АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Додаткова література

Читайте также:
  1. II. Спеціальна література
  2. Англійська література ІІ половини ХХ століття
  3. б) додаткова
  4. Давньоримська література
  5. Джерела та література
  6. Додаткова
  7. Додаткова
  8. додаткова
  9. Додаткова
  10. Додаткова
  11. Додаткова
  12. Додаткова література

Право України № 6 2008 р.

  1. ТИМОШЕНКО В. Визначальні фактори правової свідомості. С. 41
  2. КРИЖАНІВСЬКИЙ А. Ознаки сучасного правопорядку в контексті трансформаційних викликів. С. 47
  3. ТІМУШ І. До питання про «основну методологічну дилему» в юриспруденції. С. 51

Право України № 5 2008 р.

  1. БАНДУРА О. Основні цінності права як система. С. 14
  2. МІРОШНИЧЕНКО А. Співвідношення темпорального та змістовного принципів вирішення правових колізій. С. 24

Право України № 11 2008 р.

  1. ГЕСЕЛЕВ О. Природно-правове розуміння права та проблема забезпечення конституційних прав людини у кримінальному судочинстві: філософсько-правовий аспект. С. 10

Право України № 7 2009 р.

  1. ТМУШ І. Метафізика права чи правовий реалізм. С. 104

Право України № 3 2009 р.

  1. РАБІНОВИЧ П. Право розуміння «природне» та «легістське»: неминучість співіснування. С. 65
  2. ТИМОШЕНКО В. Свобода і право: проблеми взаємозв’язку. С. 71

 

Інтернет ресурси

  1. Філософія права. Підручник-конспект. М.О. Ричков - http://ikt.at.ua/load/9-1-0-97

Философия права. Учебник в электронном виде (Кальной, Игорь Иванович) - http://www.kasperik.ru/audio-knigi/novinki/2873-filosofij-prava-uchebnik.html

Філософія права - І.І. Кальной - http://www.zakon.at.ua/load/book/filosofija_prava_ii_kalnoj/2-1-0-274

Філософія права / Навчальний посібник - http://samusenko.my1.ru/load/17-1-0-26.

 

ПИТАННЯ ДО ДЕРЖАВНОЇ АТЕСТАЦІЇ

З «КОНСТИТУЦІЙНОГО ПРАВА»

 

Конституційне право – це особлива галузь права, яка закріплює основні принципи організації публічної влади та її взаємовідносин з людиною, інститутами громадянського суспільства. Це найбільш “політизована” галузь національного права.

Працюючи над курсом “Конституційне право” студенти знайомляться з положеннями цієї профілюючої дисципліни, які базуються на Конституції та інших нормативно-правових актах, оволодівають сучасною нормативно-правовою термінологією.

В процесі вивчення цього курсу в студентів формуються певні погляди на Конституцію України як найважливіший політико-правовий документ, який закріплює основні напрями подальшої розбудови нашої держави.

Студенти повинні знати, що Конституція закріплює в Україні засади державної політики, спрямованої насамперед на забезпечення прав і свобод людини і громадянина, визнання людини, її життя, здоров’я, честі і гідності, недоторканості та безпеки найвищою соціальною цінністю в державі. Студенти повинні знати, що через зміст Конституції проводиться надзвичайно цінна і гуманна ідея про те, що саме держава функціонує для людини, відповідає перед нею за свою діяльність, а не навпаки.

При цьому необхідно усвідомити, держава функціонує саме для людини, а не навпаки. Вперше Конституція України закріпила принципи взаємної відповідальності людини та держави.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)