АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відкрите заняття проводилося у зв’язку з участю у конкурсі на посаду доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу

Читайте также:
  1. Вивчення механізму ЗВОРОТНОГО зв’язку (стабілізації) зварювального інвертора для ручного дугового зварювання
  2. Дефект маси ядра. Енергія зв’язку ядра. Питома енергія зв’язку
  3. Документальне оформлення участі у конкурсі державних службовців
  4. Друге заняття
  5. Завідувач кафедри, голова циклової комісії ___________________Захарчун Д.М.
  6. ЗАГАЛЬНІ Методичні рекомендації до вивчення тем, що виносяться на семінарські заняття та на самостійну роботу.
  7. Заняття 1
  8. ЗАНЯТТЯ 1
  9. Заняття 1-2
  10. Заняття 10
  11. Заняття 11

ЗАТВЕРДЖУЮ

Н. Тюхтенко

Проректор з навчальної та науково-

педагогічної роботи,

голова науково-методичної ради

«____»_________20_______р.

Відзив

на відкрите лекційне заняття, що проведене

викладачем Наборовою Валентиною Олександрівною

дата проведення 15 жовтня 2013 р.

з дисципліни «Математичний аналіз»

зі студентами ІІ курсу денної форми навчання 241 групи

з теми: «Застосування подвійних інтегралів»

 

Присутні: декан факультету, канд. фіз.-мат. наук, доцент Кузьмич В.І., канд. пед. наук, доцент Кузьмич Л.В., канд. фіз.-мат. наук, доцент Плоткін Я.Д., канд. пед. наук, доцент Таточенко В.І., асистент кафедри Кулєш Ю.А.., провідний фахівець відділу методичної роботи і практик Лі І.М.

Зміст виступів присутніх:

Доцент Кузьмич В.І.

Заняття відбулося 15 жовтня 2013 р. в ауд. № 520 на другій парі для студентів 241 групи факультету фізики, математики та інформатики. По списку студентів – 18, присутніх – 16.

Заняття проводили згідно з навчальною програмою з дисципліни «Математичний аналіз» для студентів ІІ курсу спеціальності «Програмна інженерія».

Заняття розпочалося вчасно. Після організаційного моменту та перевірки домашнього завдання було оголошено теми заняття. Після чого було оголошену тему і основні питання плану лекції, до яких увійшли наступні:

- поняття степеня з раціональним показником та його властивості;

- корінь п -го степеня;

- дії з радикалами;

- Формули: ,

, .

Лекція витримана в строгій логічній формі. Структура лекції чітка, у ході лекційного заняття розглянуті всі запропоновані питання теми. Час лекції розподілено раціонально. Навчальний матеріал подано доступно та аргументовано з виділенням головного в матеріалі та висновках. Використано деякі прийоми закріплення — повторення, запитання на перевірку розуміння, засвоєння, підбиття підсумків.

Лектор вільно володіє фактичним матеріалом та методикою його викладання. З метою встановлення зворотного зв'язку з аудиторією і закріплення отриманих знань, у процесі викладання матеріалу лектор звертає увагу на участь студентів в обговоренні питань, що розглядаються. На завершення лекції було підведено підсумок – виділені ключові моменти, зроблено стислий огляд вивченого матеріалу. Тема лекції розкрита у повному обсязі, студенти в повній формі засвоїли новий теоретичний матеріал.

Доцент Таточенко В.І.

Матеріал лекції містив усі математичні означення та формулювання тверджень, що стосуються даного питання. Під час лекції було розглянуто поняття степеня з раціональним показником, кореня п -го степеня, дії із степенями та радикалами, раціоналізація знаменників дробів, розглянуто застосування формул: , , , .

Крім розгляду основних понять та необхідних тверджень, лектор наводив приклади, що сприяло більш наочному та усвідомленому сприйманню матеріалу студентами.

Пояснення викладача були чіткі і послідовні, що вказує на добре володіння матеріалом курсу, вміння активізувати та зацікавити студентів.

Асистент кафедри Алфьорова Л.М.

Слід відмітити позитивні сторони заняття:

- залучення студентів до процесу творчого дослідження навчального матеріалу.

- володіння лектором засобами та методичними прийомами проведення лекційного заняття;

- чітка та логічна структура лекції;

- запропонована основна та додаткова література з теми лекції.

Висновок: лекційне заняття було проведене на високому науково-методичному рівні, що дозволяє рекомендувати кандидатуру Бібік Галини Володимирівни на заміщення посади доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.

Відкрите заняття проводилося у зв’язку з участю у конкурсі на посаду доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.

 

Відзив обговорено та затверджено

 

на засіданні кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу

(

 

засіданні науково-методичної ради факультету

(протокол №___ від ____________ 20_р.),

Завідувач кафедри алгебри, протокол №2а від 29.10.2012р.),

геометрії та математичного аналізу доцент В. Кузьмич

Керівник відділу

методичної роботи і практик доцент І. Карташова


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)