АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

НА 2013-2014 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

Читайте также:
  1. II семестр 2012-2013 навчальний рік
  2. Время и место проведения фестивалей-конкурсов проекта «Салют Талантов» уточняйте в Календаре фестивалей 2013-2014
  3. Геометрія як навчальний предмет
  4. Державний вищий навчальний заклад
  5. для студентов 3 курса 2013-2014 учебный год
  6. Для студентов АФ КНИТУ - КАИ за 2013-2014 уч. г.
  7. на 2013-2014 учебный год.
  8. Учебных занятий I курса на второй семестр 2013-2014 учебного года В.В.Рубцов
  9. Учебных занятий I курса на первый семестр 2013-2014 учебного года В.В.Рубцов
  10. Чим регламентується навчальний час, відведений на СР студентів і який об’єм навчального часу займає?

ДЕКАН МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

ЗА ФАХОМ ЛІКУВАЛЬНА СПРАВА

ДОЦЕНТ ____________Р.В.РАЗУМНИЙ

«_____»___________ 2013 р.

 

КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН ЛЕКЦІЙ З АКУШЕРСТВА І ГІНЕКОЛОГІЇ

ДЛЯ СТУДЕНТІВ 4 КУРСУ МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ЗА ФАХОМ ЛІКУВАЛЬНА СПРАВА

НА 2013-2014 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

Модуль 1. Фізіологічний перебіг вагітності, пологів та післяпологового періоду

№ п/п Тема лекцій Питання, які необхідно вивчити Лектори К-ть год.
1. Організація акушерської допомоги. Предмет і основні етапи розвитку акушерства та гінекології. Роль сімейного лікаря в профілактиці перинатальних захворювань і смертності. Правові аспекти медико-соціального регулювання системи охорони здоров’я. Предмет акушерства та гінекології. Основні етапи розвитку акушерства та гінекології. Вітчизняна система охорони материнства і дитинства. Акушерство і гінекологія в сучасній системі освіти. Жіноча консультація та її функції. Роль сімейного лікаря в профілактиці перинатальних захворювань і смертності. Накази МОЗ України №№ 152, 417, 582, 584, 620, 676, 899, 900. Доц. Бєлкіна О.В. Доц. Слєпічко Ю.М.  
2. Запліднення та розвиток плідного яйця. Аномалії розвитку плідного яйця, питання медичної генетики в акушерстві. Запліднення та розвиток плідного яйця. Аномалії елементів плідного яйця (плацента, плідні оболонки, пупковий канатик). Багатоводдя і маловоддя. Спадкові та вроджені захворювання плода. Роль медико-генетичної консультації.   Доц. Корнієць Н.Г. Доц. Бєлкіна О.В.  
3. Фізіологічні зміни в організмі жінки при вагітності. Фізіологічні зміни в органах і системах організму під час вагітності. Перинатальна охорона плода – основа зниження перинатальної смертності.   Доц. Корнієць Н.Г. Проф. Лещинський П.Т.  
4. Ведення фізіологічної вагітності (наказ МОЗ України 417). Питання перинатальної охорони плода. Методи діагностики внутрішньоутробного стану плода. Диспансерне спостереження вагітних з фізіологічним перебігом вагітності. Оцінка акушерських та перинатальних факторів ризику при вагітності. Методи діагностики стану внутрішньоутробного плода: гравідограма, тести рухів плода, УЗД, допплерометрія, біофізичний профіль плода, КТГ.   Доц. Слєпічко Ю.М. Проф. Лещинський П.Т.  
5. Перебіг, клініка та ведення фізіологічних пологів. Знеболення пологів. Поняття про пологовий акт. Причини початку пологів. Скоротлива діяльність матки. Клініка та ведення пологів. Моніторинг. Партограма. Фізіологічна та патологічна крововтрата. Психопрофілактичне знеболювання пологів. Медикаментозні методи анестезії у пологах.   Доц. Корнієць Н.Г. Проф. Лещинський П.Т.  
6. Багатоплідна вагітність. Ведення вагітності і пологів. Причини, діагностика багатоплідності. Особливості перебігу і ведення вагітності та пологів при багатоплідді. Сучасні репродуктивні технології в етіології багатоплідді.   Проф. Лещинський П.Т. Доц. Слєпічко Ю.М.  
7. Плацентарна недостатність. Дістрес плода при вагітності, в пологах. Ретардація, гіпотрофія плода. Фето-плацентарна система. Етіологія, клініка, діагностика і профілактика ФПН, методи лікування. Дістрес плода: діагностика, лікування. Асфіксія новонародженого: класифікація, клініка, діагностика, методи інтенсивної терапії та реанімації новонародженого, що народився в асфіксії. Ретардація, гіпотрофія плода.   Доц. Бєлкіна О.В. Доц. Корнієць Н.Г.    
8. Ведення вагітності, пологів та перинатальна допомога при імунологічному конфлікті. Поняття про імунологічний конфлікт. Причини імунологічного конфлікту при вагітності. Визначення поняття гемолітичної хвороби плода і новонародженого. Патогенез гемолітичної хвороби. Діагностика імунологічного конфлікту за Rh-фактором і системою АВО. Діагностика гемолітичної хвороби плода. Ведення вагітності у жінок з імунологічним конфліктом, визначення показань для дострокового завершення вагітності, вибір тактики розродження. Профілактика імунологічного конфлікту.   Доц. Корнієць Н.Г. Проф. Лещинський П.Т.    
9. Планування вагітності, як основа збереження репродуктивного здоров’я. Сучасні засоби контрацепції. Визначення поняття репродуктивне здоров’я. Фактори, що впливають на якість репродуктивного здоров’я. Сучасні методи планування народжуваності: гормональні та внутрішньоматкові методи контрацепції. Склад КОК. Принципи вибору препарату для оральної контрацепції, схеми вживання препаратів. Неконтрацептивні ефекти ОК. Можливі ризики ОК. Внутрішньоматкова контрацепція: види ВМС, умови, протипоказання для застосування. Небажані ефекти та побічні дії ВМК.   Доц. Корнієць Н.Г. Доц. Бєлкіна О.В. Ас. Гусаківська О.В.  
10. Фармакотерапія в акушерстві. Питання медичної етики та деонтології, біобезпеки та біоетики. Фармакокінетика і фармакодинаміка лікарських препаратів Медична етика та деонтологія в акушерстві. Основні групи лікарських препаратів, що застосовуються в акушерстві. Демедикаменталізовані вагітність та пологи. Доц. Бибик В.В. Проф. Сімрок В.В.    

 

Всього 20 годин


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)