АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

БУДОВА АТОМУ

Читайте также:
  1. Будова і властивості аналізаторів.
  2. БУДОВА М'ЯЗІВ. ОСНОВНІ ВИДИ СКЕЛЕТНИХ М'ЯЗІВ
  3. Будова органів дихання
  4. Будова складових частин скребкових конвеєрів
  5. Будова Сонця. Джерела його енергії
  6. Будова та функції кишечника
  7. Будова ядра атома
  8. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  9. Геологічна будова і рельєф
  10. Загальна характеристика неметалів. Положення в пс. Будова атомів неметалів.
  11. Нефрон-структурна та функціональна одиниця нирки. Будова.

13. За допомогою головного, орбітального й магнітного квантових чисел описати підрівні 5s і 4р, вказати кількість атомних орбіталей у цих підрівнях.

14. Напишіть електронні й електронографічні формули елементів з порядковими номерами 16 і 34, вкажіть їх валентність в основному й збудженому станах, до якого електронного сімейства відносяться ці елементи, порівняйте їх властивості.

15. Які орбіталі 4d або 5s, 3d або 4р заповнюються електронами раніше й чому?

16. Описати, користуючись значеннями головного, орбітального й магнітного квантових чисел підрівні 3d і 4s, вказати можливу кількість атомних орбіталей у цих підрівнях.

17. Серед електронних структур 4s1, Зр8, 5d11 вказати неможливі й обґрунтувати неможливість їх реалізації.

18. Складіть електронні й електронографічні формули елементів з порядковими номерами 35 і 43, вкажіть валентність в основному й збудженому стані, до якого електронного сімейства вони відносяться, на підставі електронної будови порівняєте їх властивості.

19. Чи можлива реалізація електронних структур 3р6 4s1 і 3s01 в незбудженому атомі і чому?

20. Скільки і які значення може приймати магнітне квантове число при значенні орбітального квантового числа, що дорівнює: а) l = 0; б) l = 1; в) l =2? Відповіді обґрунтувати.

21. У чому полягає принцип Паулі? Чи можливі електронні конфігурації 3р5 4s2, 3d12 4s2, Зр6 4s2 4p3?

22. Які підрівні й у яких електронних рівнях мають значення n+l=4? У якій послідовності вони заповнюються електронами?

23. Чим пояснюється можливість або неможливість наступних електронних конфігурацій: а) 4s3; б) 5d8; в) Зр9?

24. Вказати можливу кількість орбіталей в 3d і 5f підрівнях, виходячи з обмежень, що накладаються головним квантовим числом на значення орбітального й магнітного квантових чисел.

25. Для електронних структур 2d3 і 3d4 4s2 вказати можливі і неможливі. Відповідь обґрунтувати.

26. Скласти електронні й електронографічні формули елементів з порядковими номерами 15 і 33. Вказати валентність в основному й збудженому станах, до якого електронного сімейства відносяться ці елементи, на підставі електронної будови порівняти їх основні властивості (метал або не метал).

27. Для яких підрівнів можливе значення (n+l)=7 і в якій послідовності заповнюватимуться ці підрівні?

28. Обґрунтувати можливість або неможливість існування електронних конфігурацій 1s23 і 3d3 4s2, користуючись уявленнями про дозволені значення квантових чисел.

29. За допомогою головного, орбітального й магнітного квантових чисел вказати кількість орбіталей в 2р і 5d - підрівнях, розрахувати максимальне число електронів на підрівнях.

30. Чим відрізняється послідовність у заповненні орбіталей в атомах d-елементів від послідовності їх заповнення в атомах s- і р- елементів, як це пояснюється згідно правилу Клечковського? Навести приклади.

31. Написати електронні й електронографічні формули елементів з порядковими номерами 19 і 29 (в останнього елементу спостерігається провал одного s-електрона на d-підрівень попереднього рівня), до яких електронних сімейств відносяться ці елементи, порівняйте їх металеві властивості.

32. Складіть електронну і електронографічну формулу елемента з порядковим номером 46, враховуючи, що знаходячись у п'ятому періоді, атоми цього елементу не містять жодного електрона на п'ятому енергетичному рівні. Які властивості можна припускати в цього елементу, виходячи з його електронної будови?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)