АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 3. Педагогічна думка на Україні

Читайте также:
  1. А)Ранній гуманізм в Україні
  2. Автономія в Україні. Конституційно-правовий статус Автономної Республіки Крим
  3. АРХІВНА СПРАВА В ЗАХІДНІЙ УКРАЇНІ, НА БУКОВИНІ ТА ЗАКАРПАТТІ У 1920-1930-Х РР.
  4. Архівна справа в Україні в роки другої світової війни
  5. Біоетика і становлення національної системи охорони здоров’я в Україні.
  6. Болонський процес і перспективи розвитку вищої освіти в Україні
  7. В Україні
  8. В Україні немає свого фільмофонду і державного кіномузею, низький рівень кіноосвіти. Зовсім зникла кінопреса (журнали “Новини кіноекрана”, “Вавилон”).
  9. В Україні природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.
  10. Вибори в Україні
  11. Виборчий процес в Україні
  12. Виникнення і розвиток криміналістики в світі і в Україні.

Розвиток педагогічної думки на Україні. Виховання та навчання у древніх слов’ян в Київській Державі. Виникнення перших шкіл, бібліотек. Перша педагогічна література. Послання Володимира Мономаха дітям. Братські школи, їх організація. Вимоги до вчителя братських шкіл. Перші гуманісти. Просвітницька діяльність наукового гуртка при Печерській Лаврі: перша друкарня.

Змістовий модуль 2.Вікова педагогіка

Тема 4. Теорії розвитку особистості у вітчизняній та зарубіжній педагогіці

Поняття про особистість та її розвиток. Фактори що впливають на розвиток. Культурно-психологічна концепція Л.С.Виготського. Суттєвість педагогіки Виготського про індивідуальність у вихованні та навчанні. Теорія розвитку в зарубіжній психології: теорія З.Фрейда, індивідуальна психологія

Тема 5. Норма та відхилення у формуванні особистості дитини. Характеристика понять: ”ведуча діяльність”, “вікові новоутворення”, “соціальна ситуація розвитку”, “нормативна криза”. Емоційні особливості формування особистості дитини. Норма та відхилення в психічному розвитку дитини різних вікових періодів. Корекція відхилень. Теорія Е.Еріксона про кризові періоди розвитку людини.

Тема 6. Формування особистості в дошкільному та молодшому шкільному віці

Норми розвитку та відхилення. Функції рольових ігор. Вікові новоутворення. Особливості виховання. Діагностика розумового розвитку. Формування особистості молодших школярів. Особливості розвитку. Вікові новоутворення. Роль вчителя для формування самооцінки.

Тема 7. Формування особистості підлітків та юнаків

Норми розвитку та відхилення. Педагогічна корекція. Вікові новоутворення. Особливості спілкування с підлітком. Поняття про “трудний вік”. Формування особистості в юнацькому віці. Професійна орієнтація юнаків.

Змістовий модуль 3.Дидактика

Тема 8. Суттєвість та психологічні закономірності процесу навчання. Педагогічна технологія навчального процесу.

Поняття про дидактику. Задачі сучасної дидактики. Навчання як історичний та педагогічний процес. Навчання як фактор розвитку та формування особистості. Навчання як різновид пізнання. Етапи процесу навчання, особливості формування вміння та навичок. Психологічні закономірності навчання: теорія Л.С.Виготського про навчання, що розвиває; концепція поетапного формування розумових дій П.Я.Гальперіна. Етапи процесу навчання. Особливості формування вміння та навичок.

Тема 9. Принципи навчання

Поняття про принципи навчання, їх наукове обґрунтування. Принцип виховання. Принцип активного навчання. Принцип науковості. Принцип систематичного і послідовного навчання. Принцип доступності. Принцип індивідуалізації. Принцип міцності. Принцип наочності.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)