АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

П.3. Розробка та впровадження багатофункціонального Інтернет-порталу на базі діючих Інтернет –ресурсів Укрінформу

Читайте также:
  1. Аварії з витоком сильнодіючих отруйних речовин
  2. Впровадження загальнодержавної системи запобігання виробничому травматизму і професійним захворюванням
  3. Впровадження християнства як державної релігії. Князь Володимир Святий (980—1015 pp.)
  4. Економічні чинники на впровадження енергозберігаючих заходів (ЕЗЗ)
  5. Інтернет як сучасний засіб комунікацій
  6. Матеріали для самоконтролю, тестові завдання, ситуаційні задачі та літературу дивіться у відповідних методичних розробках.
  7. Методична розробка лекції №16 з «Основ ортодонтії та ортопедичної стоматології.»
  8. МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ № 11
  9. Перспективи впровадження комплексного страхування банківських ризиків в Україні
  10. Пожежа та вибухонебезпечний об’єкт – джерело негативно діючих факторів.
  11. Розробка вимог до ПЗ

Тема завершення формування Інтернет – порталу давно хвилює колектив, дирекцію агентства. І це зрозуміло, оскільки є нагода звести під один дах усі укрінформівські Інтернет-ресурси, зробити привабливий дизайн, зручний і вільний доступ користувачів до баз даних Укрінформу. На Інтернет-порталі будуть реалізовані усі специфічні йому функції, у тому числі також зворотний зв'язок з відвідувачами, що допоможе з'ясувати здобутки і втрати у власній роботі, а значить - надалі неухильно нарощувати ефективність впливу на читачів.

В умовах сучасного світового ринку нові інформаційні технології та мережа Інтернет дозволяють зменшити затрати на виконання маркетингових функцій.

Багатофункціональний Інтернет-портал має складатися з таких компонентів:

- головного сервера Інтернет-порталу;

- двомашинного сервера фотоінформації;

- двомашинного сервера новин;

- двомашинного сервера відеоаудіоінформації;

- резервного сервера;

- інформаційного сховища;

- сервера окремих веб-сайтів.

Передбачається, що двомашинні сервери фотоінформації, новин та відеоаудіоінформації будуть складатися з двох фізичних серверів – відповідного головного веб-сайту та сервера баз даних, доступ до якого має забезпечуватися для різних категорій адміністраторів.

Крім того, сервер баз даних новин повинен мати інтерфейс з наявною

у замовника системою АСОП, яка не входить до складу Інтернет-порталу.

Для першого етапу означеного проекту необхідно ще цього року придбати дві серверні платформи.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України на базі Укрінформу, як відомо, розгорнуто інформаційний центр з висвітлення Євро-2012. Для цього розроблена довгострокова програма технічного та технологічного оснащення інформаційного центру в Києві та прес-центрів у регіонах, де проходитимуть футбольні баталії. На першому етапі планується оснастити відділ із забезпечення функціювання інформаційного центру комп’ютерною та офісною технікою, відео та фототехнікою, графічними комплексами з обробки відео, аудіо та фотоматеріалів, плотерами та ліцензійним програмним забезпеченням. Отже, буде змога професійно готувати мультимедійні програми та якісну рекламну продукцію. Також планується відкрити та технічно оснастити три регіональні прес-центри.

Слід згадати про переговори з ВАТ «Укртелеком», який пропонує скористатися однією з найсучасніших телекомунікаційних послуг - послугою відеоконференцзв’язку. Їх надання здійснюється в студіях системи відео-конференцзв’язку акціонерного товариства, організованих в усіх обласних центрах, у Києві, Сімферополі та Севастополі. Студії обладнано мікрофонами, плазмовими екранами, гарантованими каналами зв’язку. Кожна з них розрахована на 30-40 осіб. Крім того, «Укртелеком» може організувати підключення нашого прес-центру до своєї ІР- мережі відео-конференцзвязку.

Веб-ресурси через бурхливий розвиток інформаційних технологій потребують постійної модернізації, тобто кожного року необхідно змінювати, доповнювати, адаптувати в інші системи і тільки тоді наші електронні ресурси будуть живі, цікаві і відвідувані..

 

 

Останнім часом в агентстві діловитіше стали використовувати систему InfoSteam для моніторингу баз даних Інтернет. Це доволі ефективний метод відбору інформації за відповідним темами. На наш погляд, доцільно організувати свою подібну систему моніторингу та базу даних відібраних матеріалів. Це дозволить мати "стратегічну сировину", щоб ефективно вести аналітику за різними напрямками діяльності.

Бурхливий розвиток Інтернету і присутність у ньому легіонів ніким не конрольованих творців інформаційної продукції зумовлюють не лише переваги, але й неабияку ваду – недостовірність оприлюдненої інформації.

 

Примруживши око від постійних труднощів, треба гострим зором дивитись вперед, бачити і ближню, і дальню перспективу, знати, чим живуть, яку продукцію доставляють на ринок новин колеги із зарубіжжя. А вони перебувають постійно в русі, не випускають з поля зору новації, зокрема, активно позиціонуються на мобільному ринку.

Мультимедійні засади колеги ставлять на постійну основу, розглядають їх уже як буденну справу.

 

Проведення відеомостів. Вважаю, цю площину діяльності ми ще не опанували як слід, мости даються нам з потугами. Завдання полягає в тому, аби забезпечити фахові різноваріантні підходи до технічного забезпечення важливих акцій агентства, довести обладнання, як кажуть, до виробничого варіанту готовності номер один. У плані технічного та технологічного переозброєння Укрінформу у 2009 році означені аспекти мають знайти відображення. Бо відомо: ключові гравці ринку встановлюють найсучасніше обладнання, переходять на новітні технології. Тому не випадково, трансформуючи управління, дирекція визначила йому пріоритетне завдання: забезпечити в агентстві системний аналіз розвитку технологічних процесів у світовій інформаційній сфері з тим, щоб вирішувати в інтересах Укрінформу важливі питання технічного переоснащення, реалізації своїх перспективних планів.

Порядком контролю, згідно з планом роботи колегії, аналізуємо сьогодні також стан забезпечення заходів агентства на виконання рішень колегії Держкомтелерадіо з питань реформування та розвитку Укрінформу на 2005-2007 роки у контексті відомої постанови Кабінету Міністрів України за №933.

Принагідно нагадаю: січневою цьогорічною постановою колегії агентства ми передбачили вісімнадцять пунктів, які увібрали пріоритетні напрями забезпечення подальшого розвитку Укрінформу, його трансформації відповідно до вимог часу З-поміж заходів назву такі: розробка концептуальних засад діяльності Укрінформу на перспективу; структурна перебудова агентства у контексті запровадження новітніх форматів підготовки та поширення інформації; технічне переоснащення регіональної кореспондентської мережі; розгортання робіт щодо заснування радіослужби та напрацювання концепції і планів поетапного створення відеслужби Укрінформу; забезпечення належного спектру інформаційних і фотоінформаційних послуг, розширення кола вітчизняних і зарубіжних споживачів на продукцію Укрінформу, налагодження взаємовигідної співпраці агентства з обласними держтелерадіокомпаніями, банківськими та іншими установами; посилення азійського, американського та латиноамериканського напрямів у діяльності Укрінформу;

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)