АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лекція. Шкільною програмою передбачено години для проведення бесід з образотворчого мистецтва

Читайте также:
  1. Лекція.
  2. Лекція.
  3. Лекція.
  4. Лекція.
  5. Лекція.
  6. Лекція.
  7. Лекція.
  8. Лекція.
  9. Лекція.
  10. Лекція.
  11. Лекція.

Шкільною програмою передбачено години для проведення бесід з образотворчого мистецтва. На таких уроках вчитель знайомить учнів з життям і творчістю видатних живописців, скульпторів і архітекторів. Діти отримують інформацію про те якими засобами художники добивались глибини, емоційної виразності своїх творів. Систематичне ознайомлення учнів творами художників є одним з засобів естетичного виховання. В творах художників зібрано звичайні явища життя; ці твори заставляють по новому дивитися на світ, помічати його красу. Вміння і навички в сфері сприйняття і оцінки художніх творів підвищують культурний рівень учнів. Знання і навички поступово розвиваються – починаючи з елементарного вміння розглядати картину і сприймати її зміст до розуміння художніх засобів вираження, за допомогою яких художник зміг передати свій задум.

Бесіди про мистецтво є важливим засобом не тільки естетичного, але й національного виховання. Під час бесід вчитель демонструє картини, в яких відображено природу рідного краю, історичні події, портрети відомих діячів України. Коли на уроці вчитель демонструє репродукції картин в яких чітко виражено відношення художника до природи, історії рідного краю, це викликає у дітей захоплення національним надбанням нашої держави. Чим яскравіше та емоційніше буде подано інформацію про картину та її автора, тим більше почуттів вона викличе у дитини та відкладеться у свідомості. Отже, ми бачимо, що різноманітність занять з образотворчого мистецтва має важливе значення не тільки для вироблення знань, вмінь і навичок в малюванні, але і для загального розвитку учнів. Заняття малюванням будуються з дотриманням логічної послідовності і викладення навчального матеріалу, об’єму, часу і глибини змісту теми. Об’єм і зміст визначають навчальним планом і програмою. Навчальна програма містить в систематичному вигляді перелік всіх те, завдань і постановок, які є складовою змісту малювання в загальноосвітній школі. Бесіди про мистецтво можуть проводитись вчителем на кожному уроці образотворчого мистецтва: під час вивчення нового матеріалу чи аналізу зразка, або вчитель може виділити цілий урок для вивчення творчості певного художника та аналіз його творів.

 

Тема: Методика позакласної роботи з образотворчого мистецтва.

Мета: Ознайомити з формами позакласної та позашкільної роботи; Виділити види позакласної роботи та ознайомити студентів з методикою їх проведення.

Вид лекції: тематична лекція.

Дидактичні засоби: технічні засоби навчання.

Література:

1. Котляр В.П. Основи образотворчого мистецтва і методика художнього виховання дітей: Навчальний посібник.-К.: Кондор,2006.-200с.

План.

1. Форми організації позакласної та позашкільної роботи з образотворчого мистецтва.

2. Види позакласної роботи з образотворчого мистецтва.

Тези лекції: позакласна, позашкільна робота, гурток, екскурсія, бесіди, лекції, доклади.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)