АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Висновок. МАГІЯ є Наука та Мистецтво викликати Зміна, що відбувається відповідно з Волею

Читайте также:
  1. Висновок
  2. ВИСНОВОК
  3. Висновок
  4. Висновок
  5. Висновок
  6. Висновок
  7. Висновок
  8. Висновок
  9. Висновок
  10. Висновок
  11. Висновок

План

1. Визначення

2. Принципи ритуалу

3. Магічні формули

4. Висновок

Визначення

МАГІЯ є Наука та Мистецтво викликати Зміна, що відбувається відповідно з Волею. (Приклад: Я Бажаю повідомити Миру про деякі відомі мені факти. Внаслідок цього я беру "магічні знаряддя" - перо, чорнило і папір; і я пишу «заклинання» (тобто дані фрази) на "магічному мовою", тобто мовою, зрозумілою для людей, яким я хочу дати пораду. Таким чином, і створення, і розповсюдження цієї книги - діяння магії, за допомогою якої я викликаю зміни, що відбуваються у відповідності з моїм Бажанням.

Принципи ритуалу

Предмет будь-якого магічного ритуалу один і той же - встановлення зв'язку між мікрокосм і Макрокосмом. Внаслідок цього, Вищим і здійснення ритуалів є Відозва до Священного Ангелу-Хранителю, або, користуючись виразом Містиків, Союз з Богом.

Магічні формули

Формули елементальної зброї

· Формула Кинджала не годиться ні для відозви, ні для викликання, бо Кинджал від природи призначено заперечення, руйнування і розсіювання, а всяка істинно магічна церемонія схиляється до зосередження. Тому Кинджал з'являється, головним чином, в ритуалах вигнання, які передують відповідну церемонію.

Формула Тетраграмматона

· Ця формула має найбільш загальним характером, оскільки містить в собі всі речі; але її використання в магічних церемоніях осягнуте лише в дуже малому ступені.

Формули алхімії і алім

· Так само, як і в Тетраграмматона, тут представлені всі Елементи, але вони вже не розвиваються одне з одного. Вони просто зведені разом - неприборкані, але лише примирені допомогою власних енергій - диких і буйних, але нетвердих та позбавлених опору. Центральна буква Хе - буква дихання - представляє Дух. Перша буква Алеф - природна буква Повітря, а фінальна Мем - природна буква Води. Поставлені поруч, Алеф і Мем дають «Ам» - Мати, в утробі якої був зачатий Космос. Однак Йод - не природна буква Вогню. Вона означає Вогонь лише поруч з Хе, оскільки це нагадує про Огні Тетраграмматона.

Формула I.A.О

· Це споконвічна і найбільш характерна формула Осіріса, формула Спокути Людства. I - це Ісіда, чи Природа, замордовані A - Апопом Руйнівником - і відроджена Осирисом. Та ж сама ідея відображена в розенкрейцерской формулою Трійці.

Висновок

При уважному читанні "Магії в теорії та на практиці" виникає враження, що основний текст цієї книги зашифрований і насправді містить в собі щось більше, ніж просто буквальний сенс. Мабуть, голови цієї книги слід читати в зворотному порядку - від двадцять першою до нульової - тобто тим же способом, яким, на думку Кроулі, відбувається сходження Мага по сходах Старших Арканов Таро. Почасти це підтверджується і тим, що останні глави набагато простіше перших і присвячені більш «приземлених» і практичним темам, а перші - нарочито невиразні і рясніють відсилання і недоговоркамі, але в міру просування "від початку до кінця" сенс їх поступово прояснюється. І, зрозуміло, це не єдиний шифрувальний прийом, застосований Кроулі.


10. Істоміна Олена І. Г. Малкіна – Пих «Психосоматика: довідник».

 

Книга присвячена темі, що цікавить різноманітну аудиторію: від професіоналів-практиків до дилетантів, зацікавлених станом власного здоров'я. Автор пропонує три аспекти розгляду проблеми: загальний теоретичний підхід, питання приватної психосоматики та практичні методи діагностики та корекції, що застосовуються при психосоматичних захворюваннях.

До книги увійшли такі методи, як сугестивна психотерапія, психосинтез, гештальттерапія, нейро-лінгвістичне програмування та багато інших.

Ця книга являє собою довідковий посібник з ефективними техніками, застосовуваними у різних психотерапевтичних напрямах і школах при лікуванні психосоматичних розладів.

Психосоматика (грец. psyche - душа, soma - тіло) - напрям у медицині та психології, що займається вивченням впливу психологічних (переважно психогенних) чинників на виникнення і подальшу динаміку соматичних захворювань. Згідно основному постулату цієї науки, в основі психосоматичного захворювання лежить реакція на емоційне переживання, що супроводжується функціональними змінами і патологічними порушеннями в органах. Відповідна схильність може впливати на вибір поражаемого органу або системи.

У книзі не розглядаються соматичні аспекти виникнення та лікування психосоматичних захворювань. Головна мета всякого психотерапевтичного впливу полягає в тому, щоб допомогти пацієнтам внести необхідні зміни в своє життя.


11. Коротя Валерія. Согьял Ринпоче «Книга життя і практики вмирання»

Сог'ял Рінпоче - вчитель тибетського буддизму, а саме дзогчен, традиції розвитку глибинної уважності, яка веде до остаточного прояснення. Він є тим, хто в тибетському буддизмі називається тулку. Тулку - це істота, настільки просвітлена і розвинена, що в момент смерті, замість того щоб відправитися за межі наших буденних світів з їх стражданням, в царство граничного блаженства, він (або вона) навмисно вирішує втілитися тут, щоб продовжувати допомагати іншим знайти шлях до просвітління.

Його книга - реферат про смерть. Але вона також - про якість вашого життя, бо якщо не мати справу зі своєю смертю, то можна жити лише частков життям, тінню життя. Книга пропонує важливі практичні, так само як і духовні, якщо можна їх розрізнити, поради, як готуватися до смерті, допомагати готуватися іншим і діяти під час процесу вмирання. «Тибетська книга життя і смерті» набагато більш практична і корисна, ніж стара класична «Тибетська книга мертвих», і не потрібно бути буддистом, щоб отримати користь від її порад.

На що можна сподіватися щодо цієї книги? - Провести повний перегляд того, як ми дивимося на смерть і дбаємо про вмирання, а також того, як ми дивимося на життя і піклуємося про життя.

 

12. Круглова Владислава. Станислав и Кристина Гроф.Неистовый поиск себя

Руководство по личностному росту через кризис трансформации

Духовний розвиток - це вроджена здатність кожної людської істоти до еволюції. Воно є таким же природним як народження, фізичний ріст і смерть. Для окремих індивідів така подорож духовного розвитку стає духовною кризою. При правильному розумінні і підтримці ці важкі стани можуть бути корисними і часто призводять до зцілення.

Ця книга складається з трьох великих розділів, присвячених різним аспектам духовної кризи. У першій частині автори дають визначення ідеї духовної кризи, роз'яснюють деякі поняття, що лежать в її основі. У першій главі, «Що таке духовна криза?», обговорюються елементи, що характеризують кризу трансформації. Духовні кризи -це переломні етапи глибокого психологічного преображення.

Що викликає духовну кризу? Пологи, насичені статеві акти, емоційні переживання (особливо якщо це пов'язано з втратою). Іноді процес духовного пробудження проходить настільки тонко і поступово, що майже непомітний.

Далі досліджується внутрішній світ людини, яка переживає дух. кризу. У главі «Темна ніч душі» описані «негативні» переживання, які можуть мати місце при духовній кризі(почуття страху і самотності, заклопотаність смертю). У главі «Зустріч з божественним» обговорюються «позитивні» стану свідомості (екстаз, захоплення, радість, вдячність, любов і блаженство).

П'ята глава - «Залежність як духовна криза» - присвячена аналізу ідеї про те, що алкоголізм, наркоманію та інші види залежності теж можна сприймати як духовні кризи, які містять в собі такий самий потенціал для благотворного внутрішнього розвитку, як і інші форми трансформативних криз.

Шоста глава, «Духовні уроки інших епох і культур», присвячена тим культурам, які високо цінували духовний досвід і визнавали його цілющу силу. У третій частині пропонуються практичні рекомендації для тих, хто переживає духовну кризу, а також для їхніх рідних і близьких. Восьма глава - «Стратегії для повсякденного життя». Нижче наведені рекомендації корисні для тих, хто переживає дух. кризу:1)Слухайте хвилюючу музику; 2)Використовуйте засоби художнього вираження;3)Практика зосередженої медитації;4)Займайтеся дуже простою ​​діяльністю. У дев'ятій главі - «Рекомендації для членів сім'ї і друзів» 1) Усвідомте мотиви, з яких ви пропонуєте свою підтримку (Ви тут тому, що інша людина вам дійсно не байдужа. А не для того, що б подивитися що це таке);2)Дайте перетворюючому процесу йти своїм шляхом; 3) Будьте чесні з іншою людиною і з собою;4)Частіше підбадьорюйте і заспокоюйте.

У десятій главі - «Хто може допомогти і як?» - Містяться вказівки щодо того, де краще шукати підтримку і як знайти фахівців, духовних вчителів, а також групи самодопомоги. Завершує цю частину глава «Повернення додому», в якій обговорюється життя після духовної кризи. (Автори багато прикладів наводять з власного досвіду. Історії людей, які проходили духовну кризу, спостерігали і т.п.)

 

13. Михайловська Інна . Льюїс Спенс. Таїнства Єгипту. Обряди традиції ритуали

Книга відомого антрополога і фольклориста Льюїса Спенса є чудовим провідником по єгипетській культурі в якій описано все різноманіття містичної і окультної думки Стародавнього Єгипту, виражене в таємних магічних обрядах. Наводиться опис ритуалів, які відправлялися в єгипетських храмах, а також відомості про те, як елементи єгипетських культів були перенесені в інші культури і в якому вигляді вони збереглися до наших днів.

 

 

14. МогуренкоАльона. Алістер Кроулі «Вісім лекцій з йоги»


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)