АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Види підприємств та види їх діяльності

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  3. Акціонерний капітал та акціонерні підприємства
  4. Аналіз небезпеки підприємства
  5. Аналіз та оцінка маркетингових можливостей підприємства. Використання матриці Ансоффа.
  6. Аналіз факторів, що впливають на цінову політику підприємства
  7. Атестація професійної діяльності вчителів в організації післядипломної педагогічної освіти в Греції
  8. Аудіювання як вид мовленнєвої діяльності.
  9. Банківське кредитування підприємств
  10. Безпека життєдіяльності
  11. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
  12. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

Коло застосування бухгалтерського обліку надзвичайно широке, але в будь-якому випадку його можна назвати одним словом – БІЗНЕС, який можна охарактерезувати як будь-яку діяльність, яка приносить доход. Розрізняють три форми бізнесу:

1. Малий бізнес – підприємці без створення юридичної особи, приваті підприємства, орендні тощо (характеризуються обмеженою кількістю працюючих і певним обсягом робіт);

2. Колективний бізнес – колективні підприємства, господарські товариства;

3. Акціонерний бізнес – акціонерні товариства відкритого та закритого типів.

Структурною одиницею бізнесу є підприємство. Підприємство є найбільшим об’єктом управління, а його майно, зобов’язання і всі здійснювані на підприємстві господарські операції є об’єктом обліку.

Підприємство – це самостійний господарюючий статутний суб’єкт, який має права юридичної особи та здійснює виробничу, науково-дослідну чи комерційну діяльність з метою одержання прибутку. Всі підприємства класфікуються за декількома ознаками. Відповідно до встановлених в Україні форм власності можуть діяти підприємства наступних видів:

- приватне підприємство;

- колективне підприємство;

- господарське товариство;

- комунальне підприємство;

- державне підприємство;

- казенне підприємство.

Відповідно до обсягів господарського обороту, за чисельністю працівників, незалежно від форм власності підприємства поділяють на: малі, середні або великі.

Згідно з чинним законодавством України всі підприємства незалежно від форм власності, виду діяльності, маштабності тощо, повинні забезпечити ведення бухгалтерського обліку. Будь-який господарюючий суб’єкт здійснює облік постійно, облік відповідає єдиним принципам і вимогам, використовує один і той же вимірник (грошовий), має єдину техніку і технологію ведення. Проте йому притаманна певна специфіка залежно від виду здійснюваної діяльності. Кожен вид підприємницької діяльності в бухгалтерському обліку відображається окремо. На схемі 1 показано класифікацію видів діяльності підприємства.

                 
 
   
   
 
 
   
Надзвичайна
   
 
 

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)