АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Органічні і органо-мінеральні добрива та технології їх застосування

Читайте также:
  1. Видає дозволи на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
  2. Визначення зон захисту блискавковідводів методами зихисного кута, фіктивної сфери і у разі застосування захисної сітки
  3. Вирішення цього протиріччя – одна з важливіших задач технології машинобудування.
  4. ВИРОБНИЧІ ПІДРОЗДІЛИ АРХІВУ ТА ОСНОВНІ АРХІВНІ ТЕХНОЛОГІЇ
  5. З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАГАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» РОЗДІЛ «ТЕХНОЛОГІЯ М’ЯСА І М’ЯСОПРОДУКТІВ
  6. Загальне застосування тепла. Лікувальні ванни
  7. Загальні положення застосування модулів оцінки відповідності
  8. Засоби захисту і заходи для ліквідації наслідків застосування бактеріологічної (біологічної) зброї.
  9. Застосування алгебри висловлень до аналізу й синтезу схем з функціональних елементів
  10. ЗАСТОСУВАННЯ ГАЗОВИВІДНОЇ ТРУБКИ
  11. Застосування законів теплового випромінювання
  12. Застосування міхура з льодом, примочок для локальних змін інтенсивності кровообігу

Одним із першочергових завдань у відновленні родючості ґрунтів та підвищенні продуктивності землеробства є визначення технологій внесення та джерел надходження органічних добрив і розрахунок їх фактичних обсягів.

Органічні добрива представлені в основному різними видами гною, який традиційно застосовується в сільському господарстві. До його складу входять майже всі елементи живлення, які необхідні для формування урожаю сільськогосподарських культур. Крім того, органічні добрива є основним джерелом гумусоутворення та покращення фізичних, агрохімічних і біологічних властивостей ґрунтів.

Рівень застосування органічних добрив у землеробстві постійно зростав до другої половини 90-х років минулого століття. Якщо в 1966-1970 pp. в середньому за рік вносили в ґрунт 132,8 млн т. то в 1986-1990 pp. - 266,6 млн т, а в 2001-2005 pp. - лише 19,0 млн т. Ще менше (10,5 млн. т) внесено під урожай 2008 р. Різке зниження обсягів застосування органічних добрив призвело до від'ємного балансу гумусу в ґрунтах України.

Першочерговим завданням у відновленні родючості ґрунтів є визначення загальної потреби землеробства в органічних добривах.

Для цього потрібно провести розрахунки в два етапи: на першому - визначають щорічну потребу в органічних добривах для рівноважного балансу гумусу в ґрунтах на період 2010-2012 pp.; на другому - для позитивного балансу гумусу на період до 2015 року.

Важливим заходом є визначення джерел надходження органічної речовини з добривами та розрахунок їх фактичних обсягів:

• гній (твердий, рідкий) і пташиний послід - розраховують відповідно плану розвитку тваринництва і птахівництва;

• добрива місцевого походження (осади стічних вод міських очисних

споруд, тверді побутові відходи, органічні відходи легкої промисловості, сапропелі, ставковий мул тощо) - розраховують їх загальні запаси та щорічні обсяги застосування;

• зелене добриво (люпин, середела, буркун, вика озима, чина, еспарцет,

гірчиця, гречка) - визначають щорічні обсяги їх застосування;

• побічна продукція рослинництва (солома, стебла, гичка тощо) -

визначають щорічні обсяги їх застосування;

• торфокомпости - визначають щорічні обсяги їх застосування;

• органо-мінеральні і біоактивні добрива включають органічну речовину

природних місцевих покладів або відходів, мінеральні добрива та інші мінеральні і біотичні ресурси - розраховують за потребами в системах удобрення;

• органічна активна речовина (біогумус, гумісол тощо), яку створюють

біологічним чи технологічним способами - визначають щорічні обсяги їх застосування.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)