АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Прийоми переривчастої вібрації

Читайте также:
  1. ВІБРАЦІЯ 2.7.1. ПАРАМЕТРИ ТА ВИДИ ВІБРАЦІЇ, її ДІЯ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ
  2. Гальмуючі прийоми.
  3. Допоміжні прийоми розминання
  4. Забезпечення нормованих умов шуму і вібрації.
  5. ЗАХОДИ ТА ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ВІД ВІБРАЦІЇ
  6. Метод та прийоми ан-зу
  7. Методи навчання, прийоми навчання. Підходи до класифікації методів навчання
  8. Методи, засоби і прийоми морального виховання
  9. Методологічні прийоми дослідження конфліктів
  10. Народні принципи, методи, прийоми, форми організації навчання
  11. Нетрадиційні прийоми економічного аналізу.
  12. НОРМУВАННЯ ВІБРАЦІЇ

1. Пунктування

Застосовують на невеликих ділянках тіла, які щільно лежать на кістковій основі, в місцях перелому або в ділянці кісткового мозоля, на невеликих м'язах, зв'язках, на нервових стовбурах і в місцях виходу нервів. Пунктування виконують подушками вказівного і середнього пальців або подушечками ІІ-Ш-ІУ-У-го пальців. При цьому удари пальців слідують не одночасно, а послідовно, як на друкарській машинці. Пунктування виконують стабільно (на одному місці) або лабільно, коли рука масажиста переміщується по масажованій ділянці. Сила удару залежить від кута нахилу пальців відносно масажованої поверхні.

2. Постукування

Підвищує тонус м'язів і покращує їх кровопостачання, через що при атонії і атрофії м'язів, при їх парезі постукування в сполученні з розминанням є основними прийомами масажу. Протипоказаннями є центральні спастичні паралічі і гіпертонус м'язів. Постукування виконують кінцями пальців, кистю або кулаком, звичайно двома руками. Постукування кулаком застосовують на великих ділянках: спині, сідницях, стегнах. Виконується ліктьовим краєм кулака (перпендикулярно) або поперечно, коли пальці вільно зігнуті, залишаючи всередині пустий простір.

3.Поплескування

Виконують долонною поверхнею кисті при злегка зігнутих пальцях, однією або двома руками по черзі. Цей прийом виконують на спині, сідницях, стегнах, гомілках, плечах, грудній клітці, животі. Слабкі поплескування викликають звуження кровоносних судин і сповільнюють пульс. При енергійних і більш інтенсивних ударах відбувається розширення судин, гіперемія, місцеве підвищення температури, зниження чутливості нервових закінчень.

4.Рубання

Виконується ліктьовими краями кисті, пальці злегка розведені і розслаблені, що пом’якшує удар. При стулених пальцях рубання стає грубим та болючим, що може травмувати тканини. Прийом застосовують на широких поверхнях тіла: спині, грудній клітці, кінцівках. Прийоми рубання стрясають шкіру, вібрація поширюється вглиб тканин, чинячи вплив на внутрішні органи.

5.Стьобання

Являє собою прийом, коли тканинам наносять удари в косому напрямку одним або кількома пальцями, а також всією долонею. Такий масаж застосовують при парезах м'язів і в косметологічній практиці у вигляді „підхльостуючих" рухів. Стьобання всією долонею показано на великих поверхнях тільки при ожирінні. Цей прийом викликає активну гіперемію шкіри, підвищує її тургор і еластичність, посилює обмінні процеси і покращує видільну функцію шкіри.

Ні один з прийомів мануального масажу окремо в лікувальній практиці майже не застосовують, а використовують їх у вигляді комплексів, включаючи як основні, так і допоміжні прийоми погладжування, розтирання, розминання, вібрації. Масажні прийоми поєднують з активними і пасивними фізичними вправами.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)