АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні вимоги до контрольних робіт

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. II етап. Тести контрольних моментів
  5. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  6. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  7. Види службових листів. Ділове листування. Вимоги до офіційного листування. Етикет ділового листування.
  8. Виконання контрольних робіт та їх оформлення
  9. Вимоги безпеки під час виконання роботи.
  10. Вимоги для системи контролю доступу
  11. ВИМОГИ ДО БЛАНКІВ ДОКУМЕНТІВ ТА ОФОРМЛЮВАННЯ ДОКУМЕНТІВ
  12. Вимоги до виробничих приміщень

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ

СЛУЖБИ УКРАЇНИ ІМЕНІ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО

Кафедра кримінального права

 

 

 

 

Методичні рекомендації для підготовки контрольних робіт з «Кримінології».

 

 

 

Хмельницький

Мета контрольної роботи

Контрольні роботи є важливим етапом навчального процесу у під­готовці юристів-правознавців.

Варіант контрольної роботи студенти (слухачі, курсанти) обирають самостійно з переліку варіантів робіт, що пропонуються в методичних рекомендаціях, або з тих, які рекомендовані викладачем. Перед написанням контрольної роботи необхідно скласти список літератури, що стосується кола питань, які відповіда­ють варіанту контрольної роботи. Усі подальші зміни які стосуються питань які пропонуються у відповідному варіанті роботи необхідно узгоджувати з викладачем, який проводить у групі лекційні, семінарські і практичні заняття.

При підготовці та написанні контрольної роботи студенти (слухачі, курсанти) мають змогу:

- поглибити теоретичні знання, отримані в процесі вивчення курсу «Кримінологія», виробити вміння само­стійно працювати з літературними та законодавчими джерелами, ро­бити узагальнення та висновки;

- сформувати навики самостійної дослідної роботи, оволодіти методами наукового дослідження при вирішенні правничих питань, які розробляються в роботі.

У процесі виконання контрольної роботи студенти (слухачі, курсанти) повинні показати:

- вміння працювати з науково-монографічними, правовими дже­релами;

- чітко і логічно формулювати свої думки, робити висновки, на­давати пропозиції;

- виявити навики правильного застосування теоретико-правових положень науки кримінології у вирішенні конкретних ситуаційних завдань.

Загальні вимоги до контрольних робіт.

1. Вибір варіанту та ознайомлення з теоретичними і практичними проблемами, які мають бути висвітлені.

Вибір варіанту контрольної здійснюється студен­том (слухачем, курсантом) самостійно з переліку «варіантів» контрольних робіт до курсу «Кримінологія», затвердженої кафедрою.

2. Згідно з обраним варіантом контрольної роботи студен­ти (слухачі, курсанти) самостійно підбирають нормативно-правові і літературні джерела. Особливу увагу належить звернути на вивчання матеріалів з теми, які опубліковані у періодичній пресі.

При вивченні правових джерел, слід виконувати записи, які допо­можуть систематизувати і узагальнити матеріал відповідно до плану роботи.

3. Консультація з викладачем.

4. Передача роботи на кафедру для перевірки і рецензування. Кожен студент (слухач, курсант) зобов'язаний зареєструвати обраний варіант контроль­ної роботи на кафедрі.

Студенти можуть приходити на консультацію до чергового ви­кладача.

Варіанти контрольних робіт розробляється кафедрою і кожен рік уточнюється і доповнюється.

Спеціальні джерела і нормативний матеріал студент (курсант, слухач) підбирає самостійно. Консультацію з бібліографії можна отри­мати у працівників бібліотеки і викладачів кафедри.

Особливу увагу слід приділити підбору нормативно-правових ак­тів, які стосуються тематики контрольної роботи, монографій, наукових статей та інших джерел.

Користуватися необхідно лише новітніми джерелами та норматив­ними актами в останній редакції. Це дасть можливість уникнути ви­користання застарілих норм і положень.

Наукові джерела потрібно використовувати творчо. Пряме запо­зичення чужих думок без посилання на автора і просте переписування не дозволяється.

Список літератури, що використовувалася в контрольній роботі, має включати:

- нормативно-правові акти (Конституція України, закони Украї­ни, підзаконні акти);

- наукові праці (монографії, брошури, статті тощо);

- статті в періодичних виданнях (журналах, газетах, збірниках);

- інші фактичні матеріали.

Усі джерела розміщуються в алфавітному порядку згідно з чин­ними стандартами бібліографічного опису.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)