АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристики моніторів

Читайте также:
  1. I. Основные характеристики и проблемы философской методологии.
  2. PR-текст, его сущностные характеристики
  3. Биографические характеристики
  4. Виды и характеристики воздействий на природную среду
  5. ВИТЯГ З ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНОЇ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  6. Влияние параметров элементов на характеристики цепи.
  7. Внешние характеристики четырехполюсников.
  8. Геометрические характеристики реактора и ТВС.
  9. Геометричні характеристики контуру перетину поверхні площиною довільного розташування
  10. Геометричні характеристики плоского замкненого контура
  11. Головні характеристики системи освіти за типами суспільств
  12. Графические характеристики

Звіт до лабораторної роботи №9

З архітектури ЕОМ

 

 

Підготувала

студентка групи ПМ-11

Янчук І.О

 

Перевірив

Гаврюсєв С.М.

 

 

Рівне 2012

Тема: “CRT та LCD монітори”

Моніто́р (monitor — слідкувати) або дисплей (display — відображувати) — електронний пристрій для відображення інформації. Сучасні комп'ютерні

монітори бувають кількох типів:

• на основі електронно-променевої трубки (CRT).

• рідкокристалічні (LCD, TFT як підвид LCD)

• плазмові

• проекційні

• OLED-монітори

Плазмові і проекційні монітори використовують там, де потрібен великий розмір екрану (діагональ метр і більше).

 

Характеристики моніторів

• Розмір екрану — визначається довжиною діагоналі (традиційно вимірюється в дюймах)

• Співвідношення сторін екрану — стандартний (4:3) та широкоформатний (16:9, 16:10)

• Роздільність дисплею — кількість пікселів по вертикалі та горизонталі

• Глибина кольору — кількість біт на кодування одного пікселя (від монохромного (1 біт) до 32-бітного)

• Розмір зерна (для CRT) чи пікселя (для LCD)

• Частота оновлення зображення (виміруюється в герцах, для LCD практично однакова)

• Швидкість відклику пікселів (не для всіх типів моніторів, у LCD, як правило, суттєво нижча ніж у CRT)

• Максимальний кут огляду — максимальний кут під яким не виникає суттєвого погіршення якості зображення (актуально для LCD)

Терміни монітор та дисплей — дещо відмінні. Дисплей, як пристрій для відображення інформації, має ширше застосування, наприклад, дисплеймобільного телефону, а термін монітор пов'язується з комп'ютером або телеекраном дистанційного спостереження[ джерело? ].

Без можливості бачити результати своєї роботи, персональний комп'ютер став би марним інструментом. Необхідно яким-небудь чином спостерігати за сигналами комп'ютерної системи, щоб знати, чим вона займається в цей час. Сьогодні реалізацією подібного роду функцій займається відеосистема. Стандартним пристроєм виводу інформації, якому вже десятки років, є монітор.

Монітори, побудовані на електронно-променевих трубках (ЕПТ), активно витісняються новим поколінням рідкокристалічних моніторів, зручнішим і економнішим.

Екрани LCD (Liquid Crystal Display, рідкокристалічні монітори) зроблені з речовини (цианофеніл), що перебуває в рідкому стані, але при цьому має деякі властивості, притаманні кристалічним тілам. Фактично це рідина з анізотропними властивостями (зокрема, оптичними), зв'язаних з упорядкованістю орієнтації її молекул.

 

 

Порівняльні характеристики моніторів  
       
Розмір робочої області екрана (В основному застосовується 14,15,17,20,21 дюйм) номінальний розмір діагоналі екрана дорівнює видимому видимий розмір завжди менший номінального розміру.  
Роздільна здатність (Часто використовується 640 на 480, 800 на 600, 1024 на 768) Одна роздільність з фіксованим розміром пікселів. Оптимально можна використовувати тільки в цьому розділенні; залежно від підтримуваних функцій розширення або компресії можна використовувати вищу або більш нижчу роздільна здатність, але вони не оптимальні. Підтримуються різні роздільні здатності. При всіх підтримуваних роздільностях монітор можна використовувати оптимальним чином. Обмеження накладається тільки прийнятністю частоти регенерації.  
Розмір зерна екрана 0.26-0.3 0.25-0.28  
Частота регенерації Оптимальна частота 60 Гц, чого достатньо для відсутності мерехтіння. Тільки при частотах понад 75 Гц відсутня явно помітне мерехтіння.  
Точність відображення кольору Підтримується 16,256 кольорів, High Color (16 bit-), True Color (32 bit-) і імітується необхідна колірна температура. Підтримується 16,256 кольорів, High Color (16 bit-), True Color (32 bit-) і при цьому на ринку є маса пристроїв калібрування кольору, що є безсумнівним плюсом.  
Формування зображення Зображення формується пікселями, кількість яких залежать тільки від конкретного роздільчої здатності LCD-панелі. Крок пікселів залежить тільки від розміру самих пікселів, але не від відстані між ними. Кожен піксель формується індивідуально, що забезпечує чудову фокусування, ясність і чіткість. Зображення виходить більш цілісним і гладким. Пікселі формуються групою точок (тріади) або смужок. Крок точки або лінії залежить від відстані між точками або лініями одного кольору. В результаті, чіткість і ясність зображення сильно залежить від розміру кроку точки або кроку лінії і від якості CRT.  
Кут огляду В даний час стандартним є кут огляду 120 o і вище; з подальшим розвитком технологій слід очікувати збільшення кута огляду. Відмінний огляд під будь-яким кутом.  
Енергоспоживанняі випромінювання Практично ніяких небезпечних електромагнітних випромінювань немає. Рівень споживання енергії приблизно на 70% нижчі, ніж у стандартних CRT-моніторів. Завжди присутнє електромагнітне випромінювання, однак його рівень залежить від того, чи відповідає CRT якому-небудь стандарту безпеки. Споживання енергії в робочому стані на рівні 80 Вт.  
Інтерфейсмонітора Цифровий інтерфейс, проте більшість LCD-моніторів мають вбудований аналоговий інтерфейс для підімкнення до найпоширеніших аналогових виходів відеоадаптерів. Аналоговий інтерфейс.  
Вага монітора 4-10 кг. 12-34 кг.  
Сфера застосування Стандартний дисплей для мобільних систем. Останнім часом починає завойовувати місце і в як монітор для настільних комп'ютерів. Ідеально підходить як дисплей для комп'ютерів, тобто для роботи в інтернеті, зтекстовими процесорами і т. д. Стандартний монітор для настільних комп'ютерів. Вкрай рідко використовуються в мобільному вигляді. Ідеально підходить для відображення відео й анімації.  

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)