожежі.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)