АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Анотація

Читайте также:
  1. Анотація
  2. Анотація
  3. АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ ЗІ СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНОЮ СХЕМОЮ (МІЖДИСЦИПЛІНАРНИМИ ЗВ’ЯЗКАМИ).

"Функція оргазму" була першою працею Райха, переведеним на англійську мову. Це не підручник, а швидше наукова біографія. "Систематичний виклад і не дав би уявлення читачеві про те, як постановка проблеми та її рішення ведуть до виникнення іншої проблеми, і не показало б, що дана робота не є чистим відкриттям і що кожна частина цієї праці зобов'язана своїм існуванням руху по власному шляху наукової логіки ".

Книга дуже сподобалася. З неї можна дізнатися про стан психотерапії в 30-40 роках 20-го століття, познайомитися з поглядами автора, як одного з учнів і довгий час сподвижників Фрейда, на психоаналіз. Захоплює завзятість автора в слідуванні своїм поглядам і прагнення змінити ставлення в суспільстві до сексуальності. Дуже цікаві результати клінічних дослідів, здійснених автором, з відновлення в людині здатності до отримання задоволення і задоволення під час сексу. А також, як відновлення даної здібності впливає на життя людини. У своїх дослідженнях автор виходить далеко за межі психології, переміщаючи свою увагу в суміжні науки про людину.

На 98% книга складається з його спогадів про становлення психоаналізу в цілому і зокрема його практики і теорії оргазму. Загалом мені це було не цікаво, лише зрідка він вдавався в психологічні роздуми безпосередньо по темі. Для себе я почерпнула не так багато, але в цілому щось почерпнула.

У ній досить просто і доступно описано нормального функціонування людського організму (тут під нормальним я розумію таке життя, яка приносить максимум задоволення, радості і самореалізації. Опір і неприйняття цих принципів, споконвічно закладених самою Природою - вірний шлях до хвороб, ірраціонального поведінки, деструктивності). Це правда - протилежну стать притягує як магнітом.

 

17. Полякова Анжела. О книге. Работа замечательного буддийского ламы и духовного мастера Анагарики Говинды «Психологическая позиция философии раннего буддизма» уникальна. «Гражданин двух миров», немец по происхождению и тибетский лама по своей духовной реализации, в молодости покинувший Запад и более полувека проведший на Востоке, Говинда и названием и содержанием своей книги утверждает, что на Востоке, особенно в буддизме, существуют мощные психологические традиции и школы. Книга начинается с осмысления, что же представляет собой буддизм в общей панораме духовных исканий человечества и постижения человеком Востока природы своего сознания. Говинда подчеркивает: буддийская психология — это прежде всего психология переживаний, организованных с помощью медитативных практик таким образом, что индивидуальное «я» растворяется в Океане Чистого Нирванического Сознания. Один из главных разделов книги — глава о четырех благородных истинах Будды, рассмотренных с позиций психологических переживаний и работы глубинных механизмов сознания. Здесь Говинда показывает, что буддизм видит в страдании фундаментальное свойство человеческой психики и одновременно главное средство ее развития и совершенствования.

При рассмотрении ламой Говиндой фундаментальных буддийских принципов работы сознания становится окончательно понятным, чем же восточная психология отличается от западной. Если на Западе психология — автономная научная дисциплина, лучшие представители которой сопрягают ее с рядом различных отраслей знания, то на Востоке психология изначально была интегрирована в общее Знание о природе и человеке.

 

18. Поторока Галина. Аналіз першоджерела М. Мерло-Понті «Феноменологія сприйняття»

У книзі видатний французький мислитель Моріс Мерло-Понті (1908-1961) осмислює унікальний спосіб буття людини у світі та її взаємодії з ним. Відтак, з позиції феноменології М. Мерло-Понті аналізуються принципи людського сприйняття та тлумачення способів вира­ження набутого досвіду, розглядається тема життєсвіту як природного тла, на якому вибудовується універсум науки та культури.

У вступі до праці “Феноменологія сприйняття” Мерло-Понті гово­рить про суть феноменології, її основну мету: феноменологія – це вивчення сутностей, але в той же час феноменологія – це філософія, яка вплітає ці сутності в екзистенцію і яка вважає, що зрозуміти людину і світ можливо лише, наслідую­чи їх “фактичність” (існування перетворює факт у ситуацію); це філософія, для якої світ “вже тут”, до рефлексії, як деяка неминуча присутність, відповідно, всі зусилля спрямовані на те, щоб відшукати наївний контакт зі світом, щоб надати цьому контакту філософського статусу. Феноменологія – це спроба описати наш досвід таким, яким він являється, не вдаючись до пояснень причин чи пси­хологічної ґенези. Власне, в цьому і полягає суть критики “психологізму та ло­гіцизму” – описувати, а не пояснювати чи аналізувати. Реальності належить не конституювати чи конструювати, а описувати. Реальність – це цупка тканина, вона не чекає на наші судження аби приєднати до себе найнеймовірніші фено­мени, чи відкинути найбільш істинні уявлення. На думку Мерло-Понті немож­ливо побудувати систему, відштовхуючись від положень науки, бо сам універсум науки вибудовується на життєсвіті, наука виступає вторинним вираженням пер­винного досвіду світу, вона є визначенням або тлумаченням світосприйняття.

Мерло-Понті в першу чергу цікавить лю­дина та її життєсвіт, проблема світовідчуття та світорозуміння. Людина нерозривно пов’язана зі світом, фактично “вплетена” в нього. Тому для автора “шукати сутність світу – не означає, що ми маємо шукати те, що світ є в ідеї, це означає, що ми маємо шукати те, що світ значить для нас насправді, в будь-якій його лематизації”. Вибудовуючи власне бачення характеру взаємовідносин “людина-світ”, Мерло-Понті вдається до критики своїх попере­дників щодо розуміння людини, світу та процесу пізнання. Остання стосується емпіризму і психологізму, тогочасної науки, картезіанства і, зокрема, Декарта, а також ідеалістичної чи інтелектуалістської філософії.

На думку Мерло-Понті, не існує ніякої “внутрішньої людини”, відкривши яку в собі, кожен наближається до істини. Натомість, він уточнює про те, що коли ми, відштовхуючись від положень здорового глузду чи від догматизму на­уки, повертаємося до свого “Я”, то досягаємо не внутрішнього ядра істини, але суб’єкта, “який приречений бути у світі”. Відтак ні емпіризм, не інтелектуалізм нездатні виразити той особливий спосіб, яким перцептивна свідомість утворює свій об’єкт, вони обидва зберігають дистанцію по відношенню до сприйняття замість того, щоб злитися з ним. Інтелектуалізм дає ім’я “трансцендентальне Ego” тому місцю поза світом, в якому розміщував себе емпірик, аби описати подію сприйняття світу.


19. Приходько Марія. Ліз Бурбо Слухайте своє тіло

Ця книга покликана допомогти стати господарем свого життя. Прості на перший погляд вправи і медитації здатні привести читача до глибокої і всебічної трансформації - варто лише щиро захотіти змінитися. Ми самі створюємо реальність, в якій живемо, і ніхто і ніщо не заважає нам бути щасливими - тільки ми самі. Ця книга допоможе усвідомити і подолати перешкоди на твоєму шляху до свободи і Божественної Досконалості.

Якщо, крок за кроком, дотримуючись запропоновану послідовність, виконувати вправи, описані в кінці кожного розділу, то шанси отримати в нагороду щастя і успіх у будь-якій області, життя багаторазово зростуть.

Частина перша. Великі універсальні закони життя

Частина друга. Прислухайся до свого фізичного тіла

Частина третя. Прислухайся до свого ментальному тілу

Частина 4. Прислухайся до свого емоційного тілу

Частина п'ята. Духовність і медитація

Ти прийшов на цю Землю з певною метою - щоб розвиватися, рости і визнати Божественне Досконалість в собі і в інших.

Ми повертаємося на цей земний план багато разів, щоб зустрітися з самими різними обставинами. Можливість прожити різні життя розширює наш кругозір. Тільки таким чином ми можемо навчитися необумовленої любові.

Кожен момент життя досконалий, тому прожити його потрібно на повну силу. У кожному своєму втіленні потрібно робити максимум того, що ти можеш зробити. Тоді твій шлях до досягнення духовних цілей буде коротшим і не таким болючим.

Школа життя схожа на звичайну школу: якщо даремно витрачати час і відмовлятися вчитися, то будеш знову і знову повертатися в той же клас, поки не зрозумієш все як слід.

Час «між життями» можна порівняти з літніми канікулами. До кінця канікул ти ПОЧИНАЙ наїсися хвилюватися про те, щоб «бути у формі». Ти обіцяєш привести в порядок свої записи, виконати всі домашні завдання, щоб «цей рік став найкращим!» Ти дуже хочеш, щоб він швидше розпочався. Але, повернувшись до школи, ти забуваєш про свої цілі і наміри. Багато хто з нас переживають щось подібне у своєму земному школі.

Коли ти навчишся бачити Бога чи Божественне Досконалість у всіх і в усьому, саме стане на свої місця. Ти скрізь і в усьому будеш бачити красу. Ти будеш любити і приймати будь-якої людини просто тому, що він тут зараз. Всі твої страхи і негативні емоції зникнуть. Ти більше не будеш рабом свого його. Випромінюючи здоров'я і щастя, ти зможеш насолоджуватися взаєминами з іншими людьми і з самим собою. Тобі всюди буде супроводжувати успіх, на будь-якому рівні - як у фізичній, так і в духовному житті.

Чим більше ти, люблячи себе та інших, будеш висловлювати свого внутрішнього Бога, тим сильніше твій внутрішній світ випромінюватиметься назовні - у світ. Ти станеш джерелом світла, любові та служіння іншим - ти станеш подарунком Бога для кожного, чиє життя перетнеться з твоєю.


20. Ступак Марія. Лама Анагаріка Говінда «Психологічна установка філософії раннього буддизму»


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)