АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Соціальні послуги та виплати, які здійснюються Фондом соціального страхування від нещасних випадків

Читайте также:
  1. Адміністративної послуги
  2. Адміністративної послуги
  3. Адміністративної послуги
  4. Адміністративної послуги
  5. Адміністративної послуги
  6. Адміністративної послуги
  7. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  8. Багатовимірність людського буття: співвідношення біологічного і соціального в людині
  9. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  10. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  11. В. Припинення договору страхування. Його недійсність
  12. Види загальнообов’язкового державного соціального страхування

У разі настання страхового випадку Фонд соціального страхування від нещасних випадків зобов'язаний у встанов­леному законодавством порядку.

1. Своєчасно та в повному обсязі відшкодовувати шкоду, заподіяну працівникові внаслідок ушкодження його здоров'я або в разі його смерті, виплачуючи йому або особам, які пере­бували на його утриманні:

— допомогу у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

— одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

— щомісяця грошову суму в разі часткової чи повної втра­ти працездатності, що компенсує відповідну частину втраче­ного заробітку потерпілого;

— пенсію по інвалідності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання;

— пенсію у зв'язку із втратою годувальника, який помер внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійно­го захворювання;

— допомогу дитині.

2. Організувати поховання померлого, відшкодувати вар­тість пов'язаних з цим ритуальних послуг відповідно до міс­цевих умов.

3. Сприяти створенню умов для своєчасного надання квалі­фікованої першої невідкладної допомоги потерпілому в разі настання нещасного випадку, швидкої допомоги в разі потре­би його госпіталізації, ранньої діагностики професійного за­хворювання.

4. Організувати цілеспрямоване та ефективне лікування потерпілого у власних спеціалізованих лікувально-профілактичних закладах або на договірній основі в інших лікувально-профілактичних закладах з метою якнайшвидшого віднов­лення здоров'я застрахованого.

5. Забезпечити потерпілому разом з відповідними служба­ми охорони здоров'я за призначенням лікарів повний обсяг постійно доступної, раціонально організованої медичної до­помоги, яка повинна включати:

— обслуговування вузькопрофільними лікарями та ліка­рями загальної практики;

— догляд медичних сестер удома, в лікарні або в іншому лікувально-профілактичному закладі;

— акушерський та інший догляд удома або в лікарні під час вагітності та пологів;

— утримання в лікарні, реабілітаційному закладі, сана­торії або в іншому лікувально-профілактичному закладі;

— забезпечення необхідними лікарськими засобами, про­тезами, ортопедичними, коригуючими виробами, окулярами, слуховими апаратами, спеціальними засобами пересування, зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів).

6. Вжити всіх необхідних заходів для підтримання, підви­щення та відновлення працездатності потерпілого.

7. Забезпечити згідно з медичним висновком домашній догляд за потерпілим, допомогу у веденні домашнього госпо­дарства (або компенсувати йому відповідні витрати), сприяти наданню потерпілому, який проживає в гуртожитку, ізольо­ваного житла.

8. Відповідно до висновку JIKK або МСЕК проводити на­вчання та перекваліфікацію потерпілого у власних навчаль­них закладах або на договірній основі в інших закладах пере­навчання інвалідів, якщо внаслідок ушкодження здоров'я або заподіяння моральної шкоди потерпілий не може викону­вати попередню роботу; працевлаштовувати осіб зі зниженою працездатністю.

9. Організовувати робочі місця для інвалідів самостійно або разом з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування чи з іншими заінтересованими суб'єктами підприємницької діяльності; компенсувати при цьому витра­ти виробництва, які не покриваються коштами від збуту ви­робленої продукції, за рахунок Фонду.

10. У разі невідкладної потреби подавати інвалідам разову грошову допомогу, допомогу у вирішенні соціально-побуто­вих питань за їх рахунок або за рішенням виконавчої дирек­ції Фонду та її регіональних управлінь — за рахунок Фонду.

11. Сплачувати за потерпілого внески на медичне та пен­сійне страхування.

12. Організовувати залучення інвалідів до участі у громад­ському житті.

Усі ці види соціальних послуг та виплат, надаються застра­хованому та особам, що перебувають на його утриманні, неза­лежно від того, зареєстровано підприємство, на якому стався страховий випадок, у Фонді соціального страхування від не­щасних випадків чи ні.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)