АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сила як фізична якість людини

Читайте также:
  1. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  2. Аналіз фактів травматизму підтверджує вирішальну роль людини у створенні передумов формування травмонебезпечних ситуацій.
  3. Аналізатори людини - система зв'язку з навколишнім середовищем
  4. Атрибути людини
  5. Б) відображення життєзмістовних питань буття людини
  6. Біобезпека медичної генетики, генної інженерії і генної терапії, генетичних технологій модифікацій природи людини та тварин.
  7. БІОЛОГІЗАТОРСЬКЇ ТА СОЦІОЛОГІЗАТОРСЬКІ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ. ПЕДОЛОГІЯ.
  8. В чому полягає сутність безпеки життєдіяльності людини?
  9. Взаємовідносини людини і природи.Екологічні проблеми ,її наукові ,соціально-філософські та етиико-гуманістичні аспекти.
  10. Вивчення людини у філософії Платона
  11. Види ураження організму людини.
  12. Виховання – це усвідомлене і цілеспрямоване зрощування людини як особистості у відповідності зі специфікою цілей, соціальних груп і організацій в яких воно здійснюється.

Під силою розуміється здатність людини долати зовнішній со-противлення або протидіяти йому за рахунок ми шечних зусиль. Один з найбільш істотних 'моментів, що визначають м'язову силу - це ре-жим роботи м'язів. При існуванні лише двох реакцій м'язів на подразнення - скорочення зі зміною довжини і ізометричної напруги, результати проявленого зусилля виявляються різними в Залежно від того, в якому режимі м'язи працюють. У процесі виконання спортивних або професійних прийомів і дій людина може піднімати, опускати або утримувати важкі вантажі. М'язи, що забезпечують ці рухи, працюють у різних режимах. Якщо, долаючи небудь опір, м'язи скорочуються і коротшають, то така їх робота називається преодо-Леван (концентричної). М'язи, які протидіють якомусь опору, можуть при напрузі, і подовжуватися, наприклад, утримуючи дуже важкий вантаж. У такому разі їх робота називається поступається (екс-центричної). Переборює і поступається режими роботи м'язів обсягів по-диня назвою динамічного.

Скорочення м'яза при постійній напрузі чи зовнішньої навантаженні називається ізотонічним. При фізіологічному скорочення м'язи, від пропонованої навантаження залежить не тільки величина її укорочення, а й швидкість: чим менше навантаження, тим більше швидкість її укорочення. Даний режим роботи м'язів має місце в силових вправах з подоланням зовнішнього обтяження (штанги, гантелей, гир, обтяження на блочному пристрої). Величина прикладається до снаряда сили при виконанні вправи в ізотонічному режимі змінюється по ходу траєкторії рухів, так як змінюються важелі прикладання сили в різних фазах рухів. Вправи зі штангою або іншим аналогічним снарядом з високою швидкістю не дають необхідного ефекту, так як граничні м'язові зусилля на початку робочих рухів надають снаряду прискорення, а подальша робота по ходу руху в значній мірі виконується за інерцією. Тому, вправи зі штангою і подібними снарядами малопридатні для розвитку швидкісної (динамічної) сили. Вправи з цими снарядами застосовуються в основному для розвитку максимальної сили і нарощування м'язової маси, виконуються рівномірно в медлен ної і середньому темпі. Однак, вказані недоліки силових вправ зі штангою, гантелями, гирями і т. п. з лишком компен сіруются простотою, доступністю і різноманітністю вправ.

В останні роки у світовій практиці розроблені і широко застосовуються тренажери спеціальних конструкцій, при роботі на яких задається не величина обтяження, а швидкість переміщення ланок тіла. Такі тренажери дозволяють виконувати рухи в дуже широкому діапазоні швидкостей, проявляти максимальні і близькі до них зусилля практично на будь-якій ділянці траєкторії. Руху. Режим роботи м'язів на тренажерах такого типу називається изокинетическим. При цьому м'язи мають можливість роботи з оптималѸмальною навантаженням по ходу всієї траєкторії руху. Изокинетические тренажери широко застосовуються плавцями, а також у загальнофізичної підготовки. Багато фахівців 'висловлюють думку про те, що силові вправи на тренажерах з даним режимом роботи м'язів повинні стати основним засобом силової підготовки при розвитку максимальної і вибухової сили. Виконання силових вправ з високою кутовою швидкістю рухів більш ефективно, порівняно з традиційними засобами, при вирішенні завдань розвитку сили без значного при-росту м'язової маси, необхідності зниження кількості жиру, для розвитку швидкісно-силових якостей.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)