АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Передмова. Харківський національний університет внутрішніх справ

Читайте также:
  1. В. Гюго «Передмова до драми «Кромвель».
  2. ПЕРЕДМОВА
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. Передмова
  5. Передмова
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. ПЕРЕДМОВА
  9. ПЕРЕДМОВА
  10. ПЕРЕДМОВА
  11. ПЕРЕДМОВА

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

Харківський національний університет внутрішніх справ

Факультет права та масових комунікацій

Кафедра загальноправових дисциплін

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ

ДО СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

З дисципліни «Нотаріат України»

Галузь знань 0304 ПРАВО

Напрям підготовки (спеціальність) 6.030401 ПРАВОЗНАВСТВО)

Освітньо-кваліфікаційний рівень БАКАЛАВР

Форма навчання: денна та заочна

М. Харків

Передмова

 

Навчально-методичні матеріали до самостійної роботи з дисципліни «Нотаріат України» для студентів за напрямом підготовки (спеціальністю) «правознавство» на 19 арк.

 

 

  СХВАЛЕНО Методичною радою Харківського національного університету внутрішніх справ _______________________ Протокол № _______     ЗАТВЕРДЖЕНО Вченою радою факультету права та масових комунікацій ________________________Протокол № _______  
  ПОГОДЖЕНО Секцією методичною радою Харківського національного університету внутрішніх справ _______________________ Протокол № _______ (дата, місяць, рік) ______________ ________________ (підпис) (П.І.Б.)   ЗАТВЕРДЖЕНО На засіданні кафедри загальноправових дисциплін Протокол № _______ _______________________ _____________________________ (підпис) (П.І.Б.)    

 

Рецензенти:

 

Сергієнко В.В. завідувач кафедри правового регулювання економіки Харківського національного економічного університету, кандидат юридичних наук, професор;

 

Гетманець О.П. завідувач кафедри правового забезпечення господарської діяльності ННІПМК ХНУВС, доктор юридичних наук, професор

 

Розробники: к.ю.н., доц. Книш В.І., к.ю.н., доц. Андрєєва О.Б., к.ю.н., проф. Безсмертний О.К., к.ю.н., доц. Гуменюк В.А., к.ю.н. Кікінчук В.Ю., к.ю.н., доц. Панов І.О. к.ю.н., Семіног О.О., Шишленко В.Г. – Харківський національний університет внутрішніх справ, 2013 рік

 

© Книш В.І., Андрєєва О.Б., Безсмертний О.К., Гуменюк В.А., Панов І.О., Кікінчук В.Ю., Шишленко В.Г. /2013 рік

© Факультет права та масових комунікацій.

© Харківський національних університет внутрішніх справ


Вирішення завдань, що стоять сьогодні перед країною в політичній, соціальній і економічній сферах, багато в чому залежить від здійснення нотаріальної діяльності, що забезпечує захист гарантованих Конституцією України та законами прав і свобод людини і громадянина, прав і законних інтересів громадян, інтересів суспільства і держави.

Нотаріат, є інститутом, що забезпечує охорону й захист прав і законних інтересів громадян та юридичних осіб шляхом вчинення нотаріальних дій від імені держави. Він є інститутом позасудового превентивного захисту, своєю діяльністю має сприяти досягненню завдань правосуддя, запобігаючи виникненню судових спорів шляхом попередження порушення цивільних прав та інтересів, забезпечення їх належної реалізації.

Професійна діяльність нотаріуса забезпечує превентивний правовий захист та унеможливлює порушення в майбутньому різноманітних прав та інтересів суб’єктів права та виникнення спорів в судах.

Тому надзвичайно важливим сьогодні є завдання підготовки висококваліфікованих спеціалістів з високими моральними якостями, відчуттям особистої відповідальності за свою діяльність, що сприятиме підвищенню престижності і значущості усієї професії юриста.

Мета видання – надати допомогу студентам у самостійній роботі над вивченням тем курсу шляхом відзначення найбільш істотних для розуміння тем положень Нотаріату України, а також отримання практичних навичок у розв’язанні завдань, що виносяться на практичні заняття.

Підготовку до занять слід розпочинати відповідно до рекомендацій, що надані до кожної теми курсу й орієнтуються на засвоєння мінімально достатнього для розуміння теми обсягу інформації. Після опрацювання положень відповідного розділу навчального посібника та лекційного матеріалу, слід ознайомитися з нормативними актами й рекомендованою літературою.

Під час вирішення завдань необхідно ретельно вивчити їх зміст і чітко визначити: які спірні правовідносини в нотаріальної діяльності потребують з’ясування, якою правовою нормою вони регулюються, який порядок застосування відповідної норми. Всі завдання мають бути вирішені обов’язково письмово. Процесуальні документи укладаються згідно з вимогами процесуального законодавства.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)