АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оцінювання знань студентів при поточному контролі

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. V. Актуалізація опорних знань учнів.
  3. V. Критерії підсумкового оцінювання ЗНАНЬ
  4. VІ. Закріплення знань, умінь та навичок.
  5. Адаптація студентів нового набору
  6. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  7. Білет № 16. Обгрунтуйте розповідь учителя, як метод формування природничих знань
  8. Види та форми науково-дослідної роботи студентів
  9. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ І ВМІНЬ СТУДЕНТІВ
  10. Вимоги до знань умінь та навичок
  11. ДЛЯ САМОПЕРЕВІРКИ ТА КОНТРОЛЮ ЗАСВОЄННЯ ЗНАНЬ
  12. для студентів 2 курсу (заочна форма навчання)

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння певного матеріалу, умінь самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислити зміст теми чи розділу, умінь публічно чи письмово представити певний матеріал. Перевірка та оцінювання знань студентів з дисципліни „Міжнародне економічне право” при поточному контролі може проводитися декількома методами:

1) оцінювання знань студентів під час семінарських занять,

2) оцінювання знань з використанням поточних тематичних тестів,

3) оцінювання виконання завдань для самостійного опрацювання,

4) проведення підсумкових письмових контрольних робіт за модулями дисципліни.

При контролі систематичності та активності роботи на семінарських заняттях оцінці можуть підлягати: рівень знань, продемонстрований у відповідях і виступах на семінарських заняттях активність при обговоренні питань, що винесені на семінарські заняття.

Оцінювання знань студентів під час кожного семінарського заняття проводиться (за 6- бальною шкалою) за такими критеріями:

1) розуміння, ступінь засвоєння теорії та методології проблем, що розглядаються;

2) ступінь засвоєння фактичного матеріалу курсу;

3) обізнаність з основною (обов’язковою) та додатковою літературою, а також із сучасною вітчизняною літературою з питань, що розглядаються;

4) уміння поєднувати теорію з практикою при розгляді ситуацій, розв’язані задач тощо при виконанні завдань, винесених на розгляд у аудиторії;

5) логіка, структура, стиль викладу матеріалу при виступах у аудиторії, уміння захищати свою позицію та здійснювати узагальнення інформації, отриманої з доповідей інших осіб.

Максимально висока оцінка «5» балів ставиться, коли вивчений матеріал засвоєний у повному обсязі, студент володіє необхідними знаннями і уміннями. Відповіді студента демонструють глибоке розуміння матеріалу, правильне застосування знань і умінь, необхідних для відповіді, не містять істотних помилок. Студент точно формулює думки і обґрунтовує їх послідовно, логічно викладає матеріал, наводить приклади, аналізує, грамотно оформлює свою відповідь.

Оцінка «4» бали ставиться, коли студент володіє необхідними знаннями і уміннями, проте у засвоєнні навчального матеріалу мають місце окремі неточності, незначні прогалини і помилки. Відповіді студента виявляють розуміння матеріалу, правильне застосування знань і умінь, необхідних для відповіді, але при викладенні матеріалу допускається деяка непослідовність та неточність у формуванні думок.

Оцінка «3» бали ставиться, якщо студент володіє знаннями і уміннями з конкретної теми, але вони носять розрізнений характер, знання недостатньо глибокі, а уміння проявляються слабо. У засвоєнні навчального матеріалу мають місце суттєві неточності. Відповіді не глибокі, містять істотні помилки, в тому числі у висновках, аргументація слабка. При викладенні матеріалу відсутня послідовність і чіткість. Студент не вміє достатньо глибоко обґрунтувати свої приклади, допускає помилки при розв’язанні проблемно – практичних ситуацій.

Оцінка «2» бали ставиться, коли студент виявляє незнання більшої частини відповідного розділу вивченого матеріалу, допускає помилки у формуванні визначень, спотворює їх зміст, невпевнено викладає матеріал.

Оцінка «1» бал ставиться, коли студент виявляє незнання відповідного розділу вивченого матеріалу, не дає визначень і абсолютно невпевнено викладає матеріал.

Оцінка «0» балів ставиться, коли відповідь студента не розкриває суті питань семінарського заняття та знаходиться на рівні нижче репродуктивного відтворення або студент відмовився від відповіді.

При проведенні поточного тематичного тестування визначається рівень знань студентів з теоретичних питань курсу. Мінімальна кількість правильних відповідей студента на тестове завдання з теми курсу, що дозволяє оцінити результати тестування позитивно (тобто “Задовільно” або ”Зараховано”), має бути більше 65% від загальної кількості запитань тестового завдання.

Оцінка «5» балів виставляється, якщо правильні відповіді складають 95-100% від загальної кількості запитань тестового завдання;

Оцінка «4» бали виставляється, якщо правильні відповіді складають 85-94%;

Оцінка «3» бали виставляється, якщо правильні відповіді складають 65-84%;

Оцінка «2» бали виставляється, якщо правильні відповіді складають 40-64%;

Оцінка «1» бал виставляється, якщо правильні відповіді складають 20-39%;

Оцінка «0» балів виставляється, якщо правильні відповіді складають менше 20%

При контролі виконання завдань для самостійного опрацювання оцінці підлягають:

а) виконання завдань для самостійного опрацювання;

б) виконання індивідуальних завдань.

Завдання для самостійного опрацювання передбачає ознайомлення із нормативно правовими актами та самостійне вивчення на основі цих актів і навчальної літератури окремих питань тем курсу чи самостійне опрацювання окремих тем в цілому.

Оцінювання виконання завдань для самостійного опрацювання за кожною темою курсу здійснюється за 3-бальною шкалою.

Оцінка «2» бали виставляється за творчий характер виконуваного завдання, якість та самостійність опрацювання окремих питань чи теми в цілому. Виконане завдання не має прогалин та істотних помилок, свідчить про розуміння матеріалу теми.

Оцінка «1» бал виставляється, якщо виконане завдання свідчить про помилки, суттєві неточності, у тому числі, у висновках. Матеріал викладено не послідовно і не чітко.

Оцінка «0» балів виставляється, якщо завдання взагалі відсутнє або не розкриває суті питань, допущені помилки у формуванні визначень, спотворено їх зміст.

Індивідуальні завдання передбачають аналіз практичних ситуацій із Практикуму з Міжнародного економічного права та обов’язкове написання рефератів із тем курсу передбачених тематичним планом дисципліни.

Оцінювання аналізу конкретних ситуацій за кожною темою курсу здійснюється за 3-бальною шкалою.

Оцінка «2» бали виставляється, якщо студент показав усебічне, систематичне і глибоке знання навчально – програмного матеріалу, виявив творчі здібності, провів аналіз ситуації методично правильно і з належними поетапними поясненнями, зробив правильні висновки, думки висловлював чітко, логічно і грамотно.

Оцінка «1» бал виставляється, якщо студент показує знання програмного матеріалу, володіння понятійним апаратом, але допускається помилок у формуванні термінів, категорій та неточностей, в тому числі, у висновках. Матеріал викладено не послідовно і не чітко.

Оцінка «0» балів виставляється, якщо завдання взагалі відсутнє або не розкриває суті питань, допущені грубі помилки у формуванні визначень та аналізі ситуації, спотворено зміст визначень, відсутні висновки.

Оцінювання виконаного реферату здійснюється за 6-бальною шкалою і відбувається за такою схемою:

«5» балів виставляється за повне розкриття теми, вірно підібрану літературу, логічно побудовану структуру викладання матеріалу, акуратне і вірне оформлення роботи, Студент точно і читко формулює думки і обґрунтовує їх послідовно, виявляє вміння ілюструвати теоретичні знання, наводить приклади, аналізує, грамотно оформлює свою відповідь.

«4» бали виставляється, коли студент володіє необхідними знаннями, проте у викладенні матеріалу реферату мають місце окремі неточності. Студент виявляє розуміння матеріалу теми реферату, але допускає деяку непослідовність та неточність у формуванні думок.

«3» бали виставляється, якщо студент володіє знаннями із теми реферату, але вони носять розрізнений характер, є недостатньо глибокими. При викладенні матеріалу відсутні послідовність, чіткість і вміння достатньо глибокого обґрунтування цього матеріалу.

«2» бали виставляється, якщо студент виявляє незнання більшої частини матеріалу необхідного для написання реферату, допускає помилки у формуванні визначень, спотворює їх зміст, матеріал викладає не послідовно і не чітко.

«1» бал виставляється, якщо студент виявляє незнання відповідного матеріалу, необхідного для написання реферату, не дає визначень, висновків і абсолютно невпевнено, не послідовно і не чітко викладає матеріал.

«0» балів виставляється, якщо реферат у встановлені терміни не надано для перевірки, або матеріали реферату не розкривають суті питань, допущені помилки у формуванні визначень, спотворено їх зміст.

При виконанні модульних завдань оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навички, яких набули студенти після опанування певного модуля. Модульний контроль проводиться під час тижнів модульного контролю за розкладом навчальних занять. Завдання за змістовим модулем складаються з 50 тестових питань. Рівень знань студента оцінюється за поданою схемою перевірки на кількість вірних відповідей в діапазоні від 0 до 100 балів включно:

45 – 50 вірних відповідей відповідають 90 – 100 балам (відмінно);

42 – 44 вірних відповідей відповідають 85 – 89 балам (дуже добре);

38 – 41 вірних відповідей відповідають 75 – 84 балам (добре);

35 – 37 вірних відповідей відповідають 70 – 74 балам (задовільно);

30 – 34 вірних відповідей відповідають 60 – 69 балам (достатньо);

29 і менше вірних відповідей відповідають 0 – 59 балам (незадовільно).

За дисципліною «Міжнародне економічне право» планується два аналогічних зрізи модульного контролю.

Семестровий контроль із дисципліни «Міжнародне економічне право» проводиться у формі екзамену, де підсумкове оцінювання знань студентів здійснюється на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань (іспиту).

Завданням іспиту є перевірка розуміння студентом програмного матеріалу в цілому, логіки та взаємозв’язків між окремими розділами, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної проблеми навчальної дисципліни тощо. Іспит проводяться у формі виконання письмових екзаменаційних завдань.

На іспит виносяться вузлові питання, тестові завдання, типові та комплексні задачі, завдання, що потребують творчої відповіді та уміння синтезувати окремі знання і застосувати їх при вирішенні практичних задач тощо.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)