АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Частина І

Читайте также:
  1. III. Практична частина.
  2. Апаратна частина
  3. Друга частина розробляється по фінансовому проекту за допомогою ЕОМ.
  4. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА
  5. Загальна частина
  6. Загальна частина
  7. Заключна частина
  8. Заняття №1: “Тактика – складова частина воєнного мистецтва”.
  9. І. Теоретична частина. 1. Перший розділ
  10. Основна частина
  11. Основна частина
  12. Основна частина магістерської роботи

Маркетинг В ГОТЕЛЬНІЙ ІНДУСТРІЇ– 10 Днів

Загальне ознайомлення з підприємством готельного господарства та специфікою його діяльності у галузі маркетингу

· Ознайомитися зі специфікою основного та інших видів економічної діяльності готелю, ресторану згідно з Класифікатором видів економічної діяльності (КВЕД). Визначити місце серед цих видів доходів від надання готельних та ресторанних послуг на основі вивчення фінансової, статистичної звітності та інших аналітичних матеріалів.

· Охарактеризувати асортимент готельних, ресторанних послуг підприємства. Його конкурентні переваги на локальному ринку.

· Вивчити бізнес-план підприємства, звернувши особливу увагу на маркетингову частину плану.

· Ознайомитися з організаційною структурою та структурою управління підприємством, функціями основних служб готелю (ресторану), наявністю і функціями у ньому маркетингової служб чи посадових осіб, відповідальних за маркетингові функції.

 

Організація проведення маркетингових досліджень

2.1.Ознайомитися з методами проведення маркетингових дослі­джень, системою опитування, джерелами інформації як першочер­гової, так і другорядної, формуванням інформаційної системи підприємства.

2.2.Проаналізувати систему обробки інформації, наявність та напрямки використання комп'ютерних програм. Дослідити використання сучасних інформаційних, у т.ч.Інтернет - технологій в діяльності підприємства. Визначити основні методи прогнозування попиту споживачів і розглянути можливість засто­сування інших методів на цьому підприємстві.

2.3.На основі даних річного звіту підприємства оцінити ринкову можливість підприємства та асортиментну політику за допомогою двох груп показників:

а) частка підприємства на ринку, її динаміка, обсяг продажу (відображають ступінь задоволення споживачів товаром або послугою підприємства);

б) обсяг і норма прибутку, продуктивність праці; виробництво додаткової вартості (відображають рівень ефективності виробництва даного підприємства).

Таблиця 1.

Оцінка ринкових можливостей підприємства

Показник Коефіцієнт значущості ГРК
В натур. вираженні В балах
1. Частка підприємства на ринку, % Обсяг продажу, тис. грн.. Ступінь прихильності після перших відвідувань,%      
2. Обсяг прибутку тис. грн.. Продуктивність праці,грн/год. Рівень рентабельності,%      
Разом      

 

· На основі виконаних на підприємстві маркетингових досліджень взяти участь у формуванні маркетингових рекомендацій щодо подальшої його діяльності.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)