АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Документальне оформлення обліку витрат і наданих послуг машино-тракторним парком

Читайте также:
  1. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  2. VІІ. Оформлення роботи
  3. Адміністративної послуги
  4. Адміністративної послуги
  5. Адміністративної послуги
  6. Адміністративної послуги
  7. Адміністративної послуги
  8. Адміністративної послуги
  9. Види пенсійних виплат і соціальних послуг
  10. Визначення обліку. Види обліку. Користувачі облікової інформації
  11. Виконання контрольних робіт та їх оформлення
  12. Вимірювання тиску, витрат і рівня

Облік витрат та виконаних робіт машинно-тракторторним паром

Важливою складовою матеріально-технічної бази сільськогосподарських підприємств є машинно-тракторний парк.

Основними первинними документами, в яких відображають роботу тракторів і деякі витрати щодо їх використання, є: на сільськогосподарських робо­тах - Обліковий лист тракториста-машиніста (ф. № 67, 67а), на транспортних - Подорожній лист трактора (ф. № 68). У них щодо кожної роботи показують фактично виконаний обсяг у натурі й у перерахунку в еталонні гектари, суму нарахованої оплати праці трактористу та витрати палива за нормою і фактично.

Дані облікових і подорожніх листів записують у Накопичувальну відомість обліку використання машинно-тракторного парку (ф. № 37а), яку ведуть в розрізі трактористів-машиністів і закріплених за ними тракторів. У відомості відображають показники роботи машинно-тракторного парку: машино-дні, машино-зміни, кількість відпрацьованих годин, виконані нормо-зміни, заробітну плату трактористів, витрати палива за нормою і фактично, обсяг виконаних робіт в умовних еталонних гектарах і тонно-кілометрах, у т. ч. за культурами, видами незавершеного виробництва і робіт. У кінці місяця підбивають підсумки за кожним трактористом машиністом і в цілому по машинно-тракторному парку.

Для узагальнення даних про витрати машинно-тракторного парку щомісяця складають Виробничий звіт (ф. № 10.3б с.-г.), у якому відображають усі витрати в розрізі кореспондуючих рахунків.

У кінці звітного року витрати на утримання й експлуатацію тракторів (крім оплати праці з відрахуваннями та вартості палива на транспортні роботи тракторів), обліковані на аналітичному рахунку «Машинно-тракторний парк», розподіляють окремо по кожній статті між сільськогосподарськими, транспортними і будівельними роботами. Так, витрати на утримання основних засобів МТП, в т.ч. амортизаційні відрахування, розподіляють таким чином:

· тракторів - пропорційно обсягу виконаних ними механізованих тракторних та будівельних робіт (в умовних еталонних гектарах);

· ґрунтообробних машин - пропорційно обробленим площам, зайнятим певними культурами;

· сівалок - пропорційно площі посіву культур;

· технічних засобів для збирання врожаю - прямо або пропорційно зібраній площі певних культур;

· машин для внесення у ґрунт добрив - пропорційно фізичній масі внесених добрив.

Страхові платежі розподіляють пропорційно сумам амортизаційних відраху­вань. Інші витрати по машинно-тракторному парку відносять на окремі об'єкти ви­трат пропорційно обсягу виконаних робіт в умовних еталонних гектарах.

Після списання витрат на сільськогосподарські роботи на субрахунку «Утримання і експлуатація машинно-тракторного парку» субрахунка 235 «Машино-тракторний парк» залишаються лише витрати, які стосуються транспортних робіт тракторів. Розділивши їх на загальний обсяг виконаних транспортних робіт, визначають фактичну собівартість одного умовного еталонного гектара. Після ко­ригування планової собівартості виконаних протягом року транспортних робіт до фактичної аналітичний рахунок «Машинно-тракторний парк» закривається. Для цих розрахунків складають бухгалтерські довідки.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)