АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Трафаретним способом НА РУЧНОМУ ВЕРСТАТІ

Читайте также:
  1. A) способом формирования банковских ресурсов из недепозитных источников
  2. Законное – владение приобретённое любым разрешенным законом способом: наследство, купля, обмен, дарение, передача на любом праве.
  3. Квалификация преступлений, когда одно преступление служит способом совершения другого преступления.
  4. ОСНОВНЫЕ ТРЕБОВАНИЯ ТЕХНИКИ БЕЗОПАСНОСТИ К РУЧНОМУ И МЕХАНИЗИРОВАННОМУ ИНСТРУМЕНТУ
  5. Похибки установки і базування на верстаті або в пристосуванні та їх розрахунок
  6. ПРИ РУЧНОМУ ДУГОВОМУ ЗВАРЮВАННІ
  7. Приготування тіста традиційним безопарним способом.
  8. Ремонт основных средств хозяйственным способом

ВИВЧЕННЯ ОСОБЛИВОСТей ДРУКУВАННЯ

Трафаретний друк — це спосіб формування зображення на матеріалі, що задруковується, шляхом продавлювання ракелем друкарської фарби через друкарські елементи трафаретної друкарської форми (ТДФ). У трафаретному друці друкарські та пробільні елементи формуються на сітці-основі, відкриті ділянки якої — друкарські елементи, а ділянки, вкриті копіювальним шаром, — пробільні.

Це одним з найтехнологічніших способів друку. Він охоплює найрізноманітніші сфери застосування: від ручних робіт до високотехно-логічних промислових рішень, від найменших форматів при виготовленні друкованих плат до великих плакатів понад 3х6 м і від одиничних екземплярів до великих накладів. Способом трафаретного друку наносять зображення на папір, текстиль, кераміку і синтетичні матеріали, а також на об’ємні вироби різного призначення і форми, як банки, келихи, панелі тощо. Для друкування застосовують ручні верстати, машини-напівавтомати, автомати та комбіновані (гібридні) автоматизовані лінії, де окрім трафаретного способу можуть бути використані офсетний, флексографічний способи, методи для опорядження тисненням, висіканням, ламінуванням тощо.

Одним з визначальних елементів друкарського процесу, що неминуче впливає на якість відбитків, є друкарська форма. Коректність виготовлення ТДФ, відповідність підбору розмірних показників сітчастої тканини (діаметр ниток, характер переплетення, розмір елементарної комірки, кількість ниток або кількість нитяних переплетень в 1 см) визначають якість друкованої продукції. Також під час друкування сітчаста основа ТДФ повинна витримувати фізико-механічні і фізико-хімічні навантаження, повністю відповідати вимогам впродовж виготовлення накладу.

На першому етапі друкарського процесу фарба без контакту сітки із основою, що задруковується, розподіляється за допомогою ракеля майже без тиску по можливості рівномірно по всій площі ТДФ. При переміщенні фарби ракелем вона набуває велику плинність і заповнює чарунки ТДФ. Далі, фарба під тиском ракеля продавлюється через форму на матеріал-основу. На цьому етапі здійснюється контакт між фарбою і поверхнею, що задруковується. При відведенні ТДФ від задруковуваного матеріалу фарба видаляється з чарунок трафаретного сита. Цей процес протікає нормально за умови, що сітка розміщена на певній відстані від матеріалу і тільки під дією ракеля вступає в контакт із основою для задруковування.

Суттєвий вплив на якість друкованої продукції вносить правильний підбір типу трафаретної друкарської фарби відносно основи, її друкарсько-технічних властивостей, типу засобів (фотоініціаторів, прискорювачів, уповільнювачів тощо) для прискорення висихання її на відбитку. У трафаретному друці наноситься фарбовий шар великої товщини, що вимагає тривалого часу сушіння фарб, а також за вимогою і використанням додаткових сушильних пристроїв у вигляді теплових вентиляторів, відкритих печей, УФ-сушарок із витяжкою.

Мета роботи: вивчення технологічного процесу друкування на ручному трафаретному верстаті.

Прилади та матеріали: зразки матеріалів-основи, ТДФ, трафаретна друкарська фарба, ракель, ручний верстат трафаретного друку.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)