АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Металічний зв’язок

Читайте также:
  1. XIII. Зв’язок числівників з іменниками
  2. Взаємозв’язок з іншими дисциплінами.
  3. Взаємозв’язок потреб, виробництва і попиту
  4. Візантія й Київська Русь – взаємозв’язок культурних традицій
  5. Завдання 1. Заповніть таблицю. Згвалтування (ст. 152 КК) та примушування до вступу в статевий зв’язок (ст. 154 КК)
  6. Зв’язок педагогічної науки з іншими науками
  7. Проаналізуйте взаємозв’язок та відміна емоцій і почуттів
  8. Розв’язок
  9. Розв’язок
  10. Розв’язок
  11. Розв’язок.

Загальна характеристика металічних елементів

Опорний конспект лекції:

Хімічний калейдоскоп

1. Найтвердіший метал - Cr;

2. Метал з найвищою електропровідністю – Ag;

3. Найважчий метал – Os;

4. Найм'якший метал – Na;

5. Радіоактивний, що був відкритий першим – Ra;

6. Найактивніший у періодичній системі – F;

7. Найпластичніший – Au;

8. Найлегший – Li;

9. Найбільш легкоплавкий – Hg;

10. Метал найяскравішого червоного кольору – Cu;

11. «Найчорніший» метал – Fe;

12. Найбільш тугоплавкий – W;

13. Найпоширеніший у природі – Al.

Положення металічних елементів у періодичній системі

Усі хімічні елементи умовно поділяють на металічні й неметалічні. До елементів-металів належать s -елементи (за винятком Н і Не), усі d - та f -елементи. Серед p -елементів металічні розміщені у лівій частині періодичної системи хімічних елементів під діагоналлю Бор В – Астат At.

Періодична система хімічних елементів (короткоперіодна форма) Особливості будови атомів металічних елементів.

Для більшості елементів-металів характерна невелика кількість електронів на зовнішньому енергетичному рівні їх атомів (від 1 до 3) і порівняно великі радіуси атомів, що зумовлює здатність атомів металів легко втрачати валентні електрони й утворювати позитивно заряджений йон.

Металічний зв’язок

Це особливий тип хімічного зв’язку, який виникає в кристалі металу, внаслідок віддавання окремими його атомами валентних електронів. Останні циркулюють всередині кристалу (“електронний газ”), стають усуспільненими всіма йонами металу і міцно їх зв’язують.

Металічний зв’язок є ненапрямленим, оскільки валентні електрони розподілені по всьому кристалі майже рівномірно. Він існує в кристалах і розплавах металів і сплавів, у чистому вигляді характерний для лужних і лужноземельних металів. У перехідних металів зв’язок між атомами частково є ковалентним. Наявність металічного зв’язку зумовлює спільні властивості металів.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)