АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підтримка різних видів трафіку

Читайте также:
  1. ВИДИ ТКАНИН. РЕГЕНЕРАТИВНІ ВЛАСТИВОСТІ РІЗНИХ ТКАНИН
  2. Видів майна громадян, на яке не може бути звернено стягнення за виконавчими документами
  3. Вплив різних факторів на процеси бродіння та реологічні властивості тіста.
  4. Вплив різних факторів на прояв сили м'язів
  5. Державна підтримка торговельного підприємництва
  6. Деякі характерні риси різних культур
  7. Електричні параметри різних видів поверхні Землі
  8. Ефективність систем передачі неперервних сигналів різних методів модуляції
  9. Задачі астрономії на різних історичних етапах.
  10. Залікові кредити містять модулі декількох видів навчальної діяльності студентів (аудиторну, самостійну та індивідуальну роботу).
  11. Захисні механізми організму, їх прояв на різних етапах онтогенезу
  12. Змагання з окремих видів туризму

Комп'ютерні мережі спочатку призначалися для сумісного доступу до ресурсів комп'ютерів: файлів, принтерів тощо. Трафік, що створюється традиційними службами комп'ютерних мереж, має свої особливості і істотно відрізняється від трафіку повідомлень в телефонних мережах або, наприклад, в мережах кабельного телебачення. Проте з 90-их років в комп'ютерних мережах з’являється трафік мультимедійних даних (звук і відео в цифровій формі).

Комп'ютерні мережі стали використовуватися для організації відеоконференцій, навчання на основі відеофільмів, прямих теле- та радіотрансляцій тощо. Природно, що для динамічної передачі мультимедійного трафіку потрібні інші алгоритми та протоколи, і, відповідно, інше устаткування.

Головною особливістю трафіку, що утворюється при динамічній передачі голосу або зображення, є наявність жорстких вимог до синхронності переданих повідомлень. Для якісного відтворення безперервних процесів, якими є звукові коливання чи зміни інтенсивності світла у відеозображенні, необхідним є отримання виміряних і закодованих амплітуд сигналів з тією ж частотою, з якою вони були виміряні на стороні відправника. При запізненні повідомлень будуть спостерігатися спотворення.

В той же час трафік комп'ютерних даних характеризується вкрай нерівномірною інтенсивністю надходження повідомлень до мережі за відсутності жорстких вимог до синхронності доставки цих повідомлень. Наприклад, доступ користувача, що працює з текстом на віддаленому диску, породжує випадковий потік повідомлень між віддаленим і локальним комп'ютерами, що залежить від дій користувача, причому затримки при доставці в певних (достатньо широких з комп'ютерної точки зору) межах мало впливають на якість обслуговування користувача мережі.

Всі алгоритми комп'ютерного зв'язку, відповідні протоколи і комунікаційне устаткування були розраховані саме на такий «пульсуючий» характер трафіку, тому необхідність передавати мультимедійний трафік вимагає внесення принципових змін, як до протоколів, так і до устаткування. Сьогодні всі нові протоколи надають підтримку мультимедійного трафіку.

Особливу складність представляє поєднання в одній мережі традиційного комп'ютерного і мультимедійного трафіку. Передача виключно мультимедійного трафіку по комп'ютерній мережі хоч і пов'язана з певними складнощами, але доставляє менше клопоту. А ось співіснування двох типів трафіку з протилежними вимогами до якості обслуговування є набагато складнішим завданням.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)