АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні рекомендації. До першого питання. Пропонуємо розпочати з аналізу основних правил правочину

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. Деякі рекомендації щодо правил поведінки в умовах небезпеки землетрусу
  3. Додаток. Програма дисципліни і методичні
  4. Завдання № 1 та методичні рекомендації до його виконання
  5. Загальні методичні вказівки
  6. Загальні методичні вказівки.
  7. Загальні методичні рекомендації
  8. ЗАГАЛЬНІ Методичні рекомендації до вивчення тем, що виносяться на семінарські заняття та на самостійну роботу.
  9. Загальні методичні рекомендації щодо виконання контрольних робіт
  10. Загальні рекомендації
  11. Загальні рекомендації до змісту та структури курсової роботи.
  12. Загальні рекомендації щодо припинення тютюнопаління

До першого питання. Пропонуємо розпочати з аналізу основних правил правочину. Звернути увагу на місце посвідчення правочину. Вказати на кількість примірників правочину, зазначивши, що письмові правочини, що посвідчуються нотаріально, виготовляються нотаріусом не менше ніж у двох примірниках, один з яких залишається у матеріалах нотаріальної справи. При відповіді на це питання варто зупинитись на: посвідченні правочину щодо розпорядження майном, що є спільною сумісною власністю, зокрема подружжя; зміна або розірвання нотаріально посвідченого договору. Окремо слід охарактеризувати порядок посвідчення правочинів за участю дітей, а також осіб, над якими встановлено опіку або піклування.

До другого питання. Важливо зрозуміти сутність посвідчення правочинів про відчуження та заставу майна, а саме: посвідчення правочинів про передачу права власності на земельну ділянку; посвідчення договорів про відчуження об`єктів незавершеного будівництва; посвідчення договорів застави; посвідчення договорів про відчуження транспортних засобів, інших самохідних машин і механізмів; посвідчення договору довічного утримання (догляду); посвідчення спадкового договору; посвідчення договору ренти. Слід охарактеризувати особливості посвідчення кожного з вказаних правочинів, при цьому розуміти суть та істотні умови самого правочину.

До третього питання. При розгляді цього питання слід відзначити, який порядок посвідчення заповіту, внесення змін до нього та його скасування. Зверніть увагу, що, на відміну від решти правочинів, посвідчення заповіту через представників не допускається. Розпочніть із порядку складання заповіту, після чого слід перейти до характеристики вимог до змісту заповіту. Окремо варто зупинитись на посвідченні секретного заповіту, однією з особливостей якого є те, що на відміну від посвідчення звичайного заповіту, нотаріус не ознайомлюється зі змістом секретного заповіту та не має можливості перевірити його на наявність розпоряджень, що суперечать нормам закону. Насамкінець детально проаналізуйте порядок скасування та зміни заповіту, зокрема – секретного, – та державній реєстрації заповіту.

До четвертого питання: Варто розпочати з того, що існують також певні особливості у посвідченні довіреностей, їх припиненні та скасуванні. Довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Нотаріуси посвідчують довіреності, складені від імені однієї або кількох осіб, на ім'я однієї особи або кількох осіб за усним зверненням довірителя. Законодавством встановлені вимоги до змісту довіреності: обов’язковість зазначення місця і дати складання довіреності; чітке визначення юридичної дії у довіреності; зазначення строку дії довіреності тощо. Слід відзначити особливості посвідчення довіреності, виданої в порядку передоручення. Насамкінець, варто згадати про порядок скасування довіреності та реєстрації її посвідчення.

До п’ятого питання: Варто розпочати з того, що

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)