АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги до вступу у магістерській роботі

Читайте также:
  1. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  2. Види службових листів. Ділове листування. Вимоги до офіційного листування. Етикет ділового листування.
  3. Виконання рішення про поновлення на роботі
  4. Вимоги безпеки під час виконання роботи.
  5. Вимоги для системи контролю доступу
  6. ВИМОГИ ДО БЛАНКІВ ДОКУМЕНТІВ ТА ОФОРМЛЮВАННЯ ДОКУМЕНТІВ
  7. Вимоги до виробничих приміщень
  8. ВИМОГИ ДО ДОКУМЕНТІВ, ЩО ЇХ ВИГОТОВЛЯЮТЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ДРУКУВАЛЬНИХ ЗАСОБІВ
  9. Вимоги до документів.
  10. Вимоги до дослідницької роботи
  11. Вимоги до електропостачання об'єктів

Загальні положення

 

З огляду на високі вимогти нормативних документів, що стосується підготовки магістрів, слід неухильно дотримуватись вимог щодо оформлення магістерської роботи.

Назва роботи повинна бути якомога коротшою, відповідно спеціальності та суті вирішеної задачі, вказувати на мету роботи її завершеність та прикладний характер.

Під час написання роботи магістр повинен обов’язково посилатись на авторів і джерела якщо запозичив матеріали, чи окремі результати, твердження, вирази і тому подібне.

В роботі потрібно стисло, аргументовано і логічно викласти зміст результатів власних досліджень та розробок.

Магістерська робота подається до її захисту у вигляді спеціально підготовленого рукопису у твердому переплетенні, яка містить низку обов’язкових документів об’єктів об’ємом 70-90 сторінок.

 

Структура магістерської роботи

 

Магістерська роботи повинна містити:

ü титульну сторінку;

ü зміст;

ü перелік умовних скорочень (в разі потреби);

ü вступ;

ü основну частину;

ü висновки;

ü список літератури;

ü додатки (в разі необхідності).

 

Вимоги до титульного листа магістерської роботи

 

Титульна сторінка містить:

ü назву навчального закладу та галузеве міністерство де виконана робота;

ü прізвище ім’я та побатькові магістра;

ü назва теми;

ü шифр та назва спеціальності, прізвище ім’я та побатькові наукового керівника, (вчене звання та вчену ступінь);

ü місто і рік.

Якщо робота виконана за закритою темою то слід давати гриф обмеження.

 

Вимоги до змісту магістерської роботи

Зміст подається на початку роботи і містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів, параграфів, додатків, списку використаних джерел та інше.

Перелік використаних скорочень та позначень і термінів наводиться після змісту, де містяться маловідомі скорочення, нові символи та позначення.

Якщо термін зустрічається до 3 разів, то не варто вживати скорочення.

Перелік друкується двома колонками, у яких зліва за абеткою наводяться скорочення, а справа їх детальне розшифрування.

Вимоги до вступу у магістерській роботі

 

Розкриває суть та стан досліджуваної задачі та проблеми, до якої відносяться дана задача, а також обгрунтовується необхідність розв’язання даної задачі, посилаючись на фундаментальні праці з даної тематики.

Далі подається загальна характеристика роботи у рекомендованому нижче порядку.

 

Актуальність теми

 

Шляхом критичного аналізу відомих розв’язань даної задачі обгрунтовуються актуальність та доцільність розв’язання даної задачі для розвитку подальших наукових досліджень та забезпечення технічної безпеки виробничих та соціально-побутових об’єктів.

Актуальність теми слід висвітлювати двома, трьома реченнями.

Зв’язок роботи з науковими темами та програмами та планами. У цьому пункті коротко викладається зв’язок вибраної задачі з науковими програмами та темами, які реалізовуються в межах кафедри, факультету чи університету.

Доцільно відзначити номери державної реєстрації науково-дослідних тем та програм, а також роль магістра у їх реалізації та їх виконанні.

 

Мета та задачі дослідження

 

Формується мета роботи і задачі, які треба вирішити для досягнення поставленої мети.

Об’єкт дослідження – це процес або явище, що викликає проблему чи задачі і обрано магістром для вивчення.

Предмет дослідження – це задача як сукупність задач і явищ, які містяться у межах об’єкту і стосуються даного об’єкту. Слід зазначити, що предмет дослідження визначає тему магістерської роботи, яка пишеться на титульній сторінці роботи

 

Методи дослідження

 

До методів дослідження відносяться експериментальні вимірювання, фізичне та математичне моделювання, аналітичні дослідження, спостереження, співставлення, порівняння та інші, тому в роботі потрібно вказати які методи досліджень використано для досягнення мети. Доцільно вказати, який результат і яким методом отримано.

 

Наукова новизна отриманих результатів

 

У магістерській роботі достатньо отримати хоча б одну позицію наукової новизни, нового технічного рішення чи результату, який раніше не був відомий. Тут може бути покращений результат у вигляді точніших даних, кращих характеристик чи показників експлуатації. Доцільно показати відмінність нових результатів від відомих авторові роботи.

Практичне значення отриманих результатів полягає в короткій інформації про можливість практичного застосування отриманих у роботі результатів або про практичне їх застосування. Крім того слід подавати інформацію про рівень готовності результатів до практичного використання.

 

Особистий внесок магістра

 

Тут вказується що нове і можливе в роботі отримано особисто магістром без допомоги керівника.

Апробація і публікація результатів. Якщо такі є, то вказати на яких конференціях зроблено доповіді за результатами магістерської роботи та де опубліковані основні досягнення.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)