АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

У хворого, що звернувся в лікарню із скаргами на діарею діагностували амебну дизентерію. В комплексне лікування був включений тетрациклін. Назвати вид дії призначеного препарату

Читайте также:
  1. Активність препарату. Доза опромінювання
  2. Амбулаторне лікування
  3. Ефективне лікування
  4. ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ЙОГО ЛІКУВАННЯ
  5. ЗАГАЛЬНІ ПРОТИПОКАЗАННЯ ЩОДО НАПРАВЛЕНЯ ХВОРИХ (ДОРОСЛИХ) НА САНАТОРНО-КУРОРТНЕ ЛІКУВАННЯ
  6. Зразки вправ для профілактики й лікування початкових форм плоскостопості
  7. Інші методи хірургічного лікування
  8. Категорії та схеми лікування
  9. Комплексне використання абсолютних і відносних статистичних величин
  10. Медична карта лікування хворого на туберкульоз
  11. Пацієнт ігнорує факт хвороби, вплив негативних чинників на здоров’я, відмовляється від рекомендацій лікаря щодо лікування. Назвіть варіант ставлення до хвороби.
  12. Сучасні схеми лікування НР інфекції у дітей:

A. * Етіотропна дія

B. Пряма дія

C. Рефлекторна дія

D. Основна дія

E. Незворотня дія

У хворого, який звернувся до лікаря діагностували анацидний гастрит. Для покращення роботи шлунку хворому призначили таблетки ацедин-пепсину. Який вид лікування був призначений хворому?

A. * Замісна терапія

B. Симптоматична терапія

C. Профілактичне застосування

D. Етіотропна терапія

E. Каузальна терапія

Хворий на гіпотонію, відчувши погiршення загального стану: головокружіння, слабкість, шаткість при ході прийняв без контролю лікаря кілька таблеток ефедрину через короткі проміжки часу. Проте деяке покращання спостерігав тільки після використання першої таблетки. Яким явищем обумовлена така дія?

A. * Тахіфілаксія

B. Сенсибілізація

C. Ідіосинкразія

D. Звикання

E. Кумуляція

У чоловіка 36 років з черепно-мозковою травмою дихання послаблене, пульс ниткоподібний, рефлекси відсутні. Який шлях введення пірацетаму найбільше доцільний у данному випадку?

A. *Внутрішньовенний

B. Підшкірний

C. Пероральний

D. Ректальний

E. Інгаляційний

До чоловіка 22 років була викликана бригада швидкої допомоги з приводу приступу бронхіальної астми. Який шлях введення сальбутамолу найбільш доцільний у данному випадку?

A. *Інгаляційний

B. Внутрішньовенний

C. Внутрішньом'язовий

D. Підшкірний

E. Сублінгвальний

Хворому з приводу безсоння призначено фенобарбітал по 1 таблетці перед сном. На 10-й день хворий знову звернувся до лікаря зі скаргами на те, що в перші дні після початку призначення препарату сон наступав, останні 2 дні, незважаючи на прийом снодійного, хворого турбувало безсоння.. Вкажіть, як називається послаблення ефекту фармакологічного засобу після повторних його введень.

A.* Толерантність

B. Сенсибілізація

C. Тахіфілаксія

D. Ідіосинкразія

E. Гіперчутливість

Закрапування в ніс при риніті лікарського препарату з групи непрямих адреноміметиків на протязі декількох днів призвело до поступового зниження судиннозвужуючого ефекту. Як зветься це явище?

A. * Тахіфілаксія

B. Ідіосінкразія

C. Тератогенність

D. Алергія

E. Кумуляція

31. Хворий із хронічним закрепом приймав щодня одну таблетку “Сенадексин”. Через деякий час для отримання ефекту він змушений був приймати по 2 таблетки. Вкажіть, як називається такий тип зміни дії лікарських речовин:

A. * Звикання

B. Лікарська залежність

C. Ідіосинкразія

D. Сенсибілізація

E. Кумуляція

У жінок, які під час вагітності приймали талідомід, народжувалися діти із дефектами розвитку рук. Вкажіть, як називається такий тип дії лікарських речовин на плід.

A. *Тератогенна

B. Ембріотоксична

C. Канцерогенна

D. Мутагенна

E. Фетотоксична

Чоловіку 18 років з приводу флегмони плеча була зроблена внутрішньом'язова ін'єкція пеніциліну. Після цього у нього з'явилися тахікардія, ниткоподібний пульс, АТ знизився до 80/60 мм рт.ст. Який вид фармакологічної реакції розвинувся?

A. *Анафілаксія

B. Центральна дія

C. Рефлекторна дія

D. Потенціювання

E. Периферична дія

До жінки 28 років була викликана швидка допомога у зв'язку з нападом бронхіальної астми. Після внутрішньом'язової ін'єкції розчину ефедрину її стан поліпшився. Однак, через 49 хвилин напад повторився. Ефедрин подіяв слабше. Третя атака бронхоспазму, яка почалася через півгодини, ефедрином не знялася. Яке явище лежить в основі цього феномену?

A. *Тахіфілаксія

B. Наркоманія

C. Біотрансформація

D. Елімінація

E. Адсорбція

До жінки 52 років була викликана бригада швидкої допомоги у зв'язку з задухою, що розвинулась на фоні бронхоспазму. Після внутрішньом'язового введення ефедрину гідрохлориду спостерігалось тимчасове полегшення дихання. Повторне введення препарату через півгодини мало слабкий ефект, а наступне третє введення не дало результату. Яке явище знаходиться в основі зниження бронхорозширюючої дії?

A. *Тахіфілаксія

B. Прямий антагонізм

C. Алергія

D. Непрямий антагонізм

E. Однобічний антагонізм


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)