АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Облік особового складу працівників підприємства

Читайте также:
  1. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  2. Акціонерний капітал та акціонерні підприємства
  3. Аналіз небезпеки підприємства
  4. Аналіз складу злочину крадіжка (ст.185 ККУ).
  5. Аналіз та оцінка маркетингових можливостей підприємства. Використання матриці Ансоффа.
  6. Аналіз факторів, що впливають на цінову політику підприємства
  7. Бухгалтерський облік бланків цінних паперів
  8. Бухгалтерський облік облігацій
  9. Бухгалтерські служби підприємства.
  10. ВИВЧЕННЯ СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ І МОРФОЛОГІЧНОГО СКЛАДУ РИБИ
  11. Види грошових потоків підприємства
  12. Види матеріальної відповідальності працівників

Облік особового складу працівників має забезпечити систематичне одержання даних про чисельність працівників на підприємстві, а також за його структурними підрозділами, про склад працівників за статтю, віком, категоріями персоналу, посадами, спеціальностями, освітою, стажем роботи та іншими ознаками.Типові форми первинної облікової документації підприємств, установ, організацій щодо обліку особового складу, використання робочого часу та розрахунків з працівниками із заробітної плати: № П-1 "Наказ (розпорядження) про прийняття на роботу"№ П-2 "Особова картку працівника";

№ П-3 "Наказ (розпорядження) про надання відпустки" № П-4 "Наказ (розпорядження) про припинення трудового договору (контракту)";№ П-5 "Табель обліку використання робочого часу"; № П-6 "Розрахунково-платіжна відомість працівника"; № П-7 "Розрахунково-платіжна відомість (зведена)". Облік особового складу працівників підприємства веде відділ кадрів, інспектор з кадрів або інша уповноважена на це особа.

Сукупність документів, у яких зафіксовано етапи трудової діяльності співробітників, називається докумен-тацією з особового складу (кадри персоналу).

До таких документів належать:

• трудові контракти (договори), які укладає підпри-ємство з робітником;

• трудові книжки;

• накази по особовому складу (про приймання, звільнен-ня, переведення співробітника);

• особові картки форми Т-2;

• особові справи.

 

Облік особового складу підприємства покладено на службу персоналу (iнспектора з кадрiв). Вiдповiдно до покладених на вiддiл персоналу функцiй вiн повинен забезпечити систе-матичне одержання такої iнформацiї:

• про чисельнiсть працюючих на пiдприємствi, у вiддiлах та iнших пiдроздiлах;

• про склад працiвникiв за категорiями, професiями, квалiфiкацiєю, освiтою, стажем роботи, статтю, вiком, нацiональністю та iншими ознаками;

• про змiни чисельностi i складу працiвникiв у цiлому по пiдприємству та його структурних пiдроздiлах i про причини змiн.

Для одержання такої iнформацiї потрiбно мати такі доку-менти:

•накази (розпорядження) про приймання, звiльнення iперемiщення на iншу роботу;

•записи про надання вiдпусток.

На основi цiєї iнформацiї роблять вiдповiднi записи воблiкових документах (особових картках, трудових книжках)

Особова картка — це затверджена форма облiкового доку-мента, яку заповнює спецiалiст служби персоналу на підставі опитування особи, яку приймають на роботу (постiйну, тимча-сову або сезонну), i таких документiв: паспорта, трудової книжки, диплома, посвiдчення, прав на управлiння транспорт-ними засобами i т.п.

 

Облiкова особова картка за формою Т-2 ведеться на всiх працiвникiв, яких приймають на постiйну або сезонну роботу. Крiм цього, на спецiалiстiв з вищою освiтою заповнюють облiкову картку за формою 206, а на спецiалiстiв iз середньою спецiальною освiтою — за формою 210.

На наукових працiвникiв заповнюють картку за формою Т-4. Заповнену картка пiдписує особа, яку приймають на робо-ту, i завiряє керiвник служби персоналу.

Облiковi картки за названими формами ведуться на вели-ких торговельних пiдприємствах, де працює велика кiлькiсть спецiалiстiв. Вони полегшують пошук, облiк i звiтнiсть, опера-тивний контроль за їх перемiщенням та службовим викорис-танням.Особовi картки працiвникiв комплектуються за структур-ними пiдроздiлами пiдприємства, за прiзвищами в алфавiтно-му порядку. Iз особових карток створюється картотека особо-вого складу всiх працiвникiв пiдприємства.Пiсля звiльнення працiвника його особова картка зберiгається у службi персоналу пiдприємства протягом двох рокiв, а потiм передається в архiв пiдприємства для зберігання протягом 75 рокiв.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)