АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Результати дослідження відповідності відхилу маси нетто в меншу сторону

Читайте также:
  1. III.Результати дослідження
  2. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  3. Антон непонимающе опешил, а несколько человек в ресторане обернулись в нашу сторону.
  4. б) зменшується
  5. Бактеріоскопічне дослідження харкотиння – метод виявлення туберкульозу
  6. Визначення напряму дослідження
  7. Виховання – це усвідомлене і цілеспрямоване зрощування людини як особистості у відповідності зі специфікою цілей, соціальних груп і організацій в яких воно здійснюється.
  8. Движение №1 «мягкий шаг в сторону»
  9. Денис поставил пиво на капот, и стоял теперь, глядя в сторону нашего городка освещённого сотнями огней.
  10. Доведення в наукових дослідженнях.
  11. Дослідження
  12. ДОСЛІДЖЕННЯ М'ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ
№ зразка № 1 № 2 № 3 № 4 № 5 № 6 № 7 № 8 № 9 № 10
Маса за даними маркування 400г 400г 400г 450г 400г 500г 500г 500г 450г 500г
Результат перевірки З94г З97г 396г 447г 395г 498г 497г 497г 446г 498г

 

Умовні позначення: зразок № 1 – ТМ «КМФ»; зразок № 2 – ТМ «Ювин»; зразок № 3 – ТМ «Тая» зразок № 4 ТМ «Хуторок»; зразок № 5 – ТМ «Маріванна»; зразок № 6 – ТМ «Penne Ziti Rigate» (Італія); зразок № 7 – ТМ «Макфа»(Росія); зразок № 8 – ТМ «Tomasello»(Італія); зразок № 9 – ТМ «Gallina Blanca» (Росія); зразок № 10 - «Pennetta Rigata» (Франція).

 

За даними, наведеними в таблиці, можна зробити висновок, що всі зразки макаронних виробів мають показники, що відповідають вимогам до норм відхилення маси нетто в меншу сторону і не перевищують 2 % від маси нетто одиниці пакування. Найбільше відхилення, за даними таблиці, має зразок № 1 ТМ «КМФ»(Україна) і становить 1,5 % відхилення від маси нетто в меншу сторону, що дозволено нормами стандарту. Найменше відхилення маси нетто має зразок № 10 ТМ«Pennetta Rigata» (Франція), що становить 0,4 % від загальної маси і цілком задовольняє вимоги н.д. до відхилення в меншу сторону від маси нетто одиниці упаковки.

 

3.1.1.3. Перевірка кодування штрих-кодом макаронних виробів. За допомогою штрихового коду зашифрована інформація про деякі з найбільш істотних параметрів продукції. Найбільш поширені американський Універсальний товарний код UPC і Європейська система кодування EAN.

Відповідно до тієї чи іншої системи, кожному виду виробу привласнюється свій номер, що найчастіше складається з 13 цифр (EAN-13) див. рис. 3.1.

 

 

Рис.3.1. Розшифрування штрих-коду товару

Код товару описується наступним чином:

1 цифра - найменування товару,

2 цифра - споживчі властивості,

3 цифра - розміри, маса,

4 цифра - інгредієнти,

5 цифра - колір.

Перевірка відповідності контрольної цифри штрих–коду проводиться відповідно до вимог ДСТУ 3145-95 «Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Загальні вимоги».

Алгоритм обчислення контрольної цифри для визначення дійсності товару складається з таких дій:

1. Скласти цифри, що знаходяться на парних місцях

2. Отриману суму помножити на 3

3. Скласти цифри, що знаходяться на непарних місцях, без контрольної цифри

4. Скласти числа, зазначені в пунктах 2 і 3

5. Відкинути десятки

6. Від 10 відняти отримане в пункті 5

Якщо отримана після розрахунку цифра не співпаде з контрольною цифрою у штрих-коді, це означає, що товар зроблений незаконно. Дослідження обраних зразків проведено відповідно до алгоритму визначення контрольної цифри методом розрахунку. Підсумки дослідження кодування штрих-кодом макаронних виробів наведені в табл. 3.2.

Таблиця 3.2


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)