АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поступається (плиометрическом) метод

Читайте также:
  1. Базисно-индексный метод.2) ресурсный метод.
  2. Выборочный метод.
  3. Гибридологический метод.
  4. ГИБРИДОЛОГИЧЕСКИЙ МЕТОД. ЗАКОНОМЕРНОСТИ НАСЛЕДОВАНИЯ, ОТКРЫТЫЕ ПРИ ЕГО ПРИМЕНЕНИИ.
  5. Популяционно-статистический метод. Закон Харди-Вайнберга.
  6. Предмет гражданского права и метод.

Плиометрическом метод (робота в режимі, що уступає дви готельних діяч-ності). Як зазначалося, при поступається роботі може бути досягнуто напруга м'язів, що перевершує в 1,2 - 1, в рази його максимальну величину при статичних зусиллях (A. Bethe, 1929).

Виконання різних рухів нерідко пов'язано з поступаюся щим режимом м'язової діяльності. Особливо великі напруги виникають у м'язовому апараті, коли спортсмену доводиться погашати кінетичну енергію свого тіла, снаряда, сис теми «тіло - снаряд» (наприклад, при завершенні попереднього полупріседа для переходу до виштовхування штанги від грудей). Встановлено, що при стрибках у глибину з висоти 0,8-0,6 м активно розвивається сила м'язів ніг (Ю. В. Верхошанский).

Метод комбінованого режиму. Отримані дані говорять про велику ефективність тренування при поєднанні поступається, що утримує (ізометрію-чеського) і долає режимів м'язової діяльності.

А. П. Слободян і В. А. Плетньов провели в нашій лабораторії експерименти на важкоатлети для з'ясування оптимальних параметрів долає, що утримує і поступається роботи. Найбільш ефективними виявилися тренування з наступним розподілом навантаження з її характеру: 75% долає роботи, 15%-поступається і 10%-утримує. На підставі проведених експериментів зроблені наступні висновки:

1) вправи в поступається режимі роботи м'язів повинні застосовуватися з вагою 80-120% від максимального результату в аналогічних вправах в долає режимі;

2) при роботі з вагою 80-100% від максимуму вправи

слід виконувати 1-2 рази по 6 - ^ 8 с, а з вагою 100-120% - 1 раз

в підході; тривалість опускання снаряда-4-6 с;

3) інтервали відпочинку між підходами повинні бути 3-4 хв.

Вправи в поступається і утримує режимах доцільно виконувати в кінці тренування.

Як показала практика, для розвитку сили м'язів ефективний і статико-динамічний метод. Так, багато найсильніших важкоатлети виконують тягу в кому-бінірованний режимі роботи. Піднявши штангу до рівня колін, вони утримують її в цьому положенні протягом 5 - 6 с, потім продовжують тягу; точно так само виконуються і присідання.

Незважаючи на доведену ефективність ізометричного методу розвитку сили м'язів у тренуванні радянських важкоатлетів, він застосовується поки епізо-діческі і тільки окремими спортсменами. Поступається же режим м'язової діяльності досить широко використовується, особливо коли вправи виконуються в повільному темпі. Всі види присідань пов'язані з поступається роботою. На присідання важкоатлети відводять близько 10-25% всієї тренувального навантаження. Зазвичай поступається роботу висококваліфіковані важкоатлети виконують з вагою 110 -120% від кращого результату при долає роботі, але не частіше одного разу на 7 - 10 днів.

З біологічної точки зору, комбінація різних, режимів м'язової діяльності і аперіодичне їх застосування оп равданни, оскільки створюють умови для відносно меншою адаптації організму до подразника. Применяе-мі подразники в більшості випадків досить сильні, і тому відповідна реакція організму на них більш виражена, ніж при роботі м'язів тільки в одному режимі.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)