АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Право слідчого на захист. Пільги, норми правового та соціального захисту слідчих

Читайте также:
  1. II. Правопис апострофа
  2. IV. Бюджетное право в РФ.
  3. IV. ГИГИЕНИЧЕСКОЕ НОРМИРОВАНИЕ
  4. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  5. IX. Правопис відмінкових закінчень
  6. V1: Социально-правовые основы природопользования
  7. VIII. Правопис власних назв
  8. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  9. А) нормативные правовые акты
  10. Автоматическая проверка правописания
  11. Автономія в Україні. Конституційно-правовий статус Автономної Республіки Крим
  12. Авторское право

ЗАВДАННЯ

для самостійної роботи

З теми 6.2. СЛІДЧІ ПІДРОЗДІЛИ. ЇХ КОМПЕТЕНЦІЯ.

Зміст самостійної роботи:

1. Для закріплення теми заняття опрацюйте лекційний матеріал повторно самостійно;

2. Підготуйте ґрунтовний теоретичний матеріал та виконайте самостійну роботу у вигляді конспекту у зошитах для самостійної роботи за темою:

Обсяг процесуальних повноважень і процесуальний стан слідчого. Слідчий як процесуальна самостійна особа.

Начальник слідчого відділу, його повноваження.

Право слідчого на захист. Пільги, норми правового та соціального захисту слідчих.

3. Усно опрацюйте тези відповідей на представлені питання для перевірки знань та самоконтролю вивченого матеріалу для впевненості під час усного опитування.

Питання для перевірки та самоконтролю вивченого матеріалу:

1. Що таке підслідність?

2. Досудовим розслідуванням якої категорієї справ, в рамках підслідності, передбаченою КПК займаються слідчі органи внутрішніх справ?

3. Досудовим розслідуванням якої категорієї справ, в рамках підслідності, передбаченою КПК займаються слідчі органи безпеки?

4. Досудовим розслідуванням якої категорієї справ, в рамках підслідності, передбаченою КПК займаються слідчі органи, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства?

5. Досудовим розслідуванням якої категорієї справ, в рамках підслідності, передбаченою КПК займаються слідчі органи державного бюро розслідувань?

6. Які види підслідності Вам відомі?

7. Охарактеризуйте предмету або родову підслідність.

8. Розкрийте зміст правил про територіальну підслідність.

9. В чому зміст правил про персональну підслідність?

10. Наведіть приклади підслідності за зв’язком справ.

Література для самостійної підготовки:

1. Нормативна:

1.1 Кримінальний процесуальний кодекс України від 13.04.2012 № 4651-VI;

1.2 Положення про органи досудового розслідування Міністерства внутрішніх справ України, затверджене наказом МВС України від 09.08.2012 № 686;

1.3 Положення про Головне слідче управління МВС, затверджене наказом МВС України від 09.08.2012 № 686;

1.4 Типове положення про слідче управління (відділ) головного управління, управління МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на транспорті, затверджене наказом МВС України від 09.08.2012 № 686;

1.5 Типове положення про слідчий відділ (відділення) міського, районного, лінійного управління (відділу) головного управління, управління МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на транспорті, затверджене наказом МВС України від 09.08.2012 № 686;

1.6 Інструкція з організації діяльності органів досудового розслідування Міністерства внутрішніх справ України, затверджена наказом МВС України від 09.08.2012 № 686.

2. Основна:

 

2.1. Організація судових та правоохоронних органів: Підручник для студентів юридичних спеціальностей вищих навчальних закладів / І.Є.Марочкін, Н.В.Сібільова, В.П.Тихий та ін..; за ред. І.Є.Марочкіна івід Н.В.Сібільової. - 2-ге вид., перероб. і доп. - Х.: Одісей, 2011. -376 с.;

2.2. Тимченко С.М. Судові та правоохоронні органи України. Навчальний посібник. - К.: «Центр навчальної літератури», 2004. – 304с.

2.3. Організація судових та правоохоронних органів. Методичні рекомендації для самостійної роботи студентів кооперативних технікумів і коледжів. Спеціальність: 5.03040101 Правознавство/ Укл.:Столяров В.О.- К.:НМЦ «Укоопосвіта», 2009.-с.91-97.

2.4. Організація судових та правоохоронних органів. Наочний посібник для студентів кооперативних технікумів і коледжів. Спеціальність: 5.03040101 Правознавство/ Уклад.:Столяров В.О.- К.:НМЦ «Укоопосвіта», 2012.-с.56-59.

Викладач: І.В. Озерна


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)