АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поняття про аудит, аудиторські послуги та аудиторську діяльність

Читайте также:
  1. Адміністративна відповід-ть: поняття та підстави.
  2. Адміністративне стягнення: поняття та види.
  3. Адміністративні стягнення: поняття і види
  4. Адміністративної послуги
  5. Адміністративної послуги
  6. Адміністративної послуги
  7. Адміністративної послуги
  8. Адміністративної послуги
  9. Адміністративної послуги
  10. Апам'ятовуючі пристрої комп'ютера. Поняття внутрішньої та зовнішньої пам'яті
  11. АРХІВНЕ ОПИСУВАННЯ: ПОНЯТТЯ, ВИДИ, ПРИНЦИПИ І МЕТОДИ
  12. Б)Діяльність культурно-освітніх осередків

Виходячи із загальних положень вищеназваного Закону, аудит – це перевірка даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності суб'єкта господарювання з метою висловлення незалежної думки аудитора про її достовірність в усіх суттєвих аспектах та відповідність вимогам законів України, положень (стандартів) бухгалтерського обліку або інших правил (внутрішніх положень суб'єктів господарювання) згідно із вимогами користувачів.

Аудит може проводитись з ініціативи господарюючих суб’єктів, а також у випадках, передбачених законодавством. Так, аудит є обов’язковим для перевірки фінансового стану засновників комерційних банків, підприємств з іноземними інвестиціями, акціонерних товариств, холдингових компаній, інвестиційних фондів, довірчих товариств, та інших фінансових посередників, а також державних підприємств при приватизації, корпоратизації, та інших змінах форм власності і у випадках, коли порушуються питання про визнання підприємства банкрутом.

Власне аудит слід відрізняти від аудиторської діяльності, яка включає в себе організаційне і методичне забезпечення аудиту, практичне виконання аудиторських перевірок (аудиту) та надання інших аудиторських послуг.

Аудиторські послуги можуть надаватись як у формі аудиторських перевірок (власне аудиту), так і пов’язаних з ними експертиз, консультацій з питань бухгалтерського обліку, звітності, оподаткування, аналізу фінансово-господарської діяльності, консультацій з питань приватизації господарського майна, комерціалізації торгівлі, акціонування підприємств та інших видів економіко-правового забезпечення підприємницької діяльності фізичних та юридичних осіб.

Послуги, що не пов’язані з власне аудитом, в міжнародній аудиторській практиці набули назви супутніх аудиту робіт (послуг), які виконуються за угодами. В них чітко зазначається, що ці роботи не є аудитом чи перевіркою і не потребують аудиторських висновків про достовірність бухгалтерської звітності та іншої обліково-фінансової інформації. Згідно з міжнародними (МНА 910 “Завдання з огляду фінансових звітів”, МНА 920 “Завдання з виконання погоджених процедур стосовно фінансової інформації” та МНА 930 “Завдання з підготовки фінансової інформації”) та національними нормативами в Україні (ННА №19 “Роботи, супутні аудиту”) до супутніх аудиту робіт належать:

- підготовка оглядів, які пов’язані з нефінансової інформацією (про ефективність функціонування внутрішнього аудиту, комп’ютер­ного програмного забезпечення обліку);

- аналіз бухгалтерської (фінансової) звітності;

- виконання погоджених процедур щодо окремих рахунків бухгалтерського обліку, балансу або бухгалтерсько-фінансової звітності в цілому;

- складання бухгалтерсько-фінансової звітності (повної або часткової), а також підготовка іншої фінансової та нефінансової інформації тощо.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)