АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Кузьмінець Марія Петрівна

Читайте также:
  1. I рівень
  2. Reading
  3. Vocabulary Practice
  4. Алфавітний список
  5. Анотація
  6. Архітектура італійського Відродження
  7. Бароко в українській архітектурі та живописі
  8. Берізки
  9. Білі акації
  10. В ост. третині ХІХ – на поч. ХХ ст.
  11. ВИБЕРІТЬ ПРАВИЛЬНУ ВІДПОВІДЬ
  12. ВИКОНАВЧЕ ПРОВАДЖЕННЯ

 

Кузьмінець Марія Петрівна проходила виробничу (педагогічну) практику у Рівненській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 15 з 03.09.12 по 12.10.12. По прибутті в школу студентка ознайомилася зі школою, вчителями початкових класів, заступником директора школи по навчально-виховній роботі, заступником директора по виховній роботі, вчителями музики, іноземної мови, образотворчого мистецтва. В ході подальших відвідувань школи познайомилася з вчительським колективом, бібліотекарем, психологом, техпрацівниками школи, завгоспом, робітниками шкільної їдальні та учнями школи.

За Марією був закріплений 4-А клас. Насамперед вона познайомилася з кожним учнем класу, склала коротку характеристику кожного учня, побувала на уроках і виховних заходах, які провів класний керівник. Під час проходження виробничої (педагогічної) практики Марією була виконана значна за обсягом навчальна, виховна і позакласна робота, яка проводилась згідно індивідуального плану. Було проведено уроки 4 уроки, починаючи з другого тижня практики, 1 позакласних захід. Учні добре сприйняли тимчасову заміну вчителя і сумлінно ставились до навчання, готувались до уроків, використовували додаткову літературу і джерела. Всі заплановані уроки були проведені. При проведенні уроків помітних труднощів не виникало. На деяких уроках учні дуже добре вели себе, що пояснювалося їх зацікавленістю матеріалом курсу та вдалим використанням проблемних ситуацій і моделюванням рішень виходу з них.

Студентка широко використовувала всю різноманітність дидактичних засобів і прийомів, поєднання різних підходів до учнів. Для того, щоб навчити учнів самостійно оволодівати знаннями, застосовувались індивідуальні завдання, які ставились як перед усією групою, так і перед кожним учнем. Це дозволило максимально активізувати увагу учнів до предмету і викликати в них зацікавленість у його вивченні.

Велику увагу приділяла слабким учням, відмінникам та тим, хто виявляв підвищений інтерес до вивчення того чи іншого навчального матеріалу. Перш за все, були виявлені слабкі учні у групі і на протязі всього проходження виробничої (педагогічної) практики проводилася з ними посилена робота по вивченню складного для них матеріалу. Також проводився постійний контроль їх поточних знань, виконання домашніх завдань, індивідуальні бесіди психологічного характеру та ін. Всі ці заходи дозволили значно підвищити рівень знань слабких учнів, особливо, по ключових темах.

Марія приділяла увагу і відмінникам та учням із здібностями до навчання. Зокрема, таким учням пропонувались завдання підвищеної складності та творчі завдання. Уроки були проведені відповідно до теми і на всіх уроках було досягнуто мети.

Використання засобів наочності допомагало кращому сприйманню і засвоєнню навчального матеріалу. Адже те, що можна побачити власними очима запам’ятовується краще і на довше, ніж те, про що лише говориш. Учням краще й цікавіше сприймається новий матеріал, коли на уроці присутня цікава наочність.

Марія - активна, дисциплінована, чемна, їй цікаво працювати, дізнаватися щось нове для себе. Коли вона проводила заняття, я помітила, як учні її уважно слухають, запитують про все що їм не зрозуміло.

Практикантка ретельно відвідувала і готувалася до уроків, їй було цікаво навчати і поглиблювати знання учнів. Перш ніж розпочати вивчати новий матеріал, вона завжди повторювала з учнями те, що вони вивчали на минулих уроках.

Кожний прведений урок був записаний з поурочними планами та розкладом. Практика в школі допомогла студентці здобути практичні уміння і навички. При проведенні уроків особливих труднощів не було.

Під час проходження педагогічної виробничої практики Кузьмінець Марія краще ознайомилася із своєю майбутньою професією, дізналася багато нового, цікавого, набула і розширила свій педагогічний досвід.

Оцінка за педагогічну практику «відмінно».

Характеристика затверджена на педагогічній раді школи по підсумках педагогічної практики.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)