АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розробка універсального відношення

Читайте также:
  1. Багатовимірність людського буття: співвідношення біологічного і соціального в людині
  2. Відношення відношення
  3. Матеріали для самоконтролю, тестові завдання, ситуаційні задачі та літературу дивіться у відповідних методичних розробках.
  4. Методи здійснення публічних видатків та проблеми співвідношення постатейного (бюджетно-кошторисного) та програмно-цільового фінансування
  5. Методична розробка лекції №16 з «Основ ортодонтії та ортопедичної стоматології.»
  6. МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ № 11
  7. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Хто з видатних вчених вперше в історії науки досліджував проблему співвідношення свідомого й несвідомого?
  8. П.3. Розробка та впровадження багатофункціонального Інтернет-порталу на базі діючих Інтернет –ресурсів Укрінформу.
  9. Певної професійної сфери та на основі цього співвідношення входить до певної терміносистеми як її невід’ємний елемент.
  10. Пізнання як специфічна форма відношення людини до світу. Основні види і принципи пізнання.
  11. Поняття індивід та особистість:їхнє співвідношення.
  12. Поняття предмету злочину,співвідношення з об’єктом.

 

Виходячи з виконаного аналізу предметної області, в універсальне відношення необхідно включити наступні інформаційні об'єкти: замовлення, вартість, клієнт, комплектуючі. Кожен з цих об'єктів характеризується певним набором атрибутів.

Складемо перелік найбільш суттєвих характеристик кожного інформаційного об'єкту.

1. Замовлення (код замовлення, назва замовлення);

2. Вартість (код вартості, кількість, ціна, сума);

3. Клієнт (№ кредитної картки, ПІБ, статус, примітка);

4. Комплектуючі (код деталі, назва деталі, виробник).

Перелік атрибутів вказано в таблиці 1.

Назва атрибута Ім'я поля Коментар
Код замовлення КодЗамов Номер коду замовлення
назва замовлення НазваЗамов Назва зробленого замовлення
дата Дата Дата замовлення на ремонт
Код вартості КодВарт Код вартості замовлення
кількість Кількість Кількість деталей в замовлені
ціна Ціна Ціна за одину деталь
сума Сума Загальна сума вартості
№ кредитної картки №КредитКартки Особистий номер клієнта
ПІБ ПІБ ПІБ клієнта
статус Статус Статус клієнта
примітка Примітка Замітка про клієнта
Код деталі КодДеталі Код деталі
назва деталі НазваДеталі Назва деталі
виробник Виробник Виробник деталі

Таблиця 1 – Початковий перелік атрибутів

Оскільки всі перераховані в таблиці атрибути являються незалежними, тобто значення одних з них не можуть бути обчислені по значенням інших, то всі вони можуть бути включеними до універсального відношення, котре при цьому приймає наступний вигляд: R(КодЗамов, НазваЗамов, Дата, КодВарт, Кількість, Ціна, Сума, №КредитКартки, ПІБ, Статус, Примітка, КодДеталі, НазваДеталі, Виробник)=14.

Дане відношення є відправним пунктом при розробці структури СКБД, проте воно не нормалізоване і при роботі з ним можуть виникати аномалії вставки, видалення, відновлення.

РОЗДІЛ 2.

 

Огляд сучасних мов програмування, які використовуються в інтернет-технологіях

XSL

 

XSL Transformation (XSLT) - це один з найбільш розвинених і активно вживаних мов обробки XML даних, запропонованих консорціумом W3C. XSLT є декларативною мовою для опису перетворень XML документів.

Перетворення в мові XSLT виражається у вигляді правильно сформованого (well-formed) XML-документа. XML-елементи, використовувані мовою XSLT, відрізняються приналежністю певного простору імен XML.

Перетворення, виражене через XSLT (за допомогою стилю), описує правила для перетворення початкового дерева документа в кінцеве дерево. Кінцеве дерево відокремлено від вихідного дерева. Структура кінцевого дерева може повністю відрізнятися від структури вихідного дерева. У процесі побудови кінцевого дерева елементи вихідного дерева можуть піддаватися фільтрації і переупорядочение, також може бути додана нова структура.

Стиль містить набір правил шаблону. Правило шаблона складається з двох частин: зразка, який зіставляється з вузлами у вихідному дереві, і шаблону перетворень, який може бути оброблений для формування фрагмента кінцевого дерева. Перетворення проводиться за рахунок зіставлення зразків вузлам дерева і виклику асоційованих із зразками шаблонів:

Зразок - це вираження на XPath, і він порівнюється з елементами вихідного дерева. Вузол відповідає конкретному зразком, якщо вузол числиться в наборі вузлів, отриманих в результаті обробки даного зразка як XPath-вирази в деякому можливому контексті. Можливі контексти - це такі контексти, чиїм вузлом контексту є перевірявся вузол або один з його предків. Для кожного фіксованого вузла у вихідному дереві, буде оброблятися шаблон, асоційований з тим зразком, якому даний вузол відповідає.

Шаблон обробляється для даного конкретного вузла, щоб створити фрагмент в кінцевому дереві. Шаблон може містити довільні XML-дані, які будуть трактуватися як готові фрагменти кінцевого дерева; а також елементи з простору імен XSLT, що визначають інструкції по створенню фрагментів. При обробці шаблону кожна інструкція обробляється і замінюється на обчислений нею фрагмент кінцевого дерева. Кінцеве дерево формується як результат обробки шаблону, відповідного кореневого вузла вихідного документа.

Для простих перетворень стиль часто утворюється одним шаблоном, який використовується як шаблон для всього кінцевого дерева. Даний підхід особливо популярний для перетворення XML-документів, орієнтованих на дані (data-centric XML documents).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)