АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Охорона праці користувачів ПК

Читайте также:
  1. Аналіз умов праці
  2. Аналіз умов праці та виявлення потенційних небезпек на об’єкті проектування
  3. Антропогенне забруднення та охорона навколишнього середовища.
  4. Безпека праці, як галузь практичної діяльності
  5. Важкість праці: динамічні, статистичні, навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна і інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  6. Важкість праці: Динамічні, статичні навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна та інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  7. Види і форми оплати праці.
  8. Види матеріальної відповідальності працівників
  9. ВИМОГИ ДО ЗМІСТУ РОЗДІЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ»
  10. Вимоги до працівників певних категорій і порядок допуску їх до роботи.
  11. Вимоги до режимів праці та відпочинку при роботі з ПК
  12. Вимоги ергономіки щодо організації наукової праці

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ПРАКТИКИ

 

Практика студентів призначена для практичного закріплення знань, розширення уявлень про спеціальності, отриманих при теоретичному навчанні і на навчальній практиці, для придбання виробничого досвіду і конкретних виробничих навичок за фахом. Виробнича практика передбачає безпосередню участь студентів у виробничому процесі, вивчення ними обладнання, оргтехніки, основних інформаційних технологій, економіки та організації виробництва, новітніх виробничих досягнень, охорони праці, безпечних і оптимальних прийомів роботи.

Основними завданнями професійної практики є:

• закріплення, розширення та поглиблення теоретичних знань в області біології, географії, екології та спеціальних дисциплін;

• отримання професійних навичок і досвіду в галузі складання екологічного паспорта, у розробці державних програм з розвитку галузей народного господарства;

• оволодіння науковими основами інноваційних технологій в області екологічної освіти і виховання;

• вдосконалення навичок еколога-аналітика шляхом виконання екологічної експертизи, екологічного моніторингу та індикації стану навколишнього середовища;

• вивчення структури виробничого підприємства та організації, його виробничо-господарської діяльності.

Основні цілі та завдання конкретизуються в програмах окремих видів професійних практик студентів, які проводяться в різних навчальних закладах (школа, ліцей, гімназія, коледж і т.д.); організаціях та установах екологічного, хімічного, біологічного профілю.

 

Кожна з практик має кілька етапів:

1. організаційний

2. ознайомчий

3. активно-продуктивний

4. підсумковий.

За всіма видами практик (навчальної, педагогічної, виробничої) студенти зобов'язані вести щоденники, в яких щодня записують зміст виконаної роботи. Щоденники враховуються при підведенні підсумків практики, а також використовуються для написання письмових звітів з практики.

Письмові звіти і додані до неї матеріали повинні бути підготовлені до кінця практики і здані керівнику практики від кафедри.

Студент здає диференційований залік з практики у формі захисту представленого звіту та зібраних матеріалів. Завершується практика проведенням підсумкової конференції, в якій беруть участь студенти, викладачі та керівники практики, запрошуються фахівці від виробництва, навчальних освітніх установ.

ОХОРОНА ПРАЦІ

Охорона праці користувачів ПК

 

Однією із характерних особливостей сучасного розвитку суспільства є зростання сфер діяльності людини, в яких використовуються інформаційні технології. Широке розповсюдження отримали персональні комп'ютери. Однак їх використання загострило проблеми збереження власного та суспільного здоров'я, вимагає вдосконалення існуючих та розробки нових підходів до організації робочих місць, проведення профілактичних заходів для запобігання розвитку негативних наслідків впливу ПК на здоров'я користувачів.

Зараз у нашій країні проводиться розробка національних нормативних документів, спрямованих на охорону праці користувачів ПК. Найбільш повним нормативним документам щодо забезпечення охорони пращ користувачів ПК є "Державні санітарні правила й норми роботи з візуальними дисплейними терміналами (ВДТ) електронно-обчислювальних машин" ДСанШН 3.3.2.007–98.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)