АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Постановка тактичних цілей навчання

Читайте также:
  1. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  2. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  3. Вибір системи виробничого навчання
  4. Визначення категорії «технологія навчання». Технологія та методи навчання
  5. Витрати на навчання персоналу
  6. Виховання – це усвідомлене і цілеспрямоване зрощування людини як особистості у відповідності зі специфікою цілей, соціальних груп і організацій в яких воно здійснюється.
  7. для навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра
  8. для студентів 2 курсу (заочна форма навчання)
  9. Для студентів заочної форми навчання
  10. До програми навчання Академії входили слов’янська, грецька, польська, латинська мови, граматики цих мов, риторика, діалектика, астрономія, математика, філософія, богослов’я.
  11. Епідеміологічне обстеження вогнища та протиепідемічні заходи за місцем роботи або навчання хворого
  12. Етапи навчання аудіювання. Система вправ для навчання аудіювання.

Тактичні цілі представляють собою конкретизовані стратегічні цілі, тобто цілі вивчення дисциплін чи цикли дисциплін. Ці цілі повинні відображати професійну спрямованість (смотивованість діяльності фахівця, які відображається через зацікавленість у високих результатах праці, бажання здійснити трудову дію швидко та якісно), професійну компетентність (якість праці), комунікативну готовність (уміння пояснювати, обґрунтовувати ухваленні рішення), економічну ерудицію і правову компетентність (дбайливо відноситися до засобів виробництва, дотримуватися правил праці і т.д.), характеристики професійної пам'яті та мислення, здатність творчого підходу в рішенні технічних задач, здатність саморегуляції і самоаналізу (уміння контролювати професійні дії).

Постановка тактичних цілей навчання бухгалтера представлені у табл. 1.5.

Таблиця 1.5. Постановка тактичних цілей підготовки бухгалтера в рамках дисципліни «Техніко-економічний аналіз»

Елементи структури особистості Характеристика мети
Мета в загальному вигляді Конкретна мета
Досвід особистості   Професійна спрямова-ність   Сформувати бажання навчатися спеціальності «Бухгалтерський облік» (ознайомитися з теоретичними питаннями, що вимагають особливої уваги в практичній підготовці - основні відомості про основи організації облікової роботи на підприємствах, про загальні принципи організації бухгалтерського обліку)
Професійна компетент-ність     Сформувати: уміння розрізняти, характеризувати особливості майна підприємства, яке підлагає обліку: основних засобів, нематеріальних активів, виробничих запасів, МШП, готової продукції і товарів, грошових коштів, капіталу підприємства, цінних паперів, їх видів і складових, уміння виділяти витрати на виробництво продукції, види податків, форми і умови кредитування, види заробітної платні і інших виплат працівникам, сформувати уміння здійснювати облік руху майна підприємства (основних фондів, нематеріальних активів і ін.), уміння розраховувати заробітну платню, премії і інші види доплат працівникам, податки, що виплачуються підприємством, а також враховувати нарахування, видачу грошових коштів в бухгалтерському обліку, уміння проводити ревізію майна підприємства і відображати її результати, уміння складати бухгалтерський баланс підприємства, обробляти бухгалтерські документи, уміння дотримуватися правил техніки безпеки.
Комунікативна готовність   Сформувати уміння спілкуватися за допомогою спеціальних термінів: бухгалтерська і фінансова звітність, актив, пасив, документація, інвентаризація, рахунок, подвійний запис, господарська операція, баланс і ін., а також знання їх значень, формулювати відповіді на поставлені питання щодо сутності і принципів організації бухгалтерського обліку на підприємстві.  
Економічна ерудиція і правова еомпетнтність   Сформувати уміння розрізняти і пояснювати основні форми власності підприємств України, їх особливості: розрізняти види відповідальності бухгалтерів при роботі з документами і обліку майна підприємства
Функціональні механізми психіки   Професійна пам'ять   Сформувати і розвивати зорову, довільну, оперативну пам'ять, які дозволяють запам'ятовувати інформацію на тривалий час (для обліку майна підприємстві, складання звітності підприємства) і обробляти її на рівні простих операцій (порівняння, відбір, класифікація).
Технічне мислення     Сформувати і розвинути оперативне і логічне мислення, що дозволяє ефективно працювати з інформацією і символікою документів
Творчі здібності до рішення задач     ----
Типологіч-ні власти-вості   Здатність саморегуляції і самоаналізу Сформувати бажання і уміння перевіряти послідовність представленого алгоритму, повноти його змісту, аналізувати поведінку в ході колективного рішення теоретичної задачі; уміння закріплювати, розширювати знання, розвиток самостійності, відчуття вимогливості до себе і відповідальність за доручену справу.  

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)